gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Hangi Baharat Hangi Yemeğe

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Hangi baharat hangi yemeğe daha fazla yakışır lezzetine lezzet katar yardımcı olabilirmisiniz baharat işini çok seviyorum
     
  2. Editör

    Editör Administrator

    Kayıt:
    22 Aralık 2011
    Mesajlar:
    325
    Beğenilen Mesajlar:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Hangi baharat hangi yemekler içerisinde kullanılır, aşağıdaki yazımız ile birlitke size sunuyoruz.
    [​IMG]

    Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır

    Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya çıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat köri mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya çıkarır? Ne tür karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız

    Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor.

    İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:


    Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.

    Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.

    Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,

    Karaciğer:
    Fesleğen, soğan.

    Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.

    Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.

    Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.

    Makarna:
    Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.

    Mantar: Tarhun, kekik.

    Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.

    Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.

    Sebzeler:
    Kekik.

    Soğan: Fesleğen, kekik.

    Tavuk dolma:
    Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.

    Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.

    Süt danası:
    Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.

    Yahni:
    Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.

    Yumurta: Kekik, tarhun.

    Ispanak:
    Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye

    [TABLE="width: 350"]
    [/TABLE]

     
Hangi Baharat Hangi Yemeğe konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hangi yemeksiniz ???? :)

    hangi yemeksiniz ???? :)

    Ocak 1 - 9 ~ Musakka Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı Şubat 1 - 5 ~ Kokareç $ubat 6 - 14 ~ İşkembe $ubat 5 - 21 ~ Köfte $ubat 22 - 28 ~ Tantuni Mart 1 - 12 ~ Suşi Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav Mart 24 - 31 ~ Kokareç Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı Nisan 4 - 14 ~ Tantuni Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav Nisan 27 - 30 ~ Köfte Mayıs 1...
  2. hangi baharat hangi yemege yakışır

    hangi baharat hangi yemege yakışır

    zencefil hangi yemeklerde kullanılır köfteye hangi baharatlar konur zerdeçal yemeklerde kullanılır kişniş kullanılan baharatlar Adaçayı Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir. Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çokça yetişir. Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır....
  3. Hangi baharat nerede, nasıl kullanılır

    Hangi baharat nerede, nasıl kullanılır

    zerdeçal nasıl kullanılır zerdeçal nerelerde kullanılır zencefil nasil yenir zencefil nasıl yenir Baharatlar 7 ana grupta incelenir : Köklerinden faydalanılanlar: Karaturp, kırmızıturp... Gövdelerinden faydalanılanlar: Zencefil, tarçın... Yapraklarından faydalanılanlar: Nane, kekik, defne... Soğan yapısında olanlar: Soğan, sarımsak... Çiçeklerinden faydalanılanlar: Karanfil......
  4. Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider

    Hangi ot ve baharat hangi balıkla gider

    dolmanın yanına ne gider balığın yanında ne gider biber dolmasının yanına baligin yanina balığın Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı...
  5. Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    zerdeçal hangi yemeklerde kullanılır kuru fasulye baharat Baharatlar yemeklere ayrı bir lezzet katar...Çoğu baharat yemeklere lezzet vermesi dışında zayıflamamıza da yardımcı olurlar...Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor. Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı...

Sayfayı Paylaş