gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Hardal Soslu Balık

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 Adet çipura
    1 Adet limon suyu
    1 Çorba kaşığı sıvıyağ
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Çorba kaşığı un
    1 Su bardağı süt
    1 Çay kaşığı hardal
    1 Çay kaşığı elma sirkesi
    5-6 Dal maydanoz
    4 Dilim limon
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    * Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
    * Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
    * Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
    * Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
    * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
    * Maydanozu kıkayıp kıyın.
    * Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
    * Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
    * Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
    * Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
    * 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    * Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
    * Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
    * Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
    * Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
    Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.


     
Hardal Soslu Balık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. soslu balık köftesi!

    soslu balık köftesi!

    Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri, kalbin faaliyetlerini etkileyerek kişinin ruh halini düzeltiyor ve zihnin odaklanmasını sağlayan kimyasal maddelerin salgılanmasını teşvik ediyor. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 300 gr palamut fileto 2 dilim bayat ekmek içi Yarım demet maydanoz 1 yumurta akı 1 çay bardağı süt 4 çorba kaşığı un 1 çorba...
  2. domates soslu balık!

    domates soslu balık!

    Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı 4 domates 4 soğan 2 diş sarımsak 3-4 dal maydanoz 1-2 defneyaprağı 2 çorba kaşığı kapari 1 çorba kaşığı...
  3. Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Domates Soslu Balık (4 Kişilik)

    Malzemeler 2 Çay Bardağı Pirinç 450 gr Soyulmuş Domates 50 gr Siyah Zeytin 1 Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1/2 Su Bardağı Et Suyu Karabiber 4 Balık Filetosu 1 Çorba Kaşığı Un 1-2 Tatlı Kaşığı Kapari Yemeğin Tarifi Pirinci geleneksel yöntemlere göre pişirip pilav yapın. Domatesleri dörde bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Zeytinlerin...
  4. hardal

    hardal

    Zorlukla elde edilecek yararlı mala, Hardal yemek zehire yahut insana zararı dokunacak yiyecek ve içeceğe delalet eder.Hastalığa işaret eder. Rüyada hardal tanesi görmek kedere, yemek de malinin eksilecegine isarettir. Bir rivayete göre de düsmanlik-tir. Ebu Said El-Vaiz'e göre; Hardal görmek ve almak veya yig-mak zorla kazanilan mala delalet eder. Hardal yedigini gören fena sözler isitir. Bir...
  5. peynir soslu balık

    peynir soslu balık

    Kullanılacak Malzemeler Herhangi bir balik filetosu 120 ml sut bir tutam maydanoz 1 kucuk domates birkac adet mantar Peynir sosu için: 25 gr margarin 25 gr un 120 ml sut 75 gr cheddar peyniri Hazırlanma Şekli Baligi uzerine koydugunuz domates mantar ve maydanozla birlikte sut de ilave ederek firinda 180 drecede 20 dakika pisirin.Kurumamasi icin folyo ile ortun.Arzu ederseniz sut yerine su da...

Sayfayı Paylaş