gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir balık konusunda bilgili olan varsa aranızda Hangi Ay Hangi Balık Yenir yazsın banada
     
  2. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Hangi Ay Hangi Balık Yenmelidir
    Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetlerini muhafaza eder. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, minakop boldur. Midyenin mevsimi başlamıştır. Tekir, kırlangıç fazla miktarda avlanır.

    Şubat ayına gelindiğindeyse, pahalı sofraların önemli karakteri olan kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder.
    Tekir bu ayda bol çıkar. Uskumru, lüfer, palamut ise bu ayda yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, dere pisisi ve midye lezzetle yenir.

    Mart ayında kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.

    Nisanda kalkan lezzet bakımından yine liste başında gelir ve en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık türü daha boldur.

    Mayıs ayına bakılınca ıstakoz, levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit bolca çıkar, zevkle yenir. Kalkan yavrusu ve gelincik balıkçı ağlarına yüz göstermeye başlar."

    Haziran ayında balıkların az tutulduğunu ve geçici olarak Karadeniz'e gittiklerini bildiren Prof.Dr. Alparslan, şöyle devam etti:

    "Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından dolayı dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir.

    Temmuzda sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine tadını devam ettirir. Istakoz, pavurya, böcek bol miktarda çıkar.

    Ağustos çingene palamudu mevsiminin açtığı aydır. Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, ıstakoz ve pavurya yine nefis lezzetlidir.

    Eylülde sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir. Palamut irileşmiş olup çeşitli yemeği yapılır. Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.

    Ekim ayında geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır. Bu, balığın her çeşidinin bollaşması demektir.

    Kasım ayında ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. Pisinin en nefis olduğu aydır. Torik akışa başlar, lakerdası yapılır.

    Aralık ayında ise uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Bu ayda tekir boldur, hamsinin de tam lezzetli zamanıdır.
     
Hangi Ay Hangi Balık Yenir konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hangi balık hangi mevsimde yenir

    hangi balık hangi mevsimde yenir

    yazın yenen balıklar balık mevsim tablosu yenen balık çeşitleri ve isimleri mevsimleri tablosu çeşitleri ve isimleri Balıkta şeker, karbohidrat yok denecek kadar azdır. Protein açısından ise son derece zengindir. Bu özellikleri nedeniyle son derece sağlıklı bir yiyecektir. 100 gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir. Balık aynı zamanda proteininden en çok...
  2. Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir

    Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir

    nisanda hangi balık yenir nisan ayında hangi balık yenir Hangi ayda hangi balık daha lezzetli olur, hangi ayda hangi balıklar yenir işte cevabı :tik: Ocak ayı: Lüfer, palamut, kefal, hamsi iyice yağlıdır; çinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, tekir, kırlangıç boldur; mercan, sinarit az da olsa çıkar. Eskiden kılıç da yakalanırmış. Çipura lezzetini muhafaza eder. Midye...
  3. Hangi Ay Hangi Balık

    Hangi Ay Hangi Balık

    Hangi Ay Hangi Balık bulunur lütfen bu sorumun cevabını acil olarak verin bana kızlar bekliyorum.
  4. Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir

    Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve bu konuda bizden bilgi isteyen misafirimize hangi ayda hangi balık daha lezzetli olur diye bilgiler sunuyor ve hangi ayda hangi balık olur bu konumuzda bilgi ediniyoruz. Ocak Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop,...
  5. Bu Mevsimde Hangi Balık Yenir?

    Bu Mevsimde Hangi Balık Yenir?

    hangi mevsimde hangi balık, hangi mevsimde hangi balık yenir, mevsimine göre balıklar Sevgili melekler, hiper tansiyon, alzaimer, romatoidartrit gibi pek çok hastalığa iyi gelen, koroner kalp yetmezliği gibi pek çok hastalıklardan koruyan balığı, mevsimine göre dikkatle tüketmek gerekiyor. Aşağıdaki listede ayına göre en lezzetli ve bol bulunan balıkların listesini sizlerle paylaşıyoruz......

Sayfayı Paylaş