İçli Hamsi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
İçli Hamsi
Malzemeler

1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta

Hazırlanışı

  • Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
  • Sularını süzerek bekletin.
  • Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
  • Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
  • Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
  • Yeşil salata ile servis yapın.

 
Geri
Üst