gebe
  1. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.487
    Beğenilen Mesajlar:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS

    Hangi hastaliga hangi yiyecekler

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında CaRiZmA tarafından paylaşıldı.

    Hangi Hastaliga Hangi Yiyecekler? Doga bir eczane gibidir! Tahil, sebze ya da meyvelerde bulunan çesitli
    maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastaliga iyi gelir.
    Urfa`nin aci pul biberinin cilde yararli, teni güzellestiren maddeler
    içerdigini, Ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanin da o,
    oldugunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarinin hazirladigi dogal savas
    programinda hangi hastaliga karsi neler yemeniz gerektigi anlatiliyor.

    GRIP

    Satsuma: (Küçük portakal) Içerdigi folik asit ve C vitamini sayesinde
    öksürügü ve kanli tükürükleri keser. Ayrica kan pihtilasmasina karsi en
    etkin dogal yiyecek oldugu için ileri yaslarda felç ya da kalp krizi
    riskini de azaltir.

    Tarçin: (Yemeklere girmis olabilecek E-coli bakterisinin vücutta
    yayilmasini engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayi engeller. Hatta bal ya da
    limon suyuyla birlikte alindiginda bogazdaki yanmalari keser.

    Hardal: ( Içindeki singrin maddesi, midenin gaz çikarmasina yardimci
    olur. Sindirim sistemini düzenler, mide agrilarini giderir. En fazla bir
    çay kasigi alinmalidir.

    Nane: (Içerdigi mentol, midenin normallesmesine neden olur. Vücuda
    giren grip mikrobuna karsi savastigi gibi, ileri yaslarda ülsere yakalanma
    riskini de azaltir. Nane çayi, bas agrisi, grip, stres gibi
    hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir.

    DEPRESYON
    Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayi özellikle yeni dogmus
    bebeklerin ilk mamasi olarak tavsiye ederiz. Içerdigi E vitamini kalbe
    iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insani depresyona sokan
    uyusukluluk ve rahatligi üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranini ayarlar.
    Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur. (Zayiflamak isteyenler
    dikkat: Yag orani bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi
    öneririz.)

    Çikolata: ( Sütlü çikolatalari tercih edin. Çünkü içerdigi kakao yagi,
    magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psIkolojik
    rahatlik saglamasina yardimci olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak
    durmalidir.

    Istiridye: ( Içindeki demir, sperm sayisini ve insanin **** gücünü
    artirir. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydali yiyecek olan
    istiridye, enerji verir. (Dikkat: Kolesterol orani birçok baligin iki
    katidir.)

    Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanin bir gün içinde almasi
    gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adli kimyasal maddenin
    kendisini yenilemesini saglar.

    IDRAR YOLLARI
    Nane: Idrar söktürücü özellige sahiptir. Içerdigi mentol, midenin
    normal islevini görmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobunakarsi
    savastigi gibi, ileri yaslarda ülsere yakalanma riskini de azaltir.
    Sabahlari mide bulantisini keser. Nane çayi, bas agrisi, stres gibi
    hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir. Ancak nane çayini aç
    karnina degil, tok karnina içiniz.

    Elma: Içindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalidir. Kolesterolü
    düsürür, sindirim sistemini düzenler ve idrar ve hacet yollarindaki
    sorunlari giderir.

    Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir. Çok
    fazlasi idrar yollarina zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir.

    ALERJI

    Kayisi: Içindeki betakarotene adli madde hücrelere saldiran molekülleri
    kontrol altina alarak,kanseri önler. Bir kayisi ne kadar parlaksa,
    içindeki betakarotene orani o kadar yüksektir. Içerdigi kalsiyum ve
    magnezyum, girtlak yanmalarini engeller. Kuru kayisiya rengi bozulmasin diye
    eklenen sülfür dioksit, astim gibi alerjilere iyi gelir.

    HEMOROID (BASUR)
    Hindistan cevizi: Içerdigi myristin adli madde kusmayi engeller, basur
    tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlasi basur için
    tehlikelidir.)

    KARIN AGRISI
    Papatya çayi: Bagirsak yollarinda toplanan gazi çikartir, sindirim
    sistemini düzenler, mide agrisini keser.

    KARACIGER
    Enginar: Cynarine adli madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi
    sindirimine yardimci olur.Karaciger hastalarinin yani sira romatizma, artirit
    ve gut hastaligina yakalananlarla, hamilelere siddetle tavsiye ederiz.
    Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyillardir ülser, artirit,
    bronsit ve karaciger rahatsizliklarina karsi meyan kökünü "dogal ilaç"
    olarak kullanir. Adrenalini yükseltir, insanin strese girmesini
    engeller, kan basincini düsürür.

