gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Havuç Püresi

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu
    1 bardak et suyu
    ½ bardak et suyu
    ½ bardak süt
    2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    Tuz


    Yapılışı

    Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını açın. Ve, orta ateşte pişirin. Suyunu tam çekince, bir süzgeçten geçirin. Elde edilen havuç ezmesi ile kaynar sütü ve kaşar peyniri rendesini iyice karıştırıp ikram edebilirsiniz.

     
Havuç Püresi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. sebze püresi

    sebze püresi

    sebze püresi sebze püresi nasıl yapılır puresi tarifi tarifleri 4. aydan itibaren;sebze puresi; Yarım kabak Yarım havuç 1 küçük patates 1 çorba kaşığı pirinç Sebzeleri soyup, ufak doğrayarak bir tencereye koyun. Üzerine bir miktar su koyduktan sonra pirinci de ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya yakınken 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tuz ilave etmeyin....
  2. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. havuç püresi

    havuç püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  5. Pirinçli Brokoli ve Havuç püresi(9 ay)

    Pirinçli Brokoli ve Havuç püresi(9 ay)

    Çocuğunuzun severek yiyeceği bir püre MALZEMELER 100 gr brokoli 2 adet havuç süt 3 çorba kaşığı pirinç HAZIRLANIŞI 100 gr brokoli ve 2 havucu buharda pişirin.Biarz sütün içinde 3 çorba kaşığı pirinç haşlayın .Hepsini mikserde çekip püre yapın en son 1 çorba kaşığı yumşak tereyağını püreye ekleyerek iyicekarıştırın .Bebeğinize yedirin

Sayfayı Paylaş