Hamilelikte çatı muayenesi yaptırtanlar

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelikte çatı muayenesi yaptırtanlar
hamilelikte çatı muayenesi nasıl yapılır,gebelikte çatı muayenesi nasıl yapılır,hamilelikte çatı muayenesi neden yapılır,gebelikte çatı muayenesi hakkında bilgiler
ç.jpg




Gebelikle çatı muayenesi nedir? nasıl yapılır? sorusunun cevabını bulmaya çalıştığımızda, çatı kemikleri yani pelvis kemiklerinin yapılan muayenesinde elde edilen bulgular karşımıza çıkmaktadır. Çatı muayenesi yani pelvik muayene 37. haftadan itibaren yapılır.
Pelvik muayene nasıl yapılır?
Pelvik muayene hamileliğin son haflarına doğru yapılarak gebeliğin normal doğumla mı yoksa sezaryenle mi yapılacağına karar vermek aşamasında kullanılan bir muayene tekniğidir. Doğumun sezaryenle olacağı kesin olan hamileliklerde çatı muayenesine gerek yoktur. Sezaryenle doğumun kesin olacağı doğumlarsa ikiz üçüz gibi hamilelikler veya bebeğin eşinin yani plasentanın doğum yolunu kapattığı durumlardır.


Pelvik kemiği leğen kemiğinin ön kısmına verilen addır. Pelvik kemiğinin etrafını saran et ve deri kısmı vajinal bölgeyi oluşturur. Bu bölge doğum anında ne kadar kasılabilirse bebeğin doğumu da o kadar kolay olur. Pelvik muayenede doktor iki parmağı yardımıyla pelvik kemiklerini kontrol eder. Yapılan muayene sonrasında bebeğin tahmini boyu ve kilosu da göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılır.Pelvik muayene sonrasında bebeğin normal doğumla doğabileceği kanısına varıldığında normal doğum için başka sıkıntılar bulunmadığı takdirde normal doğum kararı alınır. Pelvik kemiği ne kadar esnek yapıda olursa olsun bazı kadınların pelvik yapıları normal doğuma izin vermeyebilir. Eğer pelvik muayene sonrasında çatı kemiklerinin durumunun normal doğuma izin vermediği anlaşılırsa sezaryenle doğuma karar verilir.
 
Geri
Üst