gebe
  1. dedektif

    dedektif Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    43
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Havuç Çorbası

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında dedektif tarafından paylaşıldı.

    [h=3]Havuç Çorbası[/h]Malzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un
    1 su bardağı süt
    4 su bardağı su
    Tuz, karabiber
    Zeytinyağı, maydanoz

    Yapılışı;
    Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun…




    kaynak: bitkiblog


     
Havuç Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. havuç çorbası!

    havuç çorbası!

    6 Su bardağı etsuyu 3 Adet büyük boy havuç 3 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Su bardağı su 2 Su bardağı süt Yeterince tuz Hazırlanışı Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu,...
  2. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. havuç püresi

    havuç püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  5. Portakallı havuç çorbası

    Portakallı havuç çorbası

    Malzemeler: 4 havuç 1 patates 1 soğan 5 su bardağı su 100 ml portakal suyu 25 gr tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: *Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin. *Yumuşayan sebzeleri blender’dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal...

Sayfayı Paylaş