gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Harput Köftesi

    Konu, 'Köfteler' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 paket köftelik bulgur 1/2 kg orta yağlı kıyma
    1 baş soğan
    maydanoz
    reyhan
    salça
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.


     
Harput Köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tencere köftesi

    tencere köftesi

    MALZEMELER 300 gr. dana kıyma 1 dilim bayat ekmek içi 1 küçük kuru soğan 2 diş sarımsak tuz, karabiber, kimyon kekik, 3 orta boy patates, yarım çay bardağı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 sivri biber 2 domates HAZIRLANIŞI Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun. Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun. Üzerine yassı...
  2. kral köftesi

    kral köftesi

    kocaeli kral köfte izmit kral köfte izmit kocaeli Malzemeler 1 kg kıyma 1 yumurta 1 bardak ekmek içi Maydonoz Baharat, tuz 2 patates Rendelenmis kaşar peyniri HazırlanışıPatates ve kaşar peynir haricindeki malzeme köfte hamuru haline getirilerek oval şekilde açılır, ortasına patates püresi konularak kaşar peynir ile kapatılır ve fırına verilir.
  3. yanya köftesi

    yanya köftesi

    MALZEMELER 1 kg yağsız kıyma 1 adet ekmeğin içi 9 adet yumurta 1 adet büyük soğan, ince kıyılmış un maydanoz kekik nane dereotu kimyon bahar tarçın karabiber tuz HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi karıştırıp, çok yumuşak bir köfte hamuru yapın. Unlayıp, elinizle üstlerine bastırıp, yassıltın ve kızgın yağda kızartın. Sebze yanında veya sannısaklı yoğurt ile servis yapın.
  4. Alabalık Köftesi

    Alabalık Köftesi

    alabalık köftesi Alabalık Köftesi Malzemeler 2 Adet alabalık 1 Adet soğan Yarım demet maydanoz 1 Adet yumurta 2 Dilim ekmek 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Çay kaşığı karabiber 1 Su bardağı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Alabalıkları temizleyip haşlayın. Deri ve kılçıklarını ayıklayın. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın. Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın....
  5. Milas Köftesi

    Milas Köftesi

    MALZEMELER 1/2 kg kıyma 1 büyük kuru soğan 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 8 diş sarmısak 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 çorba kaşığı salça 2 adet limon suyu 25 gr margarin kızartma için sıvı yap bir miktar su HAZIRLANIŞI Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir...

Sayfayı Paylaş