hangi meyve neye iyi gelir | Melekler Mekanı FORUM - 29 Eylül 2016

hangi meyve neye iyi gelir

Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    mide asidine ne iyi gelir boğazda gıcık öksürük boğazda gıcık süt kabızlığa iyi gelirmi elma mideye gelirmi
    Sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu belirten Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

    Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı... Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların “İyileşmesi mucize olur” dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi.

    Reçetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri” adlı kitapta toplayan Jay Kordich’in hastalıklar için önerdiği karışımlardan bazıları:
    İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.
    Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

    Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır. Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.
    Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.
    Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.
    Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.
    Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.
    Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.
    Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir.
    Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.
    Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.
    Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
    Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.
    Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.
    Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.
    Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.
    Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.
    Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.
    Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
    Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

    BAŞ AĞRISINA KARŞI ELMA İLE KEREVİZ
    Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.
    Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.
    Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.
    Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.
    Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.
    İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.
    Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.
    Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.
    Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.
    Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.
    Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.
    Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.
    Boğaz ağrıları: Turp + limon.
    Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.
    Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.

    TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT
    Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi. Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
    Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli
    Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar
    Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir
    Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin.


    AYVA

    Mayhoş, sulu ve sert olan limon ayvası ile, tatlı daha yumuşak fakat sulu olmayan ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi vardır. Çiçekleri zamanında toplanıp gölgede kurutularak saklanır.
    Vitamin mineral ve şeker açısından zengin besleyici bir meyvedir. Meyvesi taze olarak kullanılır. C vitamini yönünden çok zengindir.


    *Sindirim sistemi içinde faydalıdır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Ayva suyu içilirse mideye kuvvet verir hazım etmeyi kolaylaştırır ve ishali keser, dizanteri hastalığının tedavisinde kullanılır. -Ayva şerbeti yada yapraklarının haşlanarak suyu içilir. Ayva suyu kabızlığa iyi gelir.

    *Kusmayı, kan kusmayı, ağızdan su gelmesini önler, bu durumda ayva olduğu gibi yenir. Zatüre ve kan tükürmelerinde de ayva suyu içilir.
    *Kanı temizler karaciğerin çalışmasını düzenler. Safra salgısını arttırır.
    *Şurubu ile gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını iyi gelir, ağız kokusunu giderir. Yine kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesiyle elde edilen sıvıyla yapılan gargara boğaz iltihabına iyi gelir.- Gargaradan sonra hemen tükürmeyip ağızda bir müddet bekletilmesi gerekir. Çekirdeği, boğazdaki ağrıları, gıcık ve kızarıklıkları giderir. Ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelir, göğsü yumuşatır; Ayvanın çekirdekleri alınıp su ve sütle kaynatılır suyu sıcak sıcak içilir. 40gr Ayva çiçeği 1 litre suda çay gibi kaynatılıp, yemek aralarında ılık olarak birer çay bardağı içilirse öksürüğe iyi gelir.


    *Merhemi deri hastalıklarına, yanmalara ve göz iltihabına karşı kullanılır. Bronşit ve verem hastalığının tedavisinde kullanılır.


    *Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.Harareti keser.

    *Çarpıntıyı önler. Kalbe kuvvet verir ve kalpteki sıkıntıyı giderir, zihni berraklaştırır; Ayvanın çiçekleri bal ile macun yapılıp yemeklerden sonra birer kaşık yutulursa dimağa ve kalbe kuvvet verir.
    *Basur memelerinin iltihabını kurutur.Ayva yaprağı kaynatılıp içilir veya basura sürülürse kanamayı keser.
    *Sütten kaynaklanan meme şişkinliğinde ve sancılarda ayva bal ile birlikte pişirilerek lapa haline getirilir memenin üzerine konur.
    *Afrodizyaktır. Ayvadan şerbet yapılıp içilir.

    *El-ayak meme ucu, dudak, çatlaklarını geçirir, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir merhemi yapılıp kullanılır. İki ayvanın çekirdeği bir fincan suda kaynatılıp, günde birkaç kez çatlaklar pamukla silinirse iyi gelir.Yanmalarda ve göz iltihaplanmalarında, çekirdekleri kaynatılarak elde edilen merhem sürülür.
    *Yüz ve boyun kırışıklıklarında,
    *Cilt için; etlice soyulan bir ayvanın kabuklarını bir su bardağı tuvalet ispirtosunda bir hafta bekletilir. Bir şişeye süzülür, bu losyon özellikle yağlı ciltlerin temizliğinde yararlıdır.
    -Ayva kabukları etlice soyulur, cilt bu taze kabuklarla iyice ovulur, sonra 15 dakika beklenir. Kabuklardaki vitamin cildin gözeneklerinden işleyecektir. Sonra yüz soğuk suyla yıkanır. Aynı işlem el güzelliği içinde yapılabilir.


    *UYARI: Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar dikkatli yemelidir. Ayvanın genelde çiğ yenmesi tavsiye edilmez reçel yada kompostosu tercih edilmeli.




    KARPUZ
    [​IMG]
    Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edin. Çekirdeksiz karpuz alıyorsanız dikkat edin. Çünkü çok fazla beyaz çekirdek karpuzun olgunlaşmadan toplandığını gösterir.

    Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir. İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar. Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan Cucurbocitrin adlı madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri vardır.

