gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    hangi etlerden hangi yemekler yapılır _

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Merhaba. Et mutfağımızın vazgeçilmezi. İdareli olarak tüketmeye çalışıyoruz ne de olsa fazlası zarar. Etin her yerinden her yemek yapılmaz diye biliyorum.Acaba etin neresinden hangi yemek yapılırsa güzel olur ?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Gerdan, kol, göğüs: Parçalarından haşlamalar yapılır.
    Kürek, kol, bııt, sokum, döş: Fırın yemekleri yapılır.

    Kol, but, sokum: Şiş yapılır.

    Pirzola fileto: Kızartma, ızgara, parça et yapılır.

    Gerdan, göğüs, bacak: Haşlama yapılır.

    Kürek, kol, sokum, tranş, nuar: Fırın yemekleri.

    Kotlet, antrekotlet, file, kontrafile: Kızartma ızgara yapılır.

    Pançeta, tranş, sokum: Kıyma yapılır.

    Bacak, pul: Paça et.

    Bu hayvanlardan elde ettiğimiz sakatat da şunlardır:

    Ciğer, beyin, yürek, böbrek, dil, yumurta, dalak, uykuluk, iç yağı, işkembe, şirden, bumbar, kuyruk, baş.
     
hangi etlerden hangi yemekler yapılır _ konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hangi yemeksiniz ???? :)

    hangi yemeksiniz ???? :)

    Ocak 1 - 9 ~ Musakka Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı Şubat 1 - 5 ~ Kokareç $ubat 6 - 14 ~ İşkembe $ubat 5 - 21 ~ Köfte $ubat 22 - 28 ~ Tantuni Mart 1 - 12 ~ Suşi Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav Mart 24 - 31 ~ Kokareç Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı Nisan 4 - 14 ~ Tantuni Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav Nisan 27 - 30 ~ Köfte Mayıs 1...
  2. Hangi egzotik yemeksiniz?

    Hangi egzotik yemeksiniz?

    Bu test ile kendinizin nasıl bir egzotik yemeğe benzediğinizi öğrenebilirsiniz. Hangi egzotik yemeksiniz?
  3. Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır ?

    zerdeçal hangi yemeklerde kullanılır kuru fasulye baharat Baharatlar yemeklere ayrı bir lezzet katar...Çoğu baharat yemeklere lezzet vermesi dışında zayıflamamıza da yardımcı olurlar...Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor. Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı...
  4. Hangi İlin Hangi Yemeği Meşhurdur

    Hangi İlin Hangi Yemeği Meşhurdur

    Hangi İlin Hangi Yemeği Meşhurdur ? Evet kızlar kendi illerinize göre hangi yemek meşhurdur Hangi İlin Hangi Yemeği Meşhurdur yazın bakalım :)
  5. Hangi Baharat Hangi Yemeğe

    Hangi Baharat Hangi Yemeğe

    Hangi baharat hangi yemeğe daha fazla yakışır lezzetine lezzet katar yardımcı olabilirmisiniz baharat işini çok seviyorum

Sayfayı Paylaş