gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    havuç köftesi...

    Konu, 'Köfteler' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    Havuc Koftesi
    Malzemeler:
    500 gr. havuç
    3 yemek kasigi un
    2 yemek kasigi margarin
    1 adet yumurta
    1 yemek kasigi kiyilmis dereotu
    1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
    1 çay kasigi kimyon
    Tüz- karabiber
    Kizartmak için:
    1 su bardagi siviyag
    1 kahve fincani un
    Üstü için:
    1 bardak yogurt
    2 dis sarimsak
    Yapilisi:
    1 - Havuçlari yikadiktan sonra çelik tencerede az suyla atese koyun. Yumussayinca sügece bosaltin. Kabuklarini temizleyip ezerek püre haline getirin.
    2 - Küçük bir tencerede yagi eritip unu katin. Kisik ateste karistirarak sararmadan kavurun, atesten indirin ve sogumaya yakin havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon,karabiber, tuz ve 1 yumurta katip yogurarak bir hamur yapin.
    3 - Ceviz büyüklügünde parçalara ayirin. Un serpilmis yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde sekillendirin. Kizgin yaga atarak kizartin ve kezgirle çikartip kagit peçete üzerine koyun.
    4 - Servis tabagina yerlestirin ve sarimsakli yogurtla servis yapin.

     
  2. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: havuç köftesi...
    havuc köftesi ha bilmyiordum valla,denerim kiz zeynosumm ins olur tuttururumm,benim koca seviyor degisik guzel yemeklerii,,bunu hic yapmadimm,
    bilmiyordum daha dogrusu,,ama yaparim ins
    paylasim icn sagol canm,,sevgiler
     
  3. sule

    sule Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    614
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hollanda
    Ce: havuç köftesi...

    arkadasima tesekkur ederim.ve deneyin derim ben cok severim esimde havuc gordummu aklima ilk gelen sey...ay canim cekti..aksama yapayim bari...
     
  4. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: havuç köftesi...

    tşkler paylaşım için..
     
havuç köftesi... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  2. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi Malzemeler 200 gr Ispanak 200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Un 1 Küçük Soğan 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kızartmak için Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle...
  4. Ayak köftesi

    Ayak köftesi

    ayak köftesi MALZEMELER 500 gr. köftelik kıyma 4 adet patates 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin,...
  5. Lor köftesi

    Lor köftesi

    lor köftesi Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -4 adet yumurta -100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.) Yapılışı: 1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. 2.Maydanozlu peynire...

Sayfayı Paylaş