İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi
ramazan şerbeti nasıl yapılır
ramazan şerbeti malzemeleri
ramazan şerbeti yapılışı


Ramazan ayını yaşadığımız şu günler de malum sıcak havaların da etkisi ile oruç biraz daha zorlaşıyor. Yaz günlerinin uzun ve sıcak geçmesi ile birlikte iyice susuz kalan vücudunuzu vitamin deposu olan ve ayrıca iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti Ramazan şerbetini hem misafirleriniz hem de aileniz için ikram edebilirsiniz.

Yapılışı son derece pratik ve malzemeleri her evin mutfağın da bulunabilecek malzemeler ile yapılan Ramazan şerbetinin yapılışına geçiyorum;

ramazan-serbeti-23c.jpg


Malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
500 gram kırmızı erik
500 gram vişne
2 tane çubuk tarçın
4-5 tane karanfil
Su

Hazırlanışı:
İlk olarak malzemeler kısmında söylemiş olduğumuz erikleri ve vişneleri bir tencereye yıkayarak koyuyoruz. Ardından meyvelerimizin üzerinde toz şekerimizi, tarçınımızı ve karanfilleri ekliyoruz. Bir kere de hepsini karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak bırakıyoruz. Normal şartlarda oda sıcaklığından 1 – 2 saat beklettikten sonra içine, 1 litre suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Pişme işlemi devam ederken istediğiniz kıvama gelene kadar su eklemeye devam ediyoruz. Çok fazla da kaynatma yapmıyoruz çünkü sadece meyvelerin yumuşaması ve kıvama gelmesi yeterli olacaktır. Sonuç olarak şerbetimiz hazır hale geliyor. Meyvelerimizi bir süzgeçten geçirerek şerbetimizi bir kaba alıyoruz.

Afiyet olsun:)
 
Geri
Üst