gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 2 yemek kaşığı eritilmis margarin
    2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay Kaşığı hardal tohumu
    1 adet kuru soğan
    2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün)
    1 tatlı kaşığı köri
    1/2 çay kaşığı zerdaçal
    2 diş sarımsak
    300 ml. Domates suyu
    2 adet limon suyu
    120 ml. Sıcak su
    1/2 çay kaşığı kişniş
    Tuz


    Yapilisi:

    Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz.
    Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

    Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz.
    Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz.

    Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız.
    Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz


     
Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Malzemeler yarım çay kaşığı karabiber 1 adet ince kıyılmış soğan yarım çay kaşığı pul biber 450 gr yağsız kıyma 6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz yarım çay kaşığı köri 1 adet çırpılmış yumurta 1 adet kesilmiş yeşil acı biber 1 dal kişniş yaprağı 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil yarım çay kaşığı toz kimyon Yapılışı Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi...
  2. tuzlu biberli baharatlı kuru pasta .. isteğe göree..

    tuzlu biberli baharatlı kuru pasta .. isteğe göree..

    biberli pasta biberli kuru pasta baharatlı tuzlu baharatlı kuru Malzemeler: 1 paket margarin ya da tereyagi. (bence margarinle daha guzel, oda sicakliginda olmasina dikkat edelim) 1 cay bardagi zeytinyagi 1 cay bardagi yogurt 4 yemek kasigi toz seker 4 cay kasigi tuz 3 su bardagi un Uzerine surmek icin Yumurta sarisi uzerini...
  3. Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    yarim kilo sogan yarim bardak yag 4 cay kasigi toz kirmizi biber 2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker 2 dis sarimsak 1 yesil dolma biber 1 tutam tarcin(istege bagli) soganlari dilimleyin.yesil biberi ve sarimsaklari dograyin.orta ateste soganlari kizarana kadar yani kahverengilesene kadar kizartin.uzerine kirmizi biberi yesil biberi ve sarimsaklari ilave edip 3 dakika orta ateste...
  4. Hint mutfağı / Chapati

    Hint mutfağı / Chapati

    chapati hindistan yemekleri nelerdir Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun:) Malzemeler: - 3 su bardağı un - 50 gr. margarin - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su...
  5. Hint mutfağı / Puri

    Hint mutfağı / Puri

    Değişik ülkelerin yemeklerini ve kültürlerini seviyorsanız Hindistandan sizler için yine çok farklı ve lezzetli bir tarif daha.Yemeğimizin adı puri:D Malzemeler: 250 gr.bugday unu 1 corba kasigi ghi 1 cimdik tuz kizartmak icin ayrica ghi Yapilisi: Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir. Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur. Nemli bir beze sarilarak...

Sayfayı Paylaş