ilisıra dolması (malatya)

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
ilisıra dolması (malatya)
Malatyalı meleklerimiz nasıl bir yemek olduğunu yazabilirler.Daha önce hiç duymadığım ve dolayısıyla da yemediğim bir yemek...



500 gr.cekilmiş et(hindi de olabilir)
2 adet yeşil biber.
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 demet maydonoz
2 kaşık salca(biber salcası da olacak az miktarda )
sıvı yağ (zeytin yağı)
1 adet yumurta
3 çay bardağı orta bulgur
tuz_ ve kırmızı pulbiber
2 adet kuru patlıcan


ilisıra dolması yemeğinin Hazırlanışı

bulgurun içine çekilmiş etimizi beraberinde doğramış olduğumuz, yeşil biber,domates,soğan sarmısak ları katıyoruz.yumurtamızı içine kırıp;
zeytin yağıile beraber, maydonoz ve patlıcanımızı içine doğruyarak katıyoruz, tuz ve pulbiberimizi de ilave ettikten sonra yoğuruyoruz.
sonra hindi yumurtası büyüklüğü kadar parcalar alıp;tencereye yatay olarak yerleştiriyoruz.
bu işlem bittikten sonra su ilave ediyoruz(5 adet su bardağı su)
pişmesi için ocağa koyarız
not: piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilebilir.) afiyet olsun

Süre: 30-40
Zorluk: Orta
 
Bu yemek Malatya'nın değil Karaman'ın Ilisıra köyüne aittir ve adını da köyün adından alır. Köyümüz tarihte Ilistra adıyla anılır bizans döneminde önemli yerleşim yerlerinden biriydi.
 
Geri
Üst