gebe
  1. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0

    Herkez yöresinin meşhur yemeklerini yazsın bakem

    Konu, 'Bi Dakka Acayip Bi Fikrim Geldi :)' kısmında Young bride tarafından paylaşıldı.

    Melişlerim şimdi herkez yöresine ait meşhur yemeklerini tarifleriyle yazsın bakalım.Değişik kültürlerin değişik yemeklerini bizde tanıyalım..Önce ben başlıyım [​IMG]İçli Köfte Malzemeler. 2 su bardağı ince bulgur
    3 baş soğan
    1 kilo kıyma (isteğe göre değişir)
    Yapılışı.
    2 su bardağı bulguru suyla yıkayıp süzüyoruz ve biraz bekletiyoruz.Sonra unla yoğurup hamur haline getiriyoruz.soğanla kıyma kavrulup çeşitli baharatlar konulur isteğe göre.Elde edilen hamurdan yumurta büyüklüğünde kopartıp[​IMG]bu şekilde açıyoruz sonra haşlıyoruz.Haşladıktan sonra tereyağı döküp löp diye yiyoruz..Elde edilen hamurdan yoğurtlu köfte,eşkili köfte,yoğurlu sarma da yapılabiliniyo_Onlarında tarifini yazıcam kızlar Malatya'nın en meşhur yemeğidir..

     
  2. GÜLKSKN

    GÜLKSKN Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Aralık 2010
    Mesajlar:
    240
    Beğenilen Mesajlar:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ooyyyy bayılırım tugcem oofff içim fena oldu kıs iyki hamiş deilim hahaha
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
    Mersin ilinin en meşhur yiyeceği şüphesiz ki tantunidir.Herkes bu tantuni nedir diye merak edebilir diye sizlere tarifini veriyorum.Tadanlar yemiyenler çok şey kaçırmıştır diyebilirim.Eğer günün birinde Mersin'e yolunuz düşerse Göksel tantuniye uğramadan gitmeyin hele başka yerde sakın olaki tantuni yerseniz ben tantuni yedim demeyin buda benden size tavsiye kızlar:tik:
    [​IMG]

    Tantuni Malzemeler
    300 gr kuşbaşı et
    2 adet domates
    1 adet soğan
    maydanoz
    kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak

    Tantuni Tarifi

    Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz.

    Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz. Ve tantunimiz hazır oluyor.
     
  4. benimm ben

    benimm ben Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajlar:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Benim yerim Onun yanı.. :)
    Çiğ Börek (Eskişehir) tarifi

    için Malzemeler :

    4 su bardağı un
    Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
    Su (hamuru için aldığı kadar)
    250 kg kıyma
    1 adet soğan
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığından biraz az karabiber
    Yarım çay bardak su Çiğ Börek (Eskişehir)
    [​IMG]
    yemeğinin hazırlanışı:

    Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
    Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
    Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
    nefis olur.foto eklicektim bilemedim :)
     
  5. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği
    [​IMG]TOKAT KEBABI TARİFİ Malzemeleri : -Taze kuzu eti
    - Terayağı
    - Patlıcan
    - Domates
    - Yeşil biber
    - Soğan ve sarımsak az miktarda patates
    Yapılışı : Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlere biraz margarin sürülür.Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça margarin ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır.
    Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır.

    ımmmmmm ahanda tokat kebebıııı


    Tokat ın meşhur batı


    2 subardağı yeşil mercimek
    1/2 subardağı köftelik ince bulgur
    salça 2-3 kaşık ( işte burası çok önemli. Çünkü Bat ‘ a tadını veren salça. Şöyle mis gibi domates kokulu salçayla nefis olur.
    Yeşil soğan
    Maydonoz
    1 kurusoğan ( yemeklik doğranmış)
    domatez (isterseniz ama bence gerekmiyor)
    1 kase iri ceviz ( olmazsa olmaz yani )
    limon
    asma yaprağı

    yapılışı : Mercimek üzerini geçecek kadar suyla iyice haşlanır. Ocaktan alıp üzerine ince bulgur konulup kapağı kapatılır. Diğer tarafta kurusoğan, yeşilsoğan, maydonaz doğranır. Mercimeğe karıştırılır. Salça sulandırılarak eklenir. 1 bardak su katılır. limonu ekleyin ekşisiz olmaz. ve sulu birşey oluyor katı olmayacak. En son cevizde eklenir. Tabi buarada her eklenen malzemeyle tadı kontrol edilir [​IMG] Kaselere yada yemek tabağına konulur. Yaprağa sarıp sarıp kaşığa suyundan da alınıp yenir. Üzerinede güzel demlenmiş bir çay ve sohbet iyi gider [​IMG]
    Sizde deneyin eminim beğeneceksiniz ! Afiyet olsun [​IMG]

    [​IMG]


     
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Canım ben tarifine görsel olarak çiğ böreğin resmini ekledim tarif için teşekkür ediyorum.:)
     
  7. benimm ben

    benimm ben Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajlar:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Benim yerim Onun yanı.. :)
    sağolasın canım ya.chate gelsn banada öğretsen :)
     
  8. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
    Canım burda üyeler için hazırda yüklenmiş resimler var resimli konularında eğer bu resimlerin içinde alakalı resim varsa zahmetsiz bir şekilde resmini yükleyip faydalanabilirsin diğer türlü sitemizde resim yüklemen için paylaşımcı melek olup yetki alman gerekiyor:)
    http://www.meleklermekani.com/konun...i-konulara-cok-basit-resim-ekleyebilecek.html
     
