gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Hint mutfağı / Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates)

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ghi nedir Bayağı fonksiyonlu bir yemek tarifi veriyorum size kızlar.Kökeni Hint mutfağı zengin bir mutfağa sahip olan Hindistandan buyrun size Tamatar Panir Malai
    [​IMG]


    Malzemeler:

    8 Litre sut
    8-9 corba kasigi limon suyu
    4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
    1/2 litre cig krema
    2 corba kasigi ghi
    2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
    1 tatli kasigi tane kimyon
    1 tatli kasigi toz zerdecal
    1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
    1 tatli kasigi tuz



    Yapilisi:

    Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.
    5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.
    10 dak. suzulmasi icin bekletilir.
    Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.
    Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.
    Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.
    1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.
    Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.

    *Puri ile lezzet ve besin degeri artar.

    *Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.
    Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.

    *Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek


     
Hint mutfağı / Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. peynirli domates sepeti!

    peynirli domates sepeti!

    KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 12 küçük boy domates 150 gr lor peyniri 2 taze soğan 3-4 dal maydanoz 10 siyah zeytin 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, beyazbiber Hazırlanışı: * Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin. İçlerine tuz...
  2. peynirli domates dolması

    peynirli domates dolması

    peynirli domates dolması domates dolması peynirli fırında dolma MALZEMELER 4 Adet orta boy domates 1 Çorba kaşığı fesleğen 6 Çorba kaşığı bayat ekmek içi 4 Çorba kaşığı parmesan yada rendelenmiş kaşar peyniri 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Domatesleri yıkadıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini boşaltın ve tuzlayın. Derin bir kabın içerisinde ekmek...
  3. Hint mutfağı / Chapati

    Hint mutfağı / Chapati

    chapati hindistan yemekleri nelerdir Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun:) Malzemeler: - 3 su bardağı un - 50 gr. margarin - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su...
  4. Peynirli Yumurtalı Domates Dolması

    Peynirli Yumurtalı Domates Dolması

    Çok fazla yemek yapmasını bilmesemde sizler için birbirinden farklı ve lezzetli yemek tariflerini sunayım :) Daha önce hiç yemediğim bir dolma tarifi yazacağım nasıl acaba merak ettim :) Kullanılan Malzemeler: 8 Adet orta boy domates (kaç kişilik yapacaksanız ona göre ayarlayın hanımlar) 8 Adet yumurta 1 Su bardağı ufalanmış beyaz paynir 4-5 Dal dereotu 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz,...
  5. Peynirli domates sepeti

    Peynirli domates sepeti

    Malzemeler: 12 küçük boy domates 150 gr lor peyniri 2 taze sogan 3-4 dal maydanoz 10 siyah zeytin 2 çorba kasigi zeytinyagi Tuz, beyazbiber TARIFI: Domateslerin tepesini kapak seklinde kesip içini kasikla çikarin. Servis tabaginda düz durmasi için alt kisimlarindan da biraz kesin. Içlerine tuz serpip süzülmesi için ters çevirin ve 5 dakika kadar bekletin. Taze soganlari temizleyip kiyin....

Sayfayı Paylaş