    PORTAKAL
    [​IMG]
    Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir. Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir. Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır.

    Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir. Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir. Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır.

    Fransızların portakallı ördeğini bilmeyenimiz yoktur. Çiğ haliyle tüketilmesinin yanısıra reçeli , konservesi yapılan portakal günümüz mutfaklarında çokça kullanılan bir lezzet halini almıştır. Pasta, tatlı , reçel yapımında kullanılan portakal, özellikle Fransız mutfağında ve kümes hayvanlarıyla pişen yemeklerde çokça tercih ediliyor.


    ÇİLEK


    [​IMG]

    Gerçek anlamda bir C vitamini fabrikası olan çileğin 100 gramındaki Kalori miktarı 37 cal,Vitamin-C 59 mg,Karbonhidrat 8.4 g, B-vitamin 0.9 mg, Kalsiyum 21 mg, Fosfor 21 mg,Demir 1.0 mg, Sodyum 1 mg ve Potasyum 164 mg dır.
    Yüksek tansiyona ve artrit hastalığına karşı kullanılan meyve, idrar torbasından kaynaklanan rahatsızlıkların da dermanı. Kandaki asit oranını dengeleyen çilek, ayrıca çilek maskesi ile (50g çileğin az miktarda taze süt ile karıştırılıp elde edilen krem yüze sürüldükten 15 dakika sonra temizlenir) derimizin canlı rengine kavuşmasındada önemli rol oynamaktadır.

    Diğer bir çok meyve türünün henüz pazara sürülmediği aylarda pazarda bulunabilmesi, albenisi ve C vitamini içeriğinin oldukça yüksek oluşu, lezzetli, vitamin ve mineral maddece zengin, taze tüketimi yanında işlenerek ya da dondurularak kullanılan ve gün geçtikçe aranılan bir meyve olması nedeniyle son yıllarda geniş bir tüketiciye hitap eder olmuştur. Ara ziraat olarak yetiştiriciliği gibi, diğer ürünlerin sınırlı yetiştiği yamaç ve dağ köylerindeki arazide de yetiştirilebilmektedir. Değişik iklim ve toprak karakterleri yönünden ülkemiz çilek yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahiptir.

     
  2. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.032
    Beğenilen Mesajlar:
    2.178
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: hangi meyve neye iyi gelir
    faydalı bilgiler için teşekkürler emeğine sağlık canım
     
  3. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: hangi meyve neye iyi gelir
    emeğine sağlık mıslı.faydalı bılgıler uykusuzluk ve başağrısı için önerilenleri denıcem.
     
  4. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.243
    Beğenilen Mesajlar:
    916
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: hangi meyve neye iyi gelir
    konuyu altenatif tıp bölümüne taşıyorum
     
  5. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: hangi meyve neye iyi gelir

    paylasim icin sagol canimm,
     
hangi meyve neye iyi gelir konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Hangi Meyvenin Suyu Neye İyi Geliyor?

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  2. hangi vitamin neye iyi gelir?

    hangi vitamin neye iyi gelir aft için vitamin aft hangi b12 vitamini nelere iyi gelir İşten eve, evden işe sürüklenirken doğru dürüst beslenmiyorsunuz bile. Bunun sonucu vitamin eksikliği ve çeşitli rahatsızlıklar... Sabah erkenden kalkıyor, trafiğin en yoğun olduğu bir zamanda o yoğunluğun bir parçası oluyor ve ofise geliyorsunuz. Gün yoğun geçiyor. Telefonlar susmuyor, toplantılar...
  3. hangi bitki neye iyi gelir...

    bircok bitkinin ne işe yaradıgını ve faydalarını bilmiyoruz ne yazık ki oysa dogal ilaçlar her zaman kullandıgımız haplardan daha saglıklıdır meleklerim buyrun bitkilerin faydalarını ve işlevlerini ögrenelimm canlarım.... Nane Neye iyi gelir? Hazımsızlığı, mide bulantısını ve midedeki gazı azalmasına yardım olur. Kullanım: Beş adet yaprağı beş dakika boyunca demleyin, süzün ve yemek...
  4. Hangi Meyve Suyu Neye İyi Gelir

    meyve suyu meyve, meyve suyu, faydaları, yararları hakkında detaylı bilgiler arkadaşlar Meyve sularıda en az meyveler kadar faydalı...Hangi meyve suyu hangi hastalığı iyi geliyor, hangi meyve suyunun ne yararı var bu yazımızda bulabilirsiniz melekler... YEMEK YERİNE İÇİN Artık herkes biliyor ki, sebze veya meyveleri yemek yerine sularını içmek daha büyük fayda sağlıyor. Çünkü suyun...
  5. Hangi meyve suyu neye iyi gelir

    Kayısı: Göz sağlığı için iyi bir yardımcı, tembel bağırsakların vazgeçilmezi. Nar: İdrar söktürücü, sindirimi kolaylaştırıcı ve bedeni güçlendiren bir tonik kadar etkili. Vişne: Eklemlerle dost. Portakal: En lezzetli C vitamini kaynaklarından birisi, kılcal damarlar için önemli bir kalp dostu. Üzüm: Sindirim sorunlarına iyi gelen, virüs ve bakterilerle savaşan, kan temizleyici. Şeftali: Soğuk...

Sayfayı Paylaş