gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Hoşmerim (4-6 Kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 75 Margarin 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
    2 Yemek Kaşığı Un
    150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı)


    Yemeğin Tarifi
    Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun.
    Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin.
    Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
    Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.

     
Hoşmerim (4-6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

    Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

    MALZEMELER 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın. Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice...
  2. Kopsiya (6 Kişilik)

    Kopsiya (6 Kişilik)

    MALZEMELER 500 gr Hamsi 4 Limon 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Tuz HAZIRLANIŞI Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün. Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin. Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
  3. Ayva Dolması (6 Kişilik)

    Ayva Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 3 Orta Boy Ayva 500 gr Kuzu Kuşbaşı 2 Soğan 2 Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1 Limon Tuz HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip...
  4. Hoşmerim...

    Hoşmerim...

    Malzemeler 75 Margarin 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri 2 Yemek Kaşığı Un 150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı) Yemeğin Tarifi Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Yağ...
  5. HoŞmerİm

    HoŞmerİm

    çok lezzetli ve pratik bir tatlı daha.. MALZEMELER 75 Margarin 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri 2 Yemek Kaşığı Un 150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı) HAZIRLANIŞI Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip...

Sayfayı Paylaş