  9. benimm ben

    benimm ben Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    857
    Beğenilen Mesajlar:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Benim yerim Onun yanı.. :)
    ne kadar düşünceli adminlerimiz varmış herşey hazır tşk.ler :)
     
  10. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    heh ainen bende eskişehirliyim ve hazıra kondum sanırsam :D
     
  11. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Yoğurtlu köfte:İşli köftenin hamurunun aynısından yapılır.Yuwarlak yuvarlak nohut büyüklüğünde dökülür.Sonra haşlanır haşlandıktan sonra bi kaba yoğurt biraz sulandırılır isteğe göre ıspanak haşlanır yada semiz otu,salatalık konur yoğurdun içine sonra yaptığımız köfteler buyrun afiyet olsun...[​IMG]
     
  12. aysegül87

    aysegül87 Hamiş Melek

    Kayıt:
    14 Ekim 2010
    Mesajlar:
    1.038
    Beğenilen Mesajlar:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Almanya-Köln
    Etli Ekmek (Konya) tarifi

    için Malzemeler :

    � 5 Su Bardağı Un
    � 2.5 Su Bardağı Su
    � 1 Tatlı Kaşığı Tuz

    İç Malzemesi için:
    � 500 gr Kıyma
    � 2 Soğan
    � Karabiber , Tuz
    � 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Etli Ekmek (Konya)

    yemeğinin hazırlanışı:

    Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.

    İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

    Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
    [​IMG]
     
  13. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Meleklerim yine dediğim gibi içli köftenin hamurundan bisürü yemek yapıcam.Sizlere buda başka bi tarif.İçli köftenin hamurundan yapıyoruz küçük küçük yuvarlıyoruz.Sonra soğan salça kavurup ıspanak koyup köfteleride atıp pişiriyoruz.Ve bolca sumak koyuyoruz afiyet olsun.[​IMG]
     
  14. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0


    Yirim ben bu Tantuniyi yawwww :D off canim cetki...Mersinde en güzel tantuni carsidakidir Yaprak tantuni :tik:
     
  15. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
    Tatlım ya yaprak tantunide güzeldir ama şunu biliyormusun bilmiyorum ama Göksel tantuni bizim şahsi dostumuzdur ve tantuniyi ilk icat eden kişilerdir.Bunlar normalde araplar ve tantuni arapçada ekmek arası demekmiş.Acıktım dedikleri zaman tantuni yap gitsin yani ekmek arası birşeyler yap gitsin anlamına gelen tantuniyi derlermiş bunu bize Göksel tantuninin sahibi anlattı gerçektende gittiğiniz zaman Mersin'e gelen tüm sanatçıların resimlerini duvarlarda görürsünüz Mersin'e gelipte Göksel'e uğrayıp tantuni yemeden giden sanatçı yoktur diyebilirim:)
     
Herkez yöresinin meşhur yemeklerini yazsın bakem konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yörenize göre yemek gellllllllllll.........

    yörenize göre yemek gellllllllllll.........

    bursanın meşhur yemekleri bursanın yemekleri corum cullama hınkal arkadaşlar herkes nereli olduğunu yazsın yöresine göre yemek ısmarlıcemm...hesaplar benden:):):haha::haha::haha::haha::haha::haha:
  2. Ege yöresinde özel bir yemek..

    Ege yöresinde özel bir yemek..

    Keşkek .. Özellikle düğün ve bayram yemeği olarak bilinir. Taş dibeklerde döğülerek kabuğu çıkarılmış yumuşak buğdayın, koyun etiyle büyük kazanlarda ve bol odun ateşinde iyice pişirilmesiyle oluşan keşkek, düğünlerde misafirlere ikram edilir.Kalaylı bakır sahanlarda ikram edilen keşkeğin üstüne salçalı ve kırmızı biberli tereyağı dökmekte adettir. Malzemeler: 2...
  3. İllerin meşhur yemekleri

    İllerin meşhur yemekleri

    İllerin meşhur yemekleri Hangi İlin Hangi Yemeği Ünlü? Bu sayfamızda illerin meşhur yemekleri hakkında bilgiler sunuyor ve sizlerden de kendi yörenize ait olan meşhur yemeği yazmanızı rica ediyoruz Melek'ler. İşte size illerin ünlü yemekleri Melek'lerim:) Aşağıda alfabetik listeye göre iller ve ünlü olan yöresel yemeklerini lezetlerini öğrenebilrisiniz.; Adana: Adana kebabı, şalgam suyu,...
  4. Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    Erzurum'un meşhur yöresel yemekleri

    erzurum yemekleri erzurum yöresel yemekleri Merhaba Sevgili Melek'ler, misafirlerimizin isteği üzerine bu sayfamızda Erzurum'a ait olan yöresel yemeklerin listesini sunuyoruz ve Erzumu'lu Melek'lerimizden de tariflerini ve diğer menüleri buradan yazmalarını rica ediyoruz. Erzurum Yöresel yemekleri Kadayıf Dolması Tarifi Ayran Aşı Çorbası Kesme Çorbası Ekşili Dolma Hıngel Tatar Böreği Su...
  5. hırvatistanın meşhur yemekleri neler

    hırvatistanın meşhur yemekleri neler

    Merhabalar herkese, ben hırvat yemeklerini öğrenmek istiyorum çünkü büyük ihtimalle çalışmak için oraya gideceğim ve şimdiden öğrenmem gereken çok şey var. İşe yemeklerden başlayayım..

Sayfayı Paylaş