gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Haşhaşlı otlu ekmek

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Melişlerim lezzetli bir tat mutlaka deneyin:) Malzemeler

    1 adet yaş maya
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı keten tohumu
    1 çay bardağı susam
    1 çay bardağı haşhaş
    1 çay bardağı çörek otu
    Alabildiği kadar un
    1 tutam tuz

    Hazırlanışı
    1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunu yarısını koyup karıştırın.Hamurun kabarması için 30 dk bekletin.Yağlanmış fırın tepsisine hamuru 2 parmak kalınlığnda yayıp sıvıyağ sürün .Üstüne susam ,haşhaş keten tohumu ve çörek otu koyun.Hamuru 45 dk bekletin.200 derecelik fırında 25 dk pişirin.Dilimleyerek servis yapın

     
Haşhaşlı otlu ekmek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. haşhaşlı ve cevizli ekmek

    haşhaşlı ve cevizli ekmek

    haşhaşlı ekmek rüyada haşhaşlı ekmek yemek cevizli rüyada cevizli görmek görmek Hashasli Ve Cevizli Ekmek 300 ml ilik su 1.5 tatlikasigi tuz 3 cup un 2-3 yemek kasigi zeytinyagi 2 tatlikasigi seker 1.5 tatlikagisi maya 3 tatlikasigi süt tozu 1 cup ceviz sinyalden sonra 1 cay fincani hashas ezmesi Yapilisi. Makinaya ilk önce tüm sivi malzemeleri daha sonra kuru malzemeleri ekleyin (hashas...
  2. Haşhaşlı makarna

    Haşhaşlı makarna

    Haşhaşlı makarna Mayonez, hardal, krema, sirke, tarhun, limon suyu ve haşhaşın yarısını iyice çırpın. Tuz, karabiber katın. Bir tencere kaynar tuzlu suda makarnayı hafif diri olacak şekilde pişirin. Makarnanın pişirme suyundan 50 ml. su ayırıp, süzün. Makarnayı bir kaba alıp, taze soğan ve balık ile harmanlayın. Mayonezli karışıma ayırdığınız makarna haşlama suyunu katıp, karıştırın...
  3. Otlu pilav

    Otlu pilav

    Malzemeler: 3 su bardağı baldo pirinç 4.5 su bardağı sıcak et suyu 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 30 gr tereyağı Birkaç damla limon suyu Tuz Hazırlanışı: * Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın. * Tereyağının yarısını tencerede...
  4. Haşhaşlı tava ekmeği

    Haşhaşlı tava ekmeği

    Melişlerim güzel bir ekmek tarifi buyrun:) Malzemeler 1 kg un 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 yemek kaşığı sirke 2 bardak su 1/2 süt 2 yemek kaşığı çörek otu 2 yemek kaşığı haşhaş 1 kahve kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Ilık sütün içinde mayayı eritin.Şeker,2 bardak su,tuz,sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın.Sert hamur tutup 25 dk kadar kabarması için...
  5. Haşhaşlı Revani

    Haşhaşlı Revani

    haşhaşlı revani nasıl yapılır malzemeler yapılışı hazırlanışı reçetesi hakkında herşey burada. Bilmiyorum daha önce hiç haşhaş yedinizmi ama haşhaş için söyleyeceğim tek şey tüm Anadolu mutfaklarında severek ve yaygın olarak kullanılan birşey olmasıdır. Şimdi sizlere daha önce duyduğunuz bildiğiniz ve yediğiniz bütün revani tariflerini unutturacak bir tarif vericem. Dikkatlice uygulayınız....

Sayfayı Paylaş