gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Havuç helvası...

    Konu, 'Tatlılar' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç
    3 su bardagı süt
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı nişasta
    1 su bardağı şeker
    2 çorba kaşığı pekmez
    1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
    1 çay bardagı süt


    Yemeğin Tarifi
    Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.
    Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun.
    Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.

     
  2. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.074
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON
    Ce: Havuç helvası...
    çok güzele benziyo emeğine sağlık canım
     
Havuç helvası... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. un helvası

    un helvası

    Malzemeler: - ½ paket margarin - 2 su bardağı un - 1.5 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı süt - 1 paket çam fıstığı Yapılışı: Yağ eritilir. Önce fıstıklar eritilen yağda çevrilir, daha sonra un ilave edilerek çevirmeye devam edilir. 20 dakika kadar bu işlem sürdürülür. Diğer tarafta süt, şeker ve su kaynatılarak bu hamurun üzerine dökülüp, su çekene kadar pişirilir, arzuya göre tarçın ilave...
  2. irmik helvası

    irmik helvası

    Tatlılar.Rüyasında irmik helvası yaptığını gören kimse, bolluklu bir devreye girer. Yiyen kimse zengin olur. Bolluk ve zenginlik olarak yorumlanır.Rüyada görülen irmik helvasi., oyun ve nese ile mala, tehlike ve zarardan kurtulmaya, bazen teessüf ve pismanliga, Bazen de rahatlik ve sevince isaret eder
  3. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  5. Peynİr helvasi

    Peynİr helvasi

    helvayı çok severim bunuda ilk kez amcamın karısı yapmıştı bayılmıştım çok lezzetli bir şey mutlaka denemelisiniz.. MALZEMESİ 2 Su bardağı irmik, Yarım paket margarin, 2,5 Su bardağı toz şeker, 2 Su bardağı süt, 2 Su bardağı su, 1 Su bardağı rende dil peyniri 1 Çay kaşığı yeşil fıstık. YAPILIŞI 1.Geniş birtencerede margarini eritiniz, 2.İçine irmiği atarak ağır ateşte 35-40...

Sayfayı Paylaş