gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    nisanda hangi balık yenir nisan ayında hangi balık yenir Hangi ayda hangi balık daha lezzetli olur, hangi ayda hangi balıklar yenir işte cevabı :tik:
    [​IMG]


    Ocak ayı:
    Lüfer, palamut, kefal, hamsi iyice yağlıdır; çinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, tekir, kırlangıç boldur; mercan, sinarit az da olsa çıkar. Eskiden kılıç da yakalanırmış. Çipura lezzetini muhafaza eder. Midye sezonu başlamıştır.

    Şubat Ayı:
    Mayıs sonuna kadar sürecek Kalkan sezonu başlar. Tekir' in sezonu devam eder. Gümüş (varsa), kefal, dere pisisi, minakop, midyenin lezzetli dönemidir. Lüfer, palamut yağını kaybeder. Hamsinin sezonu bitmiştir. Çipura devam eder.

    Mart Ayı:
    Kefal, levrek ve kalkan en lezzetli dönemlerindedir. Gümüş artar lezzetlidir. Lüfer, palamut yağını kaybetmiştir, tava veya malzemeli pilaki yapmaya daha uygundur. Kofananın hala ızgarası yapılabilir. Çipura hala lezzetlidir.

    Nisan Ayı:
    Mercan, levrek, kırlangıç bollaşır. Gümüş, mezgit, kefal, berlam, tekir, barbunya lezzetlidir. Eşkinanın sezonu başlar, çok lezzetlidir. Midye bu ay sonuna kadar lezzetini korur. Zargana bu ayda da devam eder.


    Mayıs:
    Levrek, barbunya, tekir, kırlangıç, meraklısına iskorpit lezzetler suna. Istakoz, pavurya, karides de bulunabilirse lezzetlidir. Palamut, torik, hamsi, istavrit artık yağsızdır.

    Haziran:
    Verimsiz bir aydır. Geçici balıklar Karadenize çıkmıştır. Taş ve dip balıkları yumurta döktüğünden hem dağınık hem de lezzetsizdir. Meran, levrek, sinarit, barbun, tekir, eşkina az da olsa vardır. Istakoz, pavurya lezzetini korur.


    Temmuz:
    Kolyoz ve sardalya başlar; izmarit, istavrit tavaya gelir. Tekir, barbun lezzetini sürdürür. İstakoz, pavurya çıkar. En verimsiz aylardandır. Kefal artık lezzetini kaybeder.

    Ağustos:
    Lüfer ve çingene palamudu ayın ikinci yarısında başlar. Sardalya çok lezzetlidir, kırlangıç devam eder. Kolyoz, izmarit lezzelenmiştir. İstavrit tavaya gelir.

    Eylül:
    Palamut hem artar hem irileşir; lüfer artarak devam eder çok lezzetlidirler. Kolyoz, izmarit, istavrit lezzetlidir. Kırlangıç boldur. Kılıç lezzetlidir.

    Ekim:
    Karadenize çıkan gezici balıklar artık hızla inişe başlar. Lüfer, palamut, istavrit lezzetlidir. Tekir, barbun, izmarit, sardalya, levrek, mercan, torik, sinarit, eşkina bol ve lezzetlidir.


    Kasım:
    Ekim ayı gibi verimli ve bol balıklıdır. Tüm balıklar özellikle geçici olarak Karadenize çıkanlar bol ve lezzetlidir. Torik artmıştır. Pisi ve hamsi de çok lezzetlidir.

    Aralık:
    Lüfer, kofana, palamut, torik, istavrit, izmarit, hamsi boldur. Taş ve dip balıkları lezzetlidir.



     
Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli

    Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli

    ayva mevsimi mevsim sebzeleri tablosu kırmızı pancar hangi mevsimde olur dut hangi mevsimde olur ayva mevsimi ne zaman Kızlar ben şahsen bu dondurulmuş gıdalar çıktığından hangi meyve hangi mevsimde olurdu ne zaman yenirdi unuttum.... Her meyveyi zamanında yememiz gerek ama bu artık pek mümkün olmuyor....Eğer sizde sağlıklı beslenmek meyve ve sebzeleri mevsiminde yemek isterseniz buyrun size...
  2. Hangi Ay Hangi Balık

    Hangi Ay Hangi Balık

    Hangi Ay Hangi Balık bulunur lütfen bu sorumun cevabını acil olarak verin bana kızlar bekliyorum.
  3. Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir

    Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve bu konuda bizden bilgi isteyen misafirimize hangi ayda hangi balık daha lezzetli olur diye bilgiler sunuyor ve hangi ayda hangi balık olur bu konumuzda bilgi ediniyoruz. Ocak Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop,...
  4. Hangi Ay Hangi Balık Yenir

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir

    Hangi Ay Hangi Balık Yenir balık konusunda bilgili olan varsa aranızda Hangi Ay Hangi Balık Yenir yazsın banada
  5. Aralık Ayında Hangi Balıklar Yenilmeli?

    Aralık Ayında Hangi Balıklar Yenilmeli?

    aralık balıkları, aralıkta hangi balık yenir, aralık ayı balıkları Sevgili melekler, kışın en çok tüketilen, en sağlıklı gıdaların başında gelen balığın her ay farklı bir cinsi bol olur, lezzetlidir. Bu ay hangi balığı bol bol tüketebileceğimiz, tadına varabileceğimiz konusund aliste veriyoruz sizlere... Aralık ayında Uskumru, palamut, torik yağlı olduklarından dolayı tüketilebilir, her...

Sayfayı Paylaş