    Zerdeçal: Karaciger rahatsizliklarinin yani sira sindirime de yardimci
    olur.

    DIS
    Ekmek: Sekerli yiyecek yenildiginde içindeki asitler dislere her 20
    dakikada bir saldirir. Ekmek,disleri korur. Gün boyunca 6 ila 11 dilim
    ekmek yiyin.

    Meyve: (Her çesit) Günde 2 ila 4 ögün meyve tüketin.

    Sebze: (Her çesit) Günde 3 ila 5 ögün tüketin.

    Yogurt veya beyaz peynir: Eger yemekler arasi atistirirken dis
    sagliginizi düsünüyorsaniz,kalsiyum deposu olan bu iki yiyecegi tercih edin.

    Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum
    kaynagidir. Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalismasini ve tansiyonun düzenli
    olmasini saglar.

    TANSIYON
    Rezene: Içerdigi potasyum sayesinde tansiyonu düzenler. Saglikli kan
    hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur.
    Rezene çayi sindirim için iyidir.

    Tahil: Kan damarlarini gevseten ve rahatlatan bir tür fotosentez
    kimyasal maddesi içeriyor. Bu sayede kanin damarlardan daha rahat geçmesini
    sagliyor. Tahil yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori
    yakilmasini saglar. Kalorinin azalmasi tansiyonu düzenler.

    Un: Yapildigi tahilin besin degerlerini içerir. B vitaminleri, E
    vitamini, demir ve magnezyum açisindan oldukça zengindir.
    Karaciger: Saglikli bir bagisIklik sistemi, cilt ve keskin gözler için
    gerekli olan A vitamini açisindan zengindir. Küçük bir porsiyonu günlük
    A vitamini ve demir ile aylik B12 vitamini ihtiyacini giderir.

    SINDIRIM SORUNLARI
    Arpa: Içerdigi kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini
    vücuda direnç kazandirir.Ayrica ABD`deki bir arastirma, 6 ay boyunca her
    gün arpa ürünü seylerin yenmesinin kolesterol oranini yüzde 15
    düsürdügünü kanitladi.

    Yogurt: Günde 150 gram yogurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacini
    karsilar. Meyvali yogurtlara 3 çay kasigi seker eklendigi için seker
    oranlari daha yüksektir. Yogurttaki potasyum, kan basinci ve kalp
    atislarini düzenler. Midenin yiyecekleri düzenli olarak ögütmesini saglar...

    KILO KAYBI
    Çikolatali puding: Bu sayede vücuttaki kan istedigi protein ve
    mineralleri alir. Ingiliz Saglik Bakanligi, kilo kaybi yasayanlarin günde 3 kez
    1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.

    Peynir: 100 graminda 78 kalori bulunuyor.
    Yumurta: Günde 2 yumurta kadinlarin günlük protein ihtiyacinin 4`te
    1`ini, erkegin ise 5`te birini karsilar. A,D,E ve B vitaminleri içeren
    yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarini çözer,
    yetiskinleri de kansere karsi korur.

    Dondurma: Günde 2 top vanilyali dondurma yemek, insan vücudunun günlük
    protein ihtiyacinin yüzde 20`sini karsilar.

    Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.

    MENOPOZ
    Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar östrojenin vücuttaki
    etkilerini dengeler ve menopozun yarattigi etkilere karsi korur. Sebze
    proteininin en zengin kaynaklarindan birisidir.

    Kola: Kafein vücudun yorgunlugunu alir ve konsantrasyonu saglar.

    Üzüm: Içerdigi "elajik" asit sayesinde menopozun neden oldugu kemik
    erimesine karsi korur. Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz
    semptomlarini en aza indirir.

    Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyaci olan
    antioksidanlari karsilar. Idrar yollari kaslarini rahatlatir. Bu da kolon
    kanserine karsi korur. Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir.
    Içerdigi yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki
    kadinlarda östrojen seviyesini dengede tutar.

    Tatli patates: Adrenal salgilayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji
    saglar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit
    içerir.

    ROMATIZMA
    Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde basta romatizma olmak
    üzere gut hastaligi ve eklem yanmasina karsi birebirdir. Folik asit ve
    potasyum kemikleri güçlendirir.

