gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    hangi gıdalar düşük tehlikesi yaratıyor?

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    Arkadaşlar gebeyim ve etraftan bazı büyükler abuk subuk şeyleri düşük yaptırıyor diye bana yedirmiyorlar. Aksi gibi benim de canım çekiyor. Mesela şalgam, mısır :S Doğru mu acaba_ Ya da şöyle diyeyim hangi gıdsalar düşüğe yol açabilir ?
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Çiğ et: Koliform bakterisi, toksoplazma ve salmonella bulaşma riskinden dolayı sushi, pişmemiş deniz mahsulleri, az pişmiş et ve tavuktan kaçınmak gerekir.
    Salam-sucuk-sosis ve sakatat: Bu gibi yiyecekler düşüğe yol açan Listeria bakterisi bulaşmasına neden olabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Hamileyseniz ve bu yiyeceklerden yemek istiyorsanız, yemeden önce buhar çıkarana kadar ısıtmaya özen gösterin.

    Karaciğer: Karaciğer içerdiği A vitamini miktarından dolayı tehlikeli olabilmektedir. Fazla miktarda A vitamini anne karnındaki bebek açısından bazı risklere yol açmaktadır. Bu nedenle hiç karaciğer yememek en güvenli yol olacaktır.

    Civa içeren balıklar:
    Yüksek düzeyde civa içeren balıklardan kaçınmak gereklidir. Genellikle iri tuzlu su balıklarının daha fazla civa içerdiği söylenebilir. Konserve ton balığı güvenli olmakla birlikte hafta bir küçük kutudan fazlasını yememelisiniz. Hamilelik sırasında civa alınması bebekte gelişim geriliği ve beyin hasarı ile ilişkilendirilmektedir.

    Kabuklu deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri kaynaklı hastalıkların çoğuna istiridye ve midye gibi az pişmiş, kabuklu deniz mahsulleri neden olmaktadır. Pişirmek bazı enfeksiyon türlerini önlese de, enfeksiyon riskini tamamen yok edememektedir.

    Çiğ yumurta: Salmonella riski nedeniyle çiğ yumurta veya çiğ yumurta içeren herhangi bir gıdadan kaçınmak gereklidir. Bazı salata sosları, mayonez, evde yapılan dondurmalar çiğ yumurta ile hazırlanmış olabilmektedir.

    Pastörize sütten yapılmayan peynirler: Pastörize sütten yapılmayan peynirler düşüğe neden olan Listeria bakterisi bulaştırabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Pastörize sütle yapılan peynirleri ise güvenle yiyebilirsiniz.

    Pastorize edilmemiş süt: Pastörize edilmemiş süt de Listeria isimli bakteriyi içerebilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. İçtiğiniz sütün pastorize edilmiş olduğundan emin olun.

    Kafein: Pek çok araştırma ölçülü miktarda kafein alımının sorun yaratmadığını gösterirken, kafein alımının düşükle ilişkili olabileceğini gösteren araştırmalar da mevcuttur. Bu nedenle düşük riskini azaltmak amacıyla birinci trimesterde kafeinden kaçının. Genel bir kural olarak hamileliğin ilerleyen dönemlerinde günlük kafein alımı en fazla 300 mg. ile sınırlandırılmalıdır. Kafein diüretiktir, yani vücuttan sıvı atılımını kolaylaştırır. Bu da su ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Bazı araştırmalar yüksek miktarda kafeinin düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebeklerde çekilme semptomları ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

    Alkol: Hamilelikte güvenli olarak kabul edilen bir alkol miktarı yoktur ve bu nedenle hamilelikte alkolden kaçınılmalıdır. anne karnındaki bebeğin alkole maruz kalması bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilmektedir. Alınan alkolün miktarı, zamanı ve alkol kullanım tarzına bağlı olarak hamilelikte alkol tüketimi Fetal Alkol Sendromuna veya başka gelişimsel sorunlara yol açabilmektedir. Emzirme döneminde de alkolden kaçınılmalıdır. Küçük bir bebeğin alkole maruz kalması bazı riskler getirir ve alkol anne sütü yoluyla bebeğe de geçer.

