gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Hint mutfağı / Puri

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Değişik ülkelerin yemeklerini ve kültürlerini seviyorsanız Hindistandan sizler için yine çok farklı ve lezzetli bir tarif daha.Yemeğimizin adı puri:D [​IMG]



    Malzemeler:

    250 gr.bugday unu
    1 corba kasigi ghi
    1 cimdik tuz
    kizartmak icin ayrica ghi



    Yapilisi:

    Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir.
    Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur.
    Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4 er cm. capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.
    Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir.
    Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir.
    Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir.


     
Hint mutfağı / Puri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Malzemeler yarım çay kaşığı karabiber 1 adet ince kıyılmış soğan yarım çay kaşığı pul biber 450 gr yağsız kıyma 6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz yarım çay kaşığı köri 1 adet çırpılmış yumurta 1 adet kesilmiş yeşil acı biber 1 dal kişniş yaprağı 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil yarım çay kaşığı toz kimyon Yapılışı Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi...
  2. Hint mutfağı / Chapati

    Hint mutfağı / Chapati

    chapati hindistan yemekleri nelerdir Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun:) Malzemeler: - 3 su bardağı un - 50 gr. margarin - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su...
  3. Hint mutfağı / Köri Soslu Börülceli Tavuk

    Hint mutfağı / Köri Soslu Börülceli Tavuk

    köri soslu tavuk nasıl yapılır köri soslu tavuk hazır sosu hazır tarifi Malzemeler: 500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye 500 gr haslanmis tavuk eti 1 su bardagi yogurt 3 yemek kasigi mayonez Tuz 3 çorba kasigi köri 1 çorba kasigi hardal Yapilisi: Börülceleri veya fasulye kullaniyorsaniz fasulyeleri biçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haslayin. Bu malzeme yesil ve hafif diri, ama...
  4. Hint mutfağı / Malpuri (Yogurtlu Meyve Kizartmasi)

    Hint mutfağı / Malpuri (Yogurtlu Meyve Kizartmasi)

    meyve kızartması Malzemeler: 250 gr. bugday unu 100gr pudra sekeri 50 gr. toz seker 3/4 lt. yogurt 200gr. sut 200 gr cilek veya baska kirmizi meyve 1/2tatli kasigi kabartma tozu kizartmak icin ghi Yapilisi: Un,pudra seker,kabartma tozu ve sut karistirilir. Elde edilen hamurdan birer birer corba kasigi sicak ghi'ye akitilir. 4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir. Atesten...
  5. Hint mutfağı / Namki Lassi (Icecek)

    Hint mutfağı / Namki Lassi (Icecek)

    lassi lassi tarifi hint içecekleri Tarif aslında çok basit bir içecek tarifi vede değişik tatlardan hoşlanıyorsanız tam size göre..Ben de bunu en kısa zamanda denemeye karar verdim bayağı ilgimi çekti Malzemeler: 3/4 lt yogurt 1/2 lt su 3 corba kasigi limon suyu 1 tatli kasigi hafif kavrulmus ve toz haline getirilmis tane kimyon 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: Kimyondan 1 cimdik...

Sayfayı Paylaş