gebe
  1. DeRyAaLı

    DeRyAaLı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Aralık 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0

    Hanimağa Sarmasi

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında DeRyAaLı tarafından paylaşıldı.

    Hanimağa Sarmasi [HR][/HR]
    3 adet ortaboy Patlıcan Hanimağa Sarmasi 10 adet Mantar
    2 adet ortaboy Soğan
    2 adet ortaboy Domates
    ½ demet Maydanoz
    1 su bardağı Sıvı Yağ
    6 diş Sarımsak
    1 tatlı kaşığı Toz Şeker
    100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri
    Tuz, Kara Biber
    Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur

    Malzemeler ; 4-6 kişi için Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir. Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir.

    Patlıcanlar yıkanıp, tuzları akıtılır. Yağın yarısı tavaya konulup, hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır.

    Mantarlar dilimlenir. Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir. Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur. Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır.

    Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur. Rulo şeklinde sarılır. Küçük bir fırın tepsisine, uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır.

    Kalan yağa, ufak ufak doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir. Bir taşım kaynatılır.

    Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir. Kaşar peynir rendesi de ilave edilir. Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir.

    Afiyet olsun......


     
Hanimağa Sarmasi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Cevizli patlican sarmasi

    Cevizli patlican sarmasi

    MALZEMELER 4 Adet orta boy patlıcan 4 Adet Yeil biber 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 Demet maydanoz 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak 250 gr Yoğurt Karabiber Sirke Tuz HAZIRLANIŞI Patlıcan ve biberleri fırnda közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin. Sarmısakları ezin. Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına...
  2. Erzurum Sarmasi

    Erzurum Sarmasi

    ERZURUM SARMASI Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviz Biraz tarçın Şerbeti İçin 1 Kg şeker 1 Kg su Yarım limon Yapılışı Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir. Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir. Fırında...

Sayfayı Paylaş