gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Hint Usulü Tavuk Sote

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 500 gr kuşbaşı tavuk 1 adet soğan
    2 veya 3 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı köri
    1 tatlı kaşığı kişniş
    4 çorba kaşığı yoğurt
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin. Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin. Kimyon, köri kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın. En son yoğurdu ekleyip 30 dakika pişmeye bırakın.

     
Hint Usulü Tavuk Sote konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. mantarlı tavuk sote

    mantarlı tavuk sote

    mantarli tavuk sote mantarlı tavuk sote tavuklu mantar mantar Malzeme listesi (4 kişilik) 2 adet tavuk göğsü - küp şeklinde doğranmış 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı konserve mantar veya 300 gr taze mantar 2 adet yeşil soğan 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy kuru soğan 3 adet sivri biber 3 adet sarımsak 1 çay kaşığı tuz ve karabiber Hazırlanışı Tavuk etini kuş başı doğrayın ve...
  2. Hint usulü karides

    Hint usulü karides

    MALZEMELER 4 kişi için 24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides 1 çorba kaşığı margarin az tuz 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 çorba kaşığı konyak 2 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay fincanı et suyu yoksa su 2 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı silme un 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Küçük bir tencereye margarini koyup kızdırıp karidesleri ve tuzu ekleyip hızlı ateşte bir kere alt...
  3. Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    çerkez tavuğu Kullanılacak Malzemeler 1,5 kg.lık bütün tavuk 1 adet küçük boy kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Cevizli harç: 2 su bardağı ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarmısak 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz Hazırlanma Şekli Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip,...
  4. Hint usulü havuç

    Hint usulü havuç

    Malzemeler: 1 Ç.K. Margarin 1 Ç.K. Tereyağı ¾ çay kaşığı kimyon Bu karışımı 30 saniye kadar kısa bir müddet kavur. DİĞER MALZEMELER : ½ kg Havuç Kalınca kibrit çöpü gibi doğranmış 1 Çay Kaşığı Zencefil (Ginger) 1 Kahve fincanı kıyılmış yesil biber 1 Çay Kaşığı Kişniş (Coriander) ¼ Çay Kaşığı Safran 6 Çorba Kaşığı Su -Yapılışı- Yukarıda yazılı malzemeyil erimiş kimyonlu yağa katınız ve...
  5. Hint Usulü Balık Yahnisi

    Hint Usulü Balık Yahnisi

    Malzemeler 800 g beyaz etli balık filetosu , 6 domates , 2 diş sarmısak , 1 çorba kaşığı köri , 3 çorba kaşığı krema , 100 ml su , 1 çorba kaşığı kişniş , kıyılmış defne yaprağı , tuz ve karabiber Balıkları iri parçalar halinde kesin. Domatesleri soyun ve doğrayın. Sarmısağı dövün. Domates, sarmısak, köri ve suyu integral, cam kapaklı sığ tencerenin içine koyun. Tuz ve karabiberi ilave edin....

Sayfayı Paylaş