gebe
  1. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    İftara ne pişirsem CUMA menüsü

    Konu, 'Ramazan Yemekleri' kısmında CeMoŞ tarafından paylaşıldı.

    iftara ne pişirsem iftar menüsü, iftar yemekleri, iftara ne pişirsem, cuma günü menüsü hakında bilgiler

    evet melekler iftara ne pişirsem cuma menüsüyle sizlerleyiz

    İftar Menüsü Cuma

    ezogelin çorba
    zeytinyağlı fasulye
    mantı
    salata
    sakızlı muhallebi



    Ezo Gelin Çorba


    [​IMG]

    3 çorba k.kırmzı mercimek
    3 çorba k.pirinç
    3 çorba k.bulgur
    1 soğan
    3 çorba k.un
    2 çorba k.salça
    3 çorba k.tel şehriye
    1 çorba k.tereyağı
    pulbiber
    nane
    su
    sıvıyağ

    Hazırlanışı :

    İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir
    kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı
    eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan
    eklenerek sotelenir.

    Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre
    sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir.
    Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek
    kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca
    üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek
    kaynaması beklenir.

    (Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu
    hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine
    haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten
    sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

    Zeytinyağlı Fasulye


    [​IMG]

    Yarım kilogram fasulye
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates (1 yemek kaşığı salça)
    1 çay kaşığı toz şeker
    Tuz

    Yapılışı

    Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.


    Mantı


    [​IMG]

    MALZEMELER

    HAMURU İÇİN:
    3-4 su bardağı un
    4 yumurta
    1 çay bardağı su
    Tuz

    HARCI İÇİN:

    2 soğan
    400 gr koyun kıyması (iki kere çekilmiş)
    Tuz,
    karabiber

    ÜZERİNE:

    4 çorba kaşığı tereyağı
    Sarımsaklı süzme yoğurt
    Sumak,
    nane,
    pul biber


    2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Yumurta, su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun.
    Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suva salın.

    Doldurduğunuz mantıyı birkaç saat bekletecekseniz unlu bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtün. Birkaç gün sonra kullanmak isterseniz hafifçe fırınlayın, soğuduktan sonra torbalara doldurup derin dondurucuda saklayın. Ayrıca Kayserililer mantı yoğurtlanıp tabağa konduktan sonra üzerine de reyhan serperek yerler.

    Harlı ateşte suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Daha sonra ateşi orta hararete getirin. Yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin. Sumağını, nanesini, pul biberini serperek sıcak sıcak servis yapın.


    Sakızlı Muhallebi

    [​IMG]


    5 bardak süt
    3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    1 kahve fincanı un
    1.5 bardak toz şeker
    1 paket damla sakızı

    Geniş bir tencerede yağı erittikten sonra unu tencereye katın. Sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Sakızı tencereye koyun. Oluşan karışımı 15-20 dakika kadar mikser ile çırpın. Servis tabaklarına alıp soğumaya bırakın.

     
    ebru58 bunu beğendi.
  2. ayşegüüll

    ayşegüüll Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    20 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.636
    Beğenilen Mesajlar:
    423
    Ödül Puanları:
    83
    ohhhhh mis kimin yemekler emeğine sağlık kuzum benim
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
  3. jupiter

    jupiter Forum Okuru

    allahhhhh yimekk...eline saglik ablam..
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
  4. MAGENTA

    MAGENTA Hamiş Melek

    Kayıt:
    30 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    278
    Beğenilen Mesajlar:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    ISTANBUL
    cemoş şimdikde bana hızır gibi yetişmen lazım.Yarın iftar için ana yemeğim tamam da sebze olarak taze fasulye dışında bişeyler önermeni istesem:)çünkü gelen misafirim tam bir sebzekolik
     
  5. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm
    magenta canım sitemizde sebze yemekleri bölümümüz var istersen ordan fikir alabilirsin yinede aklına uymazsa ben sana araştırır fikir verrimm:D:D sana linkinide atıyorum kolaylık olsun diyee

    Sebze Yemekleri
     
  6. MAGENTA

    MAGENTA Hamiş Melek

    Kayıt:
    30 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    278
    Beğenilen Mesajlar:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    ISTANBUL
    baaakk ben sana boşuna demiyorum benim aklıma gelmediydi sağolasın bakıcam şimdi:)
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
İftara ne pişirsem CUMA menüsü konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İftara ne pişirsem pazartesi menüsü

    İftara ne pişirsem pazartesi menüsü

    iftar menüsü ramazanda ne pişirsem iftara ne pişirsem iftarda ne yapsam , ne pişirsem, iftar menüsü pazartesi, bugü ne pişirsem genel bilgiler ramazanda herkeste aynı telaş "iftarda ne pişirsem" :D işte szileri bu dertlerden kuratacak menülerr melekler İftar Menüsü Pazartesi mantar çorbası zeytin yağlı barbunya kuzu pirzola çoban salata güllaç Mantar Çorbası Tarifi 1 kase...
  2. İftara ne pişirsem SALI menüsü

    İftara ne pişirsem SALI menüsü

    zeytinyağlı yaprak sarma iftara ne pişirsem iftara ne pisirsem iftaranepisirsem iftar menüsü, iftara ne pişirsem, salı günü menüsü, haftalık menüler hakkında bilgiler iftarda ne pişirsem diye düşünmeyin:D meleklerim işte size salı günü iftar menüsü İftar Menüsü Salı tavuk suyu çorba kağıt kebabı zeytinyağlı sarma marul salatası yalancı tavuk göğsü Tavuk Suyu Çorba Malzemeler...
  3. İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü

    İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü

    iftara ne pişirsem iftara ne pişirsem carşamba iftar menüleri, iftar yemekleri, iftara ne pişirsem, çarşamba günü menüsü, tarifleri hakkında bilgiler evet melekler menülerimize devam ediyoruz işte size çarşamba günü iftar menüsü İftar Menüsü Çarşamba sebzeli mercimek çorbası sodalı börek fırında köfte pilav prenses tatlısı Sebzeli mercimek çorbası MALZEMELER 1 çorba kaşığı...
  4. İftara Ne Pişirsem  PERŞEMBE menüsü

    İftara Ne Pişirsem PERŞEMBE menüsü

    yoğurt tatlısı iftara ne pişirsem yoğurt tatlısı iftar menüleri, iftarda ne yapsam, iftar menüsü perşembe, iftar yemekleri hakkında genel bilgiler melekler işte karşınızdaa perşembe günü iftar menüsüü:D:D İftar Menüsü Perşembe domates çorbası biber dolması peynirli pide gül tatlısı Domates Çorbası 4 adet iri domates 4 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı...
  5. İftara ne pişirsem CUMARTESİ menüsü

    İftara ne pişirsem CUMARTESİ menüsü

    tavuk yemekleri iftar yemekleri iftara ne pişirsem iftar menüsü, iftar yemekleri, iftarda ne pişirsem, cumatresi menüsü hakkında bilgiler menülere devam melekler işte cumartesi günü iftar menümüz şöyle İftar Menüsü Cumartesi köfteli çorba fırında sebzeli tavuk milföylü börek cacık şekerpare Köfteli Çorba Malzemeler 1 adet soğan 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı margarin 1 litre...

Sayfayı Paylaş