gebe
  1. esennruzgar

    esennruzgar Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.978
    Beğenilen Mesajlar:
    748
    Ödül Puanları:
    0

    Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler

    Konu, 'Tatlılar' kısmında esennruzgar tarafından paylaşıldı.

    aşure nasıl yapılır aşure tarifi meleklerim eminim birçok kişi benim gibi aşureyi seviyordur.muharrem ayının onuncu gününe denk gelen aşure gününü ben biraz geciktirdim sanırım. çalışıyor olunca haftasonunu bekledim ama yinede çok geç kalmış sayılmam Rabbim kabul etsin inş.. ayrıca unutulmamalı ki vitamin deposudur aşure.tarifine gelince eskiden beri pek tatlıyı sevmesemde aşureye bayılırım.süslemesi çok hoşuma gidiyor:) malz. 2 bardak buğday
    yarım su bard. nohut
    yarım su bard. fasulye
    1 portakal kabuğu rendesi
    1 çay bardağı pirinç
    1 kilo + 1 su bardağı toz şeker
    kuş üzümü
    fındık
    dolmalık fıstık
    kuru kayısı
    kuru incir
    kuru üzüm
    tarçın
    nar


    buğdayı bir gece önce 4 5 saat ıslatıyoruz ve sonra kaynatıyoruz( düdüklü tencereniz varsa düdüklüde ıslatmadan da kaynatabilirsiniz benim düdüklü tencere fobim olduğu için normal tencerede yapıyorum)
    yine nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden haşlıyoruz .
    ertesi günde buğdayı kaynatmaya devam ederken içine fasulye ve nohutları ekliyoruz kaynamaya devam ederken önce şekeri sonra pirinci 1 bardak suda pişiriyoruz pişen pirincide
    buğdayların içine ekliyoruz küçük küçük kestiğimiz incirleri kayısıyı ve suda bekletilmiş kuru üzümü buğday karışımına ekiyoruz .eğer suyu az olursa bu aşamada su ekleyebilirsiniz. şekeride az gelirse şeker ekleyebilirsiniz. 1 portakal kabuğu rendesinide ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz
    sulu olursada biraz nişasta ekleyebilirsiniz.
    hepsi piştikten sonra kaselere koyup üzerine tarçın,kuş üzümü,fındık ( fındıkları ben rondoda çekip koyuyorum) dolmalık fıstık ,nar ekleyip soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.
    [​IMG]

     
  2. cimcime eses

    cimcime eses Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2011
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenilen Mesajlar:
    785
    Ödül Puanları:
    0
    Eline sağlık esencim harika görünüyor, bende yapmak isiyorum ama cesaretim yok...
     
  3. jupiter

    jupiter Forum Okuru

    pirinc mi :S la ona dövme konmuyomu yani dövülmüs bugday :S alla allaaa
     
  4. esennruzgar

    esennruzgar Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.978
    Beğenilen Mesajlar:
    748
    Ödül Puanları:
    0
    sağol ikracığım oyy yakın olsakta bebişle sana ikram etsem.çok basit aslında sadece el tutuo biraz
    cnm evet buğday ve biz pirinçte koyuyoruz yarım çay bard. kadar
     
Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Aşure

    Aşure

    MALZEMELER 1/2 kg buğday 1 çay fincanı pirinç 200 gr kuru ceviz 200 gr kuru fasulye 100 gr pilav fıstığı 200 gr nohut 1 kg toz şeker 4 adet limon 200 gr fındık 50 gr kuş üzümü HAZIRLANIŞI Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın....
  2. aşure yapmanın püf noktaları

    aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmak istiyorum hangi malzemeler gerekli ve püf noktaları nelerdir ?
  3. Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure...
  4. Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure yapmanın püf noktaları

    Aşure Nasıl Yapılır Aşure yapmanın püf noktaları Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda iyi bir aşure yapmak için, aşure yapmanın püf nokrtalarını sizlerle paylaşıyoruz. Benim gibi aşure sevenler buraya gelsin :) Aşurenin yapılışı her yöreye göre değişiyor. Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu...
  5. aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

    aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

    Aşureyi sadece aşure ayında değil yılın her döneminde yiyebiliriz çünkü çok seviyoruz :D Yalnız her defasında tutturamıyorum. Tecrübeli olanlarınız bana aşure yapmanın inceliklerini anlatabilirmi acaba ? Duzcınız olurum vallahi :D

Sayfayı Paylaş