gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    ilk ekmeğin yapılışı

    Konu, 'Çöplük' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    ekmeğin yapılışı buğdayın ekmek olması ekmegin yapılışı ekmeğin yapılış hikayesi yapılış öyküsü
    Her ülkenin, dünyanın her çevresinin kendine has yemekleri vardır[​IMG] Fakat dünyanın neresinde olursa olsun insanların hiç değişmeyen, ortaklaşa yedikleri,hemen hemen tek tip sayılabilecek