gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Hint mutfağı / Tarka Dhal (Mercimekli Sos )

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    hint sosları mercimek sosu Malzemeler:
    - 115 gr. Kırmızı mercimek
    - 50 gr. Sarı mercimek
    - 2,5 su bardağı su
    - 1 tatlı kaşığı toz zencefil
    - 4 diş sarımsak
    - 4 çay kaşığı zerdaçal
    - 2 adet sivri biber
    - 1 tatlı kaşığı tuz

    Sosu İçin
    - 2 yemek kaşığı sıvı margarin
    - 1 adet soğan
    - 1 çay kaşığı hardal tohumu
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
    - 1 adet domates

    Süslemek İçin
    - 10 adet taze kişniş yaprağı
    - 2 adet sivri biber acı
    - 1/2 demet taze nane


    Yapilisi:

    2 adet sivri biberin içini çıkarıp, kıyınız.

    2,5 bardağı su içinde ayıklanmış mercimekleri toz zencefil, sarımsak, zerdaçal ve kıyılmış sivribiberi ekleyip, mercimekler pişene kadar kaynatınız (10-15 dakika)
    Mixerde kalın püre haline gelene kadar çekiniz.
    Tuz ile baharatlandırınız.


    Sosu

    Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.
    Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayınız.
    Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz.
    Daha sonra içine hardal tohumu, acı kırmızı biber, ve doğranmış domatesleri ekleyip, bir taşım kavurunuz.

    Hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz mercimeklere ekleyip, hepsini birlikte bir taşım pişiriniz.
    Acı sivri biberlerin içini çıkarıp, ince ince kıyınız.
    Taze nane ve kişniş yapraklarını kıyınız.

    Mercimek sosunu servis tabağına alıp üzerini acı sivri biber, taze kişniş ve taze nane ile süsleyip, sosu ılık olarak servis ediniz.


     
Hint mutfağı / Tarka Dhal (Mercimekli Sos ) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli pilav[amerikan mutfağı]

    Mercimekli pilav[amerikan mutfağı]

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  2. Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Malzemeler yarım çay kaşığı karabiber 1 adet ince kıyılmış soğan yarım çay kaşığı pul biber 450 gr yağsız kıyma 6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz yarım çay kaşığı köri 1 adet çırpılmış yumurta 1 adet kesilmiş yeşil acı biber 1 dal kişniş yaprağı 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil yarım çay kaşığı toz kimyon Yapılışı Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi...
  3. Hint mutfağı / Chapati

    Hint mutfağı / Chapati

    chapati hindistan yemekleri nelerdir Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun:) Malzemeler: - 3 su bardağı un - 50 gr. margarin - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su...
  4. Hint mutfağı / Namki Lassi (Icecek)

    Hint mutfağı / Namki Lassi (Icecek)

    lassi lassi tarifi hint içecekleri Tarif aslında çok basit bir içecek tarifi vede değişik tatlardan hoşlanıyorsanız tam size göre..Ben de bunu en kısa zamanda denemeye karar verdim bayağı ilgimi çekti Malzemeler: 3/4 lt yogurt 1/2 lt su 3 corba kasigi limon suyu 1 tatli kasigi hafif kavrulmus ve toz haline getirilmis tane kimyon 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: Kimyondan 1 cimdik...
  5. Hint mutfağı / Puri

    Hint mutfağı / Puri

    Değişik ülkelerin yemeklerini ve kültürlerini seviyorsanız Hindistandan sizler için yine çok farklı ve lezzetli bir tarif daha.Yemeğimizin adı puri:D Malzemeler: 250 gr.bugday unu 1 corba kasigi ghi 1 cimdik tuz kizartmak icin ayrica ghi Yapilisi: Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir. Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur. Nemli bir beze sarilarak...

Sayfayı Paylaş