Hürrem sultan

*gözde*

Yeni Üye
Üye
Hürrem sultan

MALZEME

200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
100 gr Kültür Mantarı
1 tane orta boy Soğan
1 tane Sivri Biber
1 tane orta boy Domates
1 yemek kaşığı Salça
½ Limon
2 tane orta boy Patates
2 su bardağı Su
1 su bardağı Süt
Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber

YAPILIŞI


1 – Kültür mantarlarını yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim.
daha sonra mantarları 4 de bölüp susuz olarak ocağa koyalım ve suyunu çekene kadar bekletelim.
2 – Tencereye yağı ilave edip kızdırdıktan sonra eti ve soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra mantarı ilave edin etin suyunu çekene kadar kadar kavurun daha sonra salçayı da ekledikten sonra suyu,tuzu ve karabiberi de ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
3 – Pişen yemeği fırın tepsisine boşaltalım üzerine domates ve biberleri kuşbaşı doğrayıp ilave ettikten sonra tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 60 dereceli fırında yarım saat bekletelim.
4 – Yemeğimiz hazır konuma gelmiştir tabağın altına püreyi serip üzerine yemeğimizi koyalım HÜRREM SULTAN servise hazırdır Afiyet Olsun GÜLER OSMANLI MUTFAĞI.

PÜRENİN YAPILIŞI


1 – Patatesi haşlayalım daha sonra haşlanmış patatesi soyarak mikserde çevirin.
2 - Daha sonra tencereye çok az yağ ve süt,tuz,karabiber ilave ederek iyice karıştırın püremiz servise hazır hale gelmiştir
 
Son düzenleme:
Geri
Üst