gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.168
    Beğenilen Mesajlar:
    2.222
    Ödül Puanları:
    113

    iç pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarin
    40 gr Çam fıstığı
    50 gr Soğan
    200 gr Kuzu ciğeri
    2 bardak Et suyu
    1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
    1/2 tatlı kaşığı Karabiber
    1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
    40 gr Kuşüzümü
    1 demet Dereotu


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
    Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın.
    Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın.
    Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.
    İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın.
    Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
    Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

     
iç pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav

    MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 3.5 Bardak Su veya Et Suyu 1 Orta Boy Soğan 4-5 Kuru Kayısı 1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem 300 gr. Kestane 1 Çay Kaşığt Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin. Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini...
  2. tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    pilavın tane tane olması için pirinç pilavı nasıl olur pilav yapma pilav nasıl olur Mükemmel Pilavın Sırları Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon...
  3. Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

    doldurulmus hindi hindi tarifleri tarifi nasıl doldurulur nasil doldurulur Yılbaşı akşamı sofraları şenlendiren hindi tariflerinden biri olan lezzetiyle ve görüntüsüyle gönüllerde taht kuracak mantarlı ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifini sizler için paylaşıyorum.Afiyet olsun canlarım:) Malzemeler: 10-12 kişilik 5-8 kg’lık bütün hindi yarım limonun suyu tuz, karabiber 1 çorba...
  4. Ciğerli iç pilav yapımı

    Ciğerli iç pilav yapımı

    Bu konu; ciğerli iç pilavı yapımı ile ilgili bilgi vermektedir. Meleklerim eşim ciğeri çok sever ben de ciğerli tarifleri daha bir özenerek denerim. Henüz yeni öğrendiğim bu tarifi evimde pişirmedim ama çok güzel olacağına eminim. Ziyafet sofralarının baş tacı olacak olan içli pilavımızın yanına bir de kelekli marullu cacık ekledik mi hem farklı hem de lezzetli bir sofra hazırlamış...
  5. pilavımın tane tane olması için

    pilavımın tane tane olması için

    Melekler, haftasonu kayınvalidemler ilk defa yemeğe gelecekler, çok iyi hazırlanmak istiyorum.İyi yemek yaparım ama pilavımı daha tam istediğim gibi yapamıyorum.Siz tecrübeli bayanlardan pilavımın tane tane olması için öneriler bekliyorum :)

Sayfayı Paylaş