gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Harire Tatlısı - Mardin Yöresi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    harire tatlısın nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında herşey burada. Mrb sevgili melekler; Geçenlerde bir programda görmüştüm ve gerçekten çok hoşa giden bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Malzemeleri her evde rahatlıkla bulunabilecek basit ama bir o kadarda lezzetli şeyler. Bu tatlının yanına da farklı birşeyler hazırlamak isterseniz sizlere kendi yapmış olduğum lezzetli böreğimi de tavsiye edebilirim..
    [​IMG]
    Malzemeler:
    - 1 kase üzüm pekmezi
    - 5 kase süt
    - 1 kase toz şeker
    - 1 kase ceviz
    - 3 kaşık buğday nişastası
    - 1 paket vanilya
    - 3 tutam yenibahar
    - 2 tutam tarçın

    Yapılışı:

    İlk olarak tencereye 5 kase süt konulur ve 1 kase toz şeker eklenerek kaynatılır. 1 paket vanilya kaynayan süte ilave edilir ve kaynayan süt karıştırılırken 1 kase de üzüm pekmezi koyulur ve karıştırmaya devam edilir. Topaklanmaması için üzerine eklenen su ile buğday nişastası küçük bir kasede karıştırılır ve muhallebi kıvamına getirilir. Karıştırılmaya devam edilen sütümüzün içine 3 tutam yenibahar ve 2 tutam tarçın eklenir. Sütümüz karıştırılmaya devam ederken 1 kase cevizimiz de elimizle kırılarak tencereye konulur. Sürekli karıştırdığımız tatlımız kaynamaya başlayınca küçük bir kasede muhallebi kıvamına getirilen nişastamızı da ekliyoruz. Tatlımız bu şekilde karıştırılarak yoğun bir kıvama getirilir ve kısık ateşte iki taşım kaynatılır. Tatlımız piştikten sonra sıcak sıcak kaselere konulur ve üzeri ceviz ile süslenerek soğuyunca servis edilir.


     
Harire Tatlısı - Mardin Yöresi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. harira çorbası!

    harira çorbası!

    Malzeme: 500 gr kuşbaşı et, birer cm’lik kesilmiş, 2 soğan, irice doğranmış, 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış, 150 gr yeşil mercimek yıkanmış, 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış, 4 kereviz sapı (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil, 2 tarçın çubuğu, yarım tatlı kaşığı safran, 5 yemek kaşığı un, 1 limonun...
  2. Isparta Yöresi Yemekleri

    Isparta Yöresi Yemekleri

    ıspartanın yöresel yemekleri ısparta yöresel yemekleri ısparta düğün yöresi Türk mutfağı dünyanın sayılı mutfaklarındandır. Beslenme, bir milletin yaşayış biçimini ve fiziksel yapısını da etkiler. Buna dayanarak, mutfağın folklor açısından yeri tartışılmazdır. Isparta yöresinde halk mutfağı çok zengin bir özellik göstermektedir. Sebze, et, tahıl kökenli yemek çeşitlerinin yanı sıra ekmek,...
  3. Harira Çorbası Tarifi Lazım

    Harira Çorbası Tarifi Lazım

    Ya meleklerim belki ismini ilk kez duyuyorsunuz ama bana bu harira çorbası tarifi lazım bilen allah için yardımcı olsun ya
  4. Harira Corbasi

    Harira Corbasi

    harira corbasi, harira tarifi, nasil yapilir, tarif, corba konusu burada meleklerim Sevgili Melekler, Sizlere cok farkli bir corba tarifi vermek istiyorum.. Harira Corbasi... MALZEMELER 500 Gr. Kuş başı Et 1 Çay Kaşığı Zerdeçal Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, Yarım Çay Kaşığı Zencefil, Yarım Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, Yarım Su Bardağı Kereviz...
  5. hariri

    hariri

    4 Kişilik Malzemeler 1 lt süt Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı dut pekmezi 1 paket vanilya 2 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Hazırlanışı Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir yandan karıştırırken nişastalı...

Sayfayı Paylaş