Hatmi Çiçeği Neye İyi Gelir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Hatmi Çiçeği Neye İyi Gelir?
Hatmi nedir
Hatmi çiçeği
Hatminin yararları



Merhum Barış Manço'nun da şarkısında yer verdiği hatmi çiçeği alternatif tıp tedavilerinde ayrı bir öneme sahip melekler :) Bu şifalı bitkinin özelliklerini ve kullanım alanlarını öğrenmek için buyrun yazımıza geçelim :tik:


hatmi-186.jpg



Soğuktan kaynaklanan rahatsızlıklarda hatmi, yalnız başına ya da ıhlamur, kekik, nane gibi bitkilerle kaynatılır, balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmeye devam edilirse, nezle, grip, balgam, öksürük gibi soğuk menşeli rahatsızlıklara nafidir.

Hatmi tek başına ya da biberiye, sinir otu gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılıp ılık olarak içilmeye devam edilirse, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi akciğer ve bronş rahatsızlıklarına nafidir.

Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile karıştırılıp cilde sürülür, sonra güneşe gidip oturulur ve cillteki lekeler ovulursa hamilelik sonrası ya da güneşten olan cilt lekelerini giderir.

Hatmi tohumu böbrek taşları için faydalıdır.(kaynatılıp içilir)

Hatmi tohumları öğütülüp sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını dindirir.Yakı olarak başa vurulursa baş ağrısını geçirir.

Hatmi tek başına ya da kekik, papatya, meşe yaprağı gibi bitkilerle kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse boğaz, mide, bağırsak ve böbrek iltihabını kurutur.

Hatmi tek başına yada çam yaprağı, meşe yaprağı, papatya, nane, kantaron gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına günde 2-3 su bardağı içilmeye devam edilrse, mide yanması, gastrit, mide ekşimesi ve uzun süre kullanılırsa ülsere faydalıdır.

Hatmi kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilmeye devam edilir.

Hatmi normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Hıtmi, Kıtmi, Gül hatmi olarak da bilinir. Kötü tadı yoktur. Kış aylarında çayını bolca için. İçindekiler:%35 Müsilaj (Kökünde) ,%38 Nişasta, %10 Pektin, Ham Şeker, Asparagin, %7 Mineraller, C vitamini, Licitine, Uçan yağ..
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst