Hamilelikte adet olmak mümkünmü?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte adet olmak mümkünmü?
hamile kadın adet olurmu,gebelikte adet olunurmu,hamile bayanların adet olması mümkünmü,gebelikte kanama neden olur,hamilelikte kanama ve nedenleri hakkında bilgiler


Hamileliğin 10 haftalık dönemi kanamanın nispeten sık meydana geldiği bir süreçtir.

annelere sorduğumuzda yaklaşık % 25 ‘şi az veya çok miktarda kanamalı bir dönem geçirdiğini söylemektedirler.

Bebeğiniz henüz ana rahmine düştüğü ve anne adayında adet gecikmesi bile olmayan bir dönemde lekelenme tarzında oluşan kanamalar rahim içine yerleşme esnasında rahimdeki yerleşme alanında kılcal bir damar çatlaması sonucu oluşan kanamalardır. Bunu adet gecikmesi gebelik takip ettiğinizde bunu gebelik teşhisi olur.

2 - Hamilelikte bazı kadınlar için gebeliğin en erken belirtileri çok hafif vajinal kanamadır. Döllenmenin ardından yaklaşık 9 ila 19 gün sonra oluşan ve kısa süren bu kanamaya yerleşme kanaması da deniliyor. Gebelikte döllenmiş yumurta rahim duvarına yerleşmesi sonucu oluşur. Yerleşme kanaması çoğunlukla adet dönemine denk geldiği

h.jpg








için adet kanamasıyla karıştırılabilir ancak adet dönemi kanamasına kıyasla çok daha hafif ve beneklenme şeklinde, adet döngüsündeki değişim veya düzensizliklerin çeşitli sağlık sorunlarına işaret edebileceğini unutmayın.

3 - Gebelikte bu belirti muhtemelen en kesin belirtidir. Bazı anne adayları adet dönemlerinde oldukça açık renkte bir kanama yaşayabilirler, bu normal adet süreci gibi değildir ve muhtemel gebeliğin bir habercisi olabilir.

4 – Gebeliğin herhangi bir sürecinde yaşanan vajinal kanama dikkat edilmesi gereken bir husustur. Hamileliğin 4 – 6. haftasında lekelenme ise beklenen bir belirtidir. Lekelenme (çok hafif kanama, reglin son günündeki gibi) yumurtanın yerleşmesi , cinsel birliktelik, düşük, dış gebelik ya da enfeksiyon sebebiyle yaşanabilir. Lekelenmenin birçok farklı sebebi olmasından dolayı lekelenme yaşadığınızda doktorunuza danışın. Hamileliğin 6. – 10.haftasında vajinal kanama yaşamanız durumunda doktorunuz ile irtibata geçmeniz tavsiye edilir. Doktorunuz fizik muayene, ultrason ve kan testi ile kanamanın neden gerçekleştiğini değerlendirecektir.

Lekelenme genelde normal bir belirti olup endişe verici bir durum değildir fakat sonradan üzülmektense, öncesinde doktorunuzla irtibata geçmeniz iyi olacaktır. Hamile kadınların birçoğu 6. haftada kanama ya da lekelenme yaşar. Bunlardan yarısı sonrasında düşük yaşar. Eğer ultrasonda bebeğinizin kalbi normal atıyorsa, gebeliğiniz muhtemelen sağlıklı bir şekilde devam ediyor anlamına gelir. Eğer kanamanız şiddetliyse ve herhangi bir ağrı şikayetiniz varsa fakat doktorunuza ulaşamadıysanız direkt Acil Servis’e gidin

5 - Hamileliğin erken dönemlerinde hiçbir değişiklik hissetmediğiniz için üzüntü duyuyor olabilirsiniz. Kadınların, bulantı ve kusmaları olmadığı için bir takım şeylerin yanlış gittiği düşüncesine kapıla bildiklerini fakat anne adayının kendisini iyi hissetmesi halinde korkulacak bir şeyin olmadığına işaret ediyor. Yine bazı kadınlarda bu dönem içinde kanama veya lekelenme görülebilir.

Gebelerde genellikle bu kanamanın nedeni çok açık olmamakla birlikte, uterus duvarından plasental tutunmanın kaybedilmesi ile meydana gelebilmektedir. Kanama her zaman ciddi bir problem demek değildir ve bu tip kanamaların birlikte olduğu birçok gebelik daha ileri problemlere neden olmadan sürebilmektedir. Bununla birlikte gebelikteki her türlü kanama dikkatli inceleme gerektirir. Özellikle düşük tehdidi açısından ve nadiren de olsa dış gebelik yönünden değerlendirilir.
 
Geri
Üst