gebe
  1. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    İftara ne pişirsem pazartesi menüsü

    Konu, 'Ramazan Yemekleri' kısmında CeMoŞ tarafından paylaşıldı.

    iftar menüsü ramazanda ne pişirsem iftara ne pişirsem iftarda ne yapsam , ne pişirsem, iftar menüsü pazartesi, bugü ne pişirsem genel bilgiler

    ramazanda herkeste aynı telaş "iftarda ne pişirsem" :D işte szileri bu dertlerden kuratacak menülerr melekler


    İftar Menüsü Pazartesi

    mantar çorbası
    zeytin yağlı barbunya
    kuzu pirzola
    çoban salata
    güllaç


    Mantar Çorbası Tarifi

    [​IMG]

    1 kase mantar
    1 çorba k.tereyağı
    3 çorba k.un
    1 soğan
    1 su b.süt
    1 tutam maydonoz
    su
    tuz

    Yapılışı
    Tereyağı tavaya alınarak eritilr. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba k. un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.


    Zeytin Yağlı Barbunya


    [​IMG]

    Yarım kilo barbunya
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
    10 diş sarımsak
    Maydanoz
    1 çay kaşığı şeker
    Tuz

    Yapılışı

    Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.


    Kuzu Pirzola


    [​IMG]

    1 kilo koyun ya da kuzu pirzolası
    1 orta boy soğan
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    1 çorba kaşığı kekik (istenirse)

    1 Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yöntemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul üzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dövmeye yarayan demir ile üstlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır. (Alaturka denilen yöntem: alt kemik kısımlarına rastlayan et ve yağların, esas etlerin üstlerine kıvırmak suretiyle dövülmüş demektir.) Bu yöntemde hazırlanan pirzolalar bazen ızgarada pişerken esasen etten ayrılarak sarkmaktadır. Kemiğin alt kısmındaki bu çeşitten etleri çıkararak ya da kasaba çıkartarak kıyma ve kuşbaşı olarak kullanmalıdır.
    2 Sonra, dövmüş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, üstlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta büyüklükte soğanın suyunu ilâve etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 1-2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Soğan, ince doğrandıktan sonra üstüne bir miktar tuz serpmeli ve on dakika kadar böylece bıraktıktan sonra sıkmak suretiyle suyunu çıkarmalıdır.)
    3 İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkça bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır. (Kuzu pirzolasını 4-5, koyun pirzolasını ise 6 - 8 dakika arasmda pişirmelidir. Bir de bazı pirzolalar yağlıca olduklarından ateşi parlatırlar; o takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir.)


    Güllaç


    [​IMG]

    Malzemeler

    Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
    3 kilo süt
    750 gr toz şeker
    250 gr rendelenmiş ceviz içi
    250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
    100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
    nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)

    Güllaç’ın Yapılışı:

    İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır.

    Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

     
İftara ne pişirsem pazartesi menüsü konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İftara ne pişirsem SALI menüsü

    İftara ne pişirsem SALI menüsü

    zeytinyağlı yaprak sarma iftara ne pişirsem iftara ne pisirsem iftaranepisirsem iftar menüsü, iftara ne pişirsem, salı günü menüsü, haftalık menüler hakkında bilgiler iftarda ne pişirsem diye düşünmeyin:D meleklerim işte size salı günü iftar menüsü İftar Menüsü Salı tavuk suyu çorba kağıt kebabı zeytinyağlı sarma marul salatası yalancı tavuk göğsü Tavuk Suyu Çorba Malzemeler...
  2. İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü

    İftara ne pişirsem ÇARŞAMBA menüsü

    iftara ne pişirsem iftara ne pişirsem carşamba iftar menüleri, iftar yemekleri, iftara ne pişirsem, çarşamba günü menüsü, tarifleri hakkında bilgiler evet melekler menülerimize devam ediyoruz işte size çarşamba günü iftar menüsü İftar Menüsü Çarşamba sebzeli mercimek çorbası sodalı börek fırında köfte pilav prenses tatlısı Sebzeli mercimek çorbası MALZEMELER 1 çorba kaşığı...
  3. İftara Ne Pişirsem  PERŞEMBE menüsü

    İftara Ne Pişirsem PERŞEMBE menüsü

    yoğurt tatlısı iftara ne pişirsem yoğurt tatlısı iftar menüleri, iftarda ne yapsam, iftar menüsü perşembe, iftar yemekleri hakkında genel bilgiler melekler işte karşınızdaa perşembe günü iftar menüsüü:D:D İftar Menüsü Perşembe domates çorbası biber dolması peynirli pide gül tatlısı Domates Çorbası 4 adet iri domates 4 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı...
  4. İftara ne pişirsem CUMARTESİ menüsü

    İftara ne pişirsem CUMARTESİ menüsü

    tavuk yemekleri iftar yemekleri iftara ne pişirsem iftar menüsü, iftar yemekleri, iftarda ne pişirsem, cumatresi menüsü hakkında bilgiler menülere devam melekler işte cumartesi günü iftar menümüz şöyle İftar Menüsü Cumartesi köfteli çorba fırında sebzeli tavuk milföylü börek cacık şekerpare Köfteli Çorba Malzemeler 1 adet soğan 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı margarin 1 litre...
  5. İftarda ne pişirsem PAZAR menüsü

    İftarda ne pişirsem PAZAR menüsü

    iftarda ne pişirsem iftara ne pişirsem iftarda pisirsem iftara pisirsem nepisirsem iftarda ne yapsam, ne pişirsem, iftar yemekleri, iftar menüsü pazar hakkında genel bilgiler ve işte haftanın son iftar menüsü melekler:D bakalım pazar menümüzde neler var İftar Menüsü Pazar yüksük çorbası içli köfte salata kazandibi tatlısı Yüksük Çorbası 8 su bardağı et suyu 1 su...

Sayfayı Paylaş