gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    hangi yiyecek nasıl saklanır?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    soğan nasıl saklanır avakado nasıl saklanır kıyma dolapta kaç gün et buzdolabında kaç gün kıyma


    Yiyeceklerin saklanması sağlığımız için çok önemli.İlk günki gibi taptaze kalması hiçte zor değil...İşte saklama yolları


    Yemeklerin saklanması

    Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı.. Uzun süre saklanan bu tür gıdalar buzluktan çıkarıldıktan sonra buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra yenilmeli.. Yumurtaları kırılma ve bozulmaya karşı korumak için karton kutuda buzdolabında saklayın. Yumurtaları yıkamayın, sudan geçirmeyin. kabukları koruyan minerak dokunun kaybolmasıne ve bakterilerin yumurtanın içine girmesine neden olabilirsiniz. Yumurtalar satın aldıktan 3 veya 5 hafta arasında saklanabilir. Son kullanma tarihine bakarak aldığınız yumurtaları güvenle yiyebilirsiniz. Süt, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri buzdolabında saklanmalıdır. Bunları saklamadan önce yıkamayın, ıslaklık mikrobik üremeye neden olur. Avakado, armut, muz ve domates gibi ürünler buzdolabında saklanabilir ama en iyisi oda sıcaklığında saklamak. Bunun yanı sıra buzdolabında saklamanız önerilen diğer ürünler; patlıcan, soğan, sarımsak, patates ve diğer kök bitkiler.

    Salatalara dikkat!

    Mayonezli salatalar, vakit kaybetmeden buzdolabının buzlu olan kısımda alt bölümünde saklanarak bakteri üretimi engellenmeli.. Bu tür yiyecekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında bırakmayın. Eğer oda sıcaklığında daha uzun süre bulundurmak istiyorsanız etrafını buzla doldurun ve buzu bittikçe yenileyin.

    Yiyecekleri uygun pişirme
    Her yiyecek mikroorganizmaların diğer noktalara rahat erişimi sağlayacak özel iç ısıya sahiptir. Bu nedenle farklı ısılarda pişerler. Bu nedenle bir yiyecek termometresi almayı düşünebilirsiniz. Pişirmede güvenli olduğu söylenen uluslararası minimum pişirme sıcaklık dereceleri şöyle..
    Kümes hayvanları: 73 °C
    Kırmızı et: 71 °C
    Biftek ve kıyma: 62,7 °C
    Rosto: 62,7 °C
    Balık: 62,7 °C
    Yumurta: 71 °C

    Çapraz bulaştırmalardan uzak durun
    Evlerimiz mikroorganizmaların gelişimi için ideal yerlerden biridir. Çapraz bulaştırmada ellerimizle bir objedeki bakteriyi diğer bir objeye taşırız. Bu nedenle yemekleri hazırlamadan önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun. Pişirilmiş ve pişirilmemiş yiyeceklerin tabaklarını ayırın. Örneğin tahta üzerinde domates kestikten sonra yıkamadan tavuk göğsünü de burada keserseniz burada çapraz bulaştırma riski söz konusu olabilir. Ayrıca, sebzeleri elledikten sonra patates doğramaya başlamayın. Ellerinizi yıkadıktan sonra hazırlamaya devam edin. Et, sebze gibi yiyecekleri hazırladıktan sonra kullandığınız tüm mutfak araçlarını sabunlayın. Yemek hazırlamadan önce veya sofraya oturmadan önce ellerinizi sık sık yıkamayı alışkanlık edinin.

    Kalan yemekleri uygun şekilde saklayın

    Kalan yemekler normal havalarda iki saat, aşırı sıcaklarda bir saat içinde buzdolabına ceya derin dondurucuya konulmalı. Diğer taraftan film izlemeye giderken artık yemeklerinizi arabada bırakmayın, eve gelin ve dolabınıza koyun.Kalan yemekleri buzdolabında ne kadar saklayabilirsini? 4 gün kadar saklayabilirsiniz ancak tadı ve besleyici özelliği giderek azalır.

    # Kalan yiyecekleri dolapta tutabileceğiniz süreler; Deniz ürünleri ve yumurta; En fazla 2 gün
    # Pişmiş et veya kümes hayvanları: En fazla 3-4 gün
    # Kalmış pizza: En fazla 3-4 gün

     
hangi yiyecek nasıl saklanır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kozmatik Ürünleri Nasıl Saklanır

    Kozmatik Ürünleri Nasıl Saklanır

    lens nasıl saklanır Güzellik malzemeleri kadınların vazgeçilmezleri ara*sında yer alır. Ancak çoğu zaman bunlar tama*men bitmeden atılır. Oysa, yapacağınız birkaç kurnazlıkla rujunuzu bitene kadar kullanabilir ya da maskaranızı kuru*maktan kurtarabilirsiniz. Bakım kremlerini buzdolabında saklayın Bakım kremlerinin üzerlerinde son kullanma tarihi belir*tilmemişse en fazla 30 ay saklanabilir....
  2. Sarımsak Nasıl Saklanır

    Sarımsak Nasıl Saklanır

    sarımsak buzdolabında nasıl saklanır sarımsak nasıl saklanır taze sarimsak nasil saklanir Hemen hemen çoğu yemeğe lezzet katan sarımsağın nasıl saklanılacağını biliyormusunuz kızlar... Kan dolaşımını hızlandıran, doğal antibiyotik özelliği taşıyan sarımsağı en iyi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? İhtiyaç duyduğunuz her an kolayca kullanabileceğiniz pratik sarımsak saklama yöntemi...
  3. Maskara (Rimel) Nasıl Saklanır

    Maskara (Rimel) Nasıl Saklanır

    maskara, rimel, nasıl saklanır, nasıl sürülür hakkında detaylı bilgiler Maskara makyajın olmazsa olmazıdır...Kusursuz bir makyaj için maskaranın iyi olması ve doğru şekilde saklanması gerekir...Maskaranın nasıl saklanacağına dair ipuçları bu yazımızda melekler Maskaralar en çabuk yıpranan makyaj ürünlerindendir. Ayrıca çabuk kurudukları için daha bitmeden çöp kutusunu boylarlar. Sürmeden...
  4. Sarımsak Nasıl Saklanır ?

    Sarımsak Nasıl Saklanır ?

    sarımsak nasıl saklanır sarımsak saklama yöntemi sarımsak saklama yolları Binbir derde şifa, yemeklere müthiş bir lezzet veren sarımsak bugün kü konumuz melekler :) Yendikten sonra ağızda oluşan kokusu olmasa daha iyi ama her güzel şeyin bir kusuru var işte :) Sarımsakları gerektikçe soyup kullanırız. Ancak bir seferde soyayım bir daha da uğraşmayayım diyorsanız, sarımsaklamanın yöntemlerini...
  5. Yaş Pasta Nasıl Saklanır

    Yaş Pasta Nasıl Saklanır

    Yaş Pasta Nasıl Saklanır? Arkadaşlar biz küçük bir aileyiz ve ara ara eşim yaş pasta alıyor kızım çok sevdiği için bende evde hep bulunsun istiyorum ama bu yaş pastayı nasıl saklayacağımı bilmiyorum sizce Yaş Pasta Nasıl Saklanır ?

Sayfayı Paylaş