gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi

    Konu, 'İçki - İçecekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ramazan şerbeti nasıl yapılır ramazan şerbeti malzemeleri ramazan şerbeti yapılışı

    Ramazan ayını yaşadığımız şu günler de malum sıcak havaların da etkisi ile oruç biraz daha zorlaşıyor. Yaz günlerinin uzun ve sıcak geçmesi ile birlikte iyice susuz kalan vücudunuzu vitamin deposu olan ve ayrıca iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti Ramazan şerbetini hem misafirleriniz hem de aileniz için ikram edebilirsiniz.

    Yapılışı son derece pratik ve malzemeleri her evin mutfağın da bulunabilecek malzemeler ile yapılan Ramazan şerbetinin yapılışına geçiyorum;

    [​IMG]

    Malzemeler:
    2 su bardağı toz şeker
    500 gram kırmızı erik
    500 gram vişne
    2 tane çubuk tarçın
    4-5 tane karanfil
    Su

    Hazırlanışı:
    İlk olarak malzemeler kısmında söylemiş olduğumuz erikleri ve vişneleri bir tencereye yıkayarak koyuyoruz. Ardından meyvelerimizin üzerinde toz şekerimizi, tarçınımızı ve karanfilleri ekliyoruz. Bir kere de hepsini karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak bırakıyoruz. Normal şartlarda oda sıcaklığından 1 – 2 saat beklettikten sonra içine, 1 litre suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Pişme işlemi devam ederken istediğiniz kıvama gelene kadar su eklemeye devam ediyoruz. Çok fazla da kaynatma yapmıyoruz çünkü sadece meyvelerin yumuşaması ve kıvama gelmesi yeterli olacaktır. Sonuç olarak şerbetimiz hazır hale geliyor. Meyvelerimizi bir süzgeçten geçirerek şerbetimizi bir kaba alıyoruz.

    Afiyet olsun:)

     
    karakuzu bunu beğendi.
  2. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenilen Mesajlar:
    476
    Ödül Puanları:
    113
    Olsada icsem soguk soguk ne güzel:) Cok sicak:S
     
İftarlık Ramazan Şerbeti Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Serinleten lezzetli şerbetler ve tarifleri

    Serinleten lezzetli şerbetler ve tarifleri

    şerbet, kültürü, tarihi, tarifleri ve dahası burada arkadaşlar Biz Türk'ler için şerbetin yeri bir farklıdır. Geçmişten bu güne serinlemek için içtiğimiz şerbet içeceğinin tarihçesini ve tariflerini, sizler için bu makalemizde topladık Melek'lerim:A İçin için serinleyin:A Şerbet kültürü: Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir....
  2. Enfes Limonlu Nane Şerbeti Tarifi

    Enfes Limonlu Nane Şerbeti Tarifi

    ramazan şerbeti tarifi limonlu nane şerbeti, tarifi, malzemeleri, reçetesi, nasıl yapılır, ile ilgili bilgiler burada melekler Mübarek Ramazan-ı Şerif'in 2.gününü de bitirdik melekler :) Eee,sayılı gün çabuk geçer derler,doğru derler :) Sıcak günlerde oruç tutmak bir hayli zor,özellikle çalışanlar için.Ancak ufak tefek alacağımız önlemlerle bu sıkıntının üstesinden de gelebiliriz. İşte...
  3. Lohusa Şerbeti Tarifi Resimli

    Lohusa Şerbeti Tarifi Resimli

    ARkadaşlarım yeni doğum yaptım lohusa şerbetinin tarifi gerekli resimli yada resimsiz hiç farketmiyor. Bu şerbet nasıl yapılır hangi malzemeler lazım teşekkürler.
  4. Loğusa Şerbeti Tarifi

    Loğusa Şerbeti Tarifi

    loğusa şerbeti, nasıl yaplır, tarifi, loğusa şerbeti malzemeleri hakkında bilgiler malumunuz sitemizde hamiş meleğimiz çok fazla tabi doğum yapan meleklerimizde var doğum yapan meleklerimiz için loğusa şerbet tarifini paylaşıyoruz Loğusa şerbeti Malzemeler: Yarım kilo lohusa şekeri 5 su bardağı toz şeker 20 su bardağı su 2 adet çubuk tarçın 7-8 adet kuru karanfil Yapılışı: Lohusa...
  5. Meyankökü Şerbeti Tarifi

    Meyankökü Şerbeti Tarifi

    meyankökü şerbeti, nedir, tarifi, yapılışı, malzemeleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Malzemeler: Meyan Kökü Limon Nane Hazırlanışı: Bir tatlı kaşığı kadar kıyılmış meyan kökünün üzerine bir bardak soğuk su koyun, bir saat bekletin. Sonra tülbendin içine koyup suyu süzün. İyice sıkın. Elde edilen suyun içine 5-10 damla limon ve üzerine de 1-2 tane taze nane yaprağı, 3-4 parça...

Sayfayı Paylaş