    Yıkanmamış sebzeler: Evet sebzeler güvenle yenebilir ve hamilelikte de bol bol sebze tüketmeniz gerekecek. Ancak toksoplazma riski nedeniyle sebzelerin çok iyi yıkanmasına özen göstermelisiniz.
     
hangi gıdalar düşük tehlikesi yaratıyor? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zayıflamak İçin Hangi Bitki Mucizeler Yaratıyor?

    Zayıflamak İçin Hangi Bitki Mucizeler Yaratıyor?

    zayıflamak için hangi bitkiler mucize zayıflama bitkisi Yaz ayları yaklaşıyor ve ben dahil bi sürü kadın fazla kilolarından kurtulmanın çarelerini arıyoruz.Şahsen benim denemediğim diyet,spor v.s. kalmadı diyebilirim.Ama bi çok şey hiçbir işe yaramadığı gibi veremediğim kilolar yüzünden psikolojim mahvoldu.Yeni bir mucize diyorlar bu güzel bitki için.Denemeye değer bence :) Ebegümeci mucize...
  2. Hücre Yenileyici Gıdalar Hangileridir ?

    Hücre Yenileyici Gıdalar Hangileridir ?

    Hücre Yenileyici Besinler nelerdir Hücre Yenileyici yiyecekler Yaş geçtikçe hücrelerin yenilenmesi daha büyük önem taşır melekler :) BU sebeple makalemizde bahsedeceğimiz besinleri tüketmeniz, vücudunuzun hücre yenilemesi açısından büyük önem taşıyor :) Midye Herkesin yemesi gereken bir besindir.Parlak saçlar istiyorsanız ve tırnaklarınız kırılgansa mutlaka istiridye yemelisiniz....
  3. Gebelikte Düşük Tehlikesi Yapılması Gerekenler

    Gebelikte Düşük Tehlikesi Yapılması Gerekenler

    gebelikte düşük tehlikesi gebelikte düşük riski Sevgili melekler, gebelik her kadının zamanı geldiğinde yaşamak istediği kutsal bir süreçtir. Ancak bu önemli dönemde azami derecede dikkat şarttır. Özellikle gebeliğin ilk ayları düşük riski açısından önemlidir. Bu yazımızda gebelikte düşük riski nedir, tanısı ve tedavisi nasıl olur, sizleri bilgilendireceğiz ... Gebeliğin erken...
  4. Kalorisi Düşük Yağ Yakan Gıdalar Hangileri?

    Kalorisi Düşük Yağ Yakan Gıdalar Hangileri?

    düşük kalorili gıdalar, yağ yakıcı besinler, yağ yakan besinler Sevgili melekler, kilo vermek isteyenlerin en çok ihtiyaç öğrenmek istedikleri şeylerden biri öğün aralarında atıştırabilecekleri düşük kalorileri gıdaların neler olduğudur. Negatif kalori içeren, yani içerdiği kaloriden daha çok kalori yakmaya yardım eden besinler diyet listelerinin vazgeçilmezleridir. Hem sağlıklı hem de düşük...
  5. Uyumaya Yardımcı Gıdalar Hangileri?

    Uyumaya Yardımcı Gıdalar Hangileri?

    uyumaya yardımcı gıdalar, uyumaya yardım eden besinler, uykusuzluk için gıdalar Sevgili melekler, akşam yemeğinde proteini fazla kaçırıp rahatsız olduysanız, uyku uyumanız imkansızdır. Kaçan uykunuzu getirebilmenize yardımcı olabilmek için bazı gıdalardan yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte yatmadan 2 saat önce tüketeceğiniz ve uykunuzun gelmesine yardımcı olacak gıdalar......

Sayfayı Paylaş