    Domates:C vitamini boldur.

    Tahil: Içerdigi dogal kimyasallar, romatizmanin yol açtigi eklem
    yanmalari ve romatizmal agrilari hafifletir.

    Kekik:Timol adi verilen bir tür dogal yag, vücuttaki diger yaglarin
    parçalanmalarini saglar. Kekik yagi banyoda sürüldügü zaman romatizma
    agrilarini büyük oranda azaltir.

    Zencefil: Uyarici etkileri kan damarlarini genisletip kan dolasimini
    artirarak romatizma agrilari ve yanmalari yok eder.

    SISTIT
    Kuskonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin
    vücuttaki zehirli kalintilarini atmayi saglar. Karaciger ve böbreklerin
    çalismasini kolaylastirir, destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit
    hastalarinin mutlaka kuskonmaz yemeleri gerektigini söylüyor.

    KANSIZLIK

    Hurma:Türüne göre degisse de hurmalarin birçogu yüksek oranda demir
    içerir. Besin degeri yüksek ve önemli bir enerji kaynagidirlar. Dogal
    müshil etkisine sahiptir. Kurutulmus olanlarina göre daha yüksek oranda su
    ve daha düsük kalori içerir.

    IDRAR VE BÖBREK
    Pancar:Böbrekleri çalistirir. Önemli bir potasyum kaynagidir. Vücuttaki
    tuz oranini dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarinin
    çalismasini destekler.

    Kavun:Orta boy bir kavunun yarisi, günlük C vitamini ihtiyacini tamamen
    karsilar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani
    vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Böbrekleri rahatlatir. Yüksek
    miktarda su ve düsük miktarda kalori içerir.

    DIYABET
    Kuru fasulye: Lif açisindan zengin bir besindir. Bu da diyabet riskini
    büyük oranda azaltir.Içerdigi karbonhidratlari vücudun sekere
    dönüstürmesi uzun sürer.

    Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum
    içerir. Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranini
    düsürür. Bu nedenle diyabet ve kalp hastalari için kaçinilmaz bir
    besindir.

    BAS AGRISI
    Nane: Nane çayi bas agrilarini dindirmek için birebirdir. Içerdigi
    mentol ve mentol dogal yaglari sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de
    sahiptir.

    Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde dogal bir agri kesici görevi
    görür.

    Çikolata: Dogal antidepresan özelligi vardir. Çikolata magnezyum ve
    demir içerir. Sinirleri gevsetici özelligi sayesinde bas agrisini
    dindirir.

    VÜCUT SU TUTMUSSA
    Kus üzümü: 100 grami günlük C vitamini ihtiyacinin tam 3 katini
    karsilar. Antibakteriyel ve yanmayi önleyici etkileri vardir. Zengin potasyum
    ve düsük tuz içerigi, dehidratasyonu olanlar için önemli bir dogal
    ilaçtir.

    Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacinin 4`te birini
    karsilar. Yüksek orandaki potasyum sivi-tuz dengesini saglar.

    Tahil: Idrar yollarini açici, çalistirici ve rahatlatici etkileri
    sayesinde dehidratasyonu rahatsizligi bulunanlarin mutlaka yemeleri gerekir.
    Mideyi rahatlatici özelligi vardir.

    EGER MIDENIZ RAHATSIZSA
    Tarçin:Mide yanmalarini ve kusma hissini alir.

    Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendigi zaman mideyi gevsetici ve
    gazini alici bir etki yaratir. Mide bulantilarini önler.

    Lahana: Mayalanma sirasinda laktik asit üretir. Bu da sindirim
    sistemindeki zararli bakterileri öldürerek sindirime yardimci olur.

    GUT (DAMLA HASTALIGI)
    Hamsi:Omega-3 yagi açisindan çok zengindir. Kolesterol seviyesini
    düsürür. Kanin pihtilasmasini önleyerek damar tikanikligi, kalp krizi ve
    dolayisiyla da felç geçirme riskini düsürür. Haftada en az 1 kez yemek
    gerekir. Kalp hastalari için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalidir.

    ADET SANCISI
    Muz:Içerdigi yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadinlarin adet dönemi
    sancilarini büyük oranda azaltir. Dogal bir agri kesici gibidir.

    Tarçin:Koli basilinin üremesini önler. Limon çayina balla birlikte
    eklenerek içildiginde hem nezlenin yol açtigi bogaz agrilarina hem de adet
    dönemi sancilarina iyi gelir.

    HAMILELIK
    Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir. Düsük yag orani,
    sindirimi kolaylastirici etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne
    adayi ve bebegin sagligina önemli faydalari vardir.

    Bögürtlen:E vitamini içerir. Vücuttaki zararli besin atiklarinin
    temizlenmesini saglar. C vitamini boldur. Cenini korur.

    ÇÖLYAK HASTALIGI
    Kestane: Önemli bir enerji kaynagidir. Kolayca sindirilebilir. Çölyak
    hastalari için bugday içermeyen un kaynagi olabilir. E ve B6 vitaminleri
    içerir. yag oranlari düsüktür.

    TIROID

    Midye:Omega-3 yagi açisindan zengin bir besin kaynagidir. Içerdigi
    selenyum minerali tiroit bezlerinin normal isleyisi için gereklidir.

    FELÇ
    Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adli
    antioksidanlar sayesinde atardamarlarin, kalbin zarar görmesini
    önlüyor. Portakal içerdigi folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum
    sayesinde saglikli alyuvar hücrelerinin çogalmasina neden oluyor.

    Hamsi:Kolesterolü düsüren ve kan pihtilasmasini önleyen Omega-3 bol bol
    var.

    ASTIM
    Sogan:Sarimsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt
    bilesimleri atardamarlarin zarar görmesini önler. Sogan; kemik erimesine de
    iyi geliyor.

    ARTIRIT
    Enginar:Enginarin en büyük özelligi toksinleri temizleme yetenegidir.
    Bu nedenle artirit ve romatizmasi olan hastalara özellikle tavsiye
    ediliyor. Cynarine adli madde, karaciger ve safra kesesinin
    rahatsizlanmasini engelliyor.

    STRES
    Mayan kökü:Antivirüs etkisi vardir. Karacigeri korur. Adrenalin
    salgilanmasini dengeler. Stresle basa çikabilmek için gerekli olan kortizol
    hormonunu salgilatir.

    ÜLSER
    Lahana:Ülseri olan kisiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki
    yaratir. Yüksek oranda C vitamini içerir. Kirmizi lahana vücutta
    antioksidan özellige sahip A vitamini içerir. Kanseri önleyici etkiye
    sahiptir.Çig olarak salatalara katilmasi tavsiye edilir.

    KEMIK ERIMESI
    Kayisi:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.

    Süt:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve
    demir kaynagidir. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve
    disleri güçlendirmek için çalisir. Bunlarin eksIkligi kemikleri eritir.

    ARAÇ TUTMASI
    Zencefil: Sindirime yardimci olur. Mide bulantisini giderir. Enerjinizi
    artirir. Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtigi bulanti
    ve rahatsizliklari azaltir.

    CILT SORUNLARI

    Papatya:Bitkisel yag ve kimyasallar içerir. Çay olarak içildiginde
    sindirime yardimci olur, karin agrilarini dindirir. Sicak bir banyonun
    ardindan hazirlanacak papatya çayi torbalari, egzamanin neden oldugu
    kasinti ve yanmalari alir.

    Aci pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir.
    Capsantin adli kimyasal madde zona hastaliginin neden oldugu agrilari
    dindirmek için yapilan kremlerde kullanilir.

    Portakal suyu:Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacinizin
    tamamini karsilar. Içindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin
    kurumasini, kirisIkliklarin meydana gelmesi önler.

    Portakal yagi:Susam yagiyla karistirilarak kullanildiginda iyi bir cilt
    yagi elde edilir.Ayrica;selülitli bölgelere portakal yagiyla masaj
    yapilmasi tavsiye edilir.

    LAKTOZ DAYANIKSIZLIGI
    Badem:Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini,
    B2 vitamini, antioksidan içerir. Bu nedenle laktoz (süt sekeri)
    dayaniksizligi bulunan ve günlük gidalar yiyemeyen kisiler için badem ideal
    bir besin kaynagidir.

    KALP
    Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemegi yiyen bir erkegin,
    yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az. B
    vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli.

    Kepekli Ekmek: Kalp hastaliklariyla bagirsak kanseri için
    faydalidir.Günde 12 gramdan fazlasi kisiye göre zararli olabilir.

    Kiraz: 100 graminda 40 kalori bulunuyor. Içerdigi ellegic asit, vücudu
    kansere karsi korurken,kiraz kalp damarlarindaki normal bir kan
    dolasimini saglar. Çok kiraz yenmesi, gut hastaligina yakalanma riskini de
    düsürür.Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor.

    Çikolata:E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastaliklarina yakalanma
    riskini düsürür. Günde en fazla 1 çikolata yiyin.

    Elma: Günde 5 adet yiyin.

    Misir Gevregi: Günde 1 tabak yeterli.

    Salatalik: Diyet yapanlarin en büyük yardimcisi olan salatalik,
    kolesterolü düsürür. Kalbi güçlendirir.Unutmadan ekleyelim. Salatayi soymadan
    yiyin. Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabugu ile derisi arasinda
    bulunuyor.

    Yumurta:Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir. En önemli
    özelligi, kolesterol oranini düzenleyen lesitin maddesi içermesi. Tavada
    az yagda pisirilmis yumurtayi tavsiye ederiz.

    Sarimsak:Mutfaginizdan eksIk etmeyin. En az 1000 dogal tedavide
    kullanan sarimsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolasimindan kalp
    hastaliklarina kadar her seye yarali. Ancak hamileler dikkat olmali. Asiri
    sarimsak da kalp yanmalari ve çarpintilarina yol açar. Günde bir dis
    yeter.

    Humus:E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranini da ayarlar.

    Kavun:Bir kavunun yarisi insan vücudunun günlük C vitamininin
    ihtiyacinin tamamini, A vitaminin de yüzde 15`ini karsilar. Kavun, kalp ve
    böbrek hastalarinin diyetlerinde sIkça kullanilan bir meyvedir.

    Süt:Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle
    fosfor deposu. Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarim litre süt
    içmesi tavsiye ediliyor.

    Seftali:Bir seftali, günlük C vitamini ihtiyacinizin yarisini karsilar.
    Sindirimi kolay olan meyvanin koyu renklilerini tercih edin. Çünkü
    kabuguna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere karsi faydalidir.

    Pirinç:E ve B12 disinda tüm B vitaminleri ve potasyum içerir. Özellikle
    kolon ve bagirsak kanserlerine karsi faydalidir.Kolesterolü
    düsürdügünden kalbe iyi gelir.

    Tuz:Vücuttaki kan dolasimini ve sinir sistemini düzenler. Mide kanseri,
    kemik erimesi, kalp sorunlarina bire birdir. Ingiliz Saglik Bakanligi,
    halkina günde 9 gram tuzun kafi oldugunu, asirisinin vücuda zarar
    verecegini açikladi.

    Çay:Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 sogan, 7 portakal yemis gibi
    kalp dostu antioksidan madde almis olursunuz. Ingilizler, özellikle
    çocuklarin haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor.

    Ton Baligi: Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Anemi hastaligina karsi D
    ve B12 vitamini içerir. Birçok kansere karsi vücudu içerdigi nikotinik
    asitle korur. Bir konserve ton baligi vücudun D vitamini ihtiyacinin
    tamamini karsiliyor.

    Hindi Eti: 125 grami, vücudun günlük folik asit ihtiyacini karsilar.
    Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardimci olur.

    Karpuz:Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacinizin %80`nini
    karsilarsiniz. Içerdigi potasyum, kan dolasimini saglar.

    KANSER
    Kayisi:Antioksidan olan betakaroten açisindan zengindir. Hücrelere ve
    dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldirarak kansere
    karsi koruyucu etkisi vardir. Lifli oldugu için bagirsaklari koruyucudur.

    Tahillar:Arpa, misir, bugday, yulaf gibi tahillar B ve E vitamini,
    potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atilmasi
    sürecini hizlandirir. Tahil agirlikli bir beslenme rejimi, bagirsak kanseri
    riskini yari yariya azaltiyor.

    Fasulye:Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastaligi ve
    kanseri önleyen antioksidanlar açisindan zengindir. B vitamini de ****
    hormonlarini kuvvetlendirir.

    Pancar: Demir ve folik asit açisindan zengin olan pancar eski çaglardan
    beri kan hastaliklarinin tedavisinde kullanilmaktadir. Amerikali
    uzmanlar pancar suyunun sarilik tedavisinde de etkili oldugunu belirtiyor.

    Lahana:Kanserli hücrelerin çogalmasini önleyen karoten maddesi içerir.

    Havuç:Tam 40 arastirma havuç tüketimi arttikça kanser riskinin
    azaldigini ortaya koymustur. Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E
    vitaminleri gibi antioksidanlar açisindan zengin olusudur.

    Nohut:Yag düzeyi düsük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum,
    magnezyum, fosfor, potasyum, bakir, manganez, betakaroten ve folik asit
    açisindan zengindir. Gögüs kanserine karsi korur.

    Incir:potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardimci
    olur. Eski çaglarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanilan incir,
    modern tip tarafindan da kansere karsi koruyucu olarak öneriliyor.

    Sarimsak:BagisIklik sistemini güçlendirdigi ve kansere, yüksek
    kolesterole, kalp ve dolasim sistemi hastaliklarina karsi koruyucu etkisi
    vardir.

    Findik:Kalp krizine karsi koruyucu olan E vitamini açisindan en zengin
    besinlerin basinda gelir. Her gün yenilen bir avuç findik kansere ve
    kirisIkliklara karsi koruyucudur.

    Mercimek:B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum
    içerir. Lifli özelligi kandaki kolesterol oranini düsürür, seker ve kalp
    hastalari için yararlidir.

    Zeytinyagi:Içindeki omega yag asitleri, kandaki kolesterol düzeyini
    dengede tutar. Antioksidan özelligi olan E vitamini açisindan da
    zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaslanmaya karsi beyni
    koruyucu etkiye sahiptir.

    Sogan:BagisIklik sistemini güçlendirir. Içerdigi allicin ve sülfür;
    mide ve bagirsak kanserine karsi koruyucu etkiye sahiptir. Son
    arastirmalar kemik erimesine karsi, peynir ve sütten daha etkili oldugunu
    göstermistir.

    Seftali:Teki bile insanin C vitamini ihtiyacinin yüzde 50,sini
    karsilayabilir. Sindirimi kolaydir. Kansere ve kalp krizine karsi koruyucu olan
    betakaroten açisindan da zengindir. Bir tanesinde 33 kalori vardir.

    Pirinç:pirinç mükemmel bir enerji kaynagidir. E ve B vitaminleri
    açisindan zengindir. Bagirsak kanserine karsi koruyucu olan pirinç,
    kolesterolü düsürerek kalp krizi riskini de azaltir.

    Çilek:Kolesterol düzeyini düsürür ve sindirim sistemini düzenler.
    Ellegic asit adi verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.

    Domates:Likopen açisindan zengin ender bitkilerden biridir. Likopen,
    pankreas gibi çesitli kanser hastaliklarini önleme konusunda hayati
    önemdedir. C vitamini açisindan zengindir ve bagisIklik sistemini
    kuvvetlendirir. Lifli bir besin olmasi da bagirsak kanseri riskini azaltir.

    GÖZ
    Misir:Zeaksantin adli bir bitkisel bilesim içerir.Bu madde yasa bagli
    olarak gelisen görme bozukluklarini azaltir.

    Ispanak:Antioksidan özelligi tasiyan A vitaminine dönüsen betakaroten
    içerir. Saglikli gözler için gereklidir. Katarakt ve diger göz
    tabakalarinin bozulmasina karsi lutein maddesi de içerir.Pisirdikten sonra hemen
    tüketin; beklemesi halinde içindeki yararli maddeler toksIk maddelere
    dönüsebilir.

    BAGIRSAK
    Elma:protein, vitamin ve dogal kimyasallar sayesinde sindirime yardimci
    olur. Sindirimi kolaylastirir. Bagirsak sorunlari çeken kisiler için
    dengeleyici ve normallestirici besin olarak nitelenirler.


     
Hangi hastaliga hangi yiyecekler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hangi hastaliga, hangi besin yararlidir ?

    Hangi hastaliga, hangi besin yararlidir ?

    Doga bir eczane gibidir! Tahil, sebze ya da meyvelerde bulunan cesitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona bircok hastaliga iyi gelir. Urfa`nin aci pul biberinin cilde yararli, teni guzellestiren maddeler icerdigini, ilacta aspirin neyse, yiyecekler icinde elmanin da o, oldugunu soyleyen Londra Universitesi uzmanlarinin hazirladigi dogal savas programinda hangi hastaliga karsi neler...
  2. Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler?

    Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler?

    Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler...
  3. hangi hastalığa hangi yiyecek

    hangi hastalığa hangi yiyecek

    Hangi hastalığa hangi yiyecek ? Şifalı bitkiler Hangi hastalığa hangi yiyecek? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler Hangi hastalığa hangi yiyecek? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni...
  4. hangi hastalığa hangi yiyecekler?

    hangi hastalığa hangi yiyecekler?

    Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa'nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı...
  5. Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler

    Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler

    Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa'nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler...

Sayfayı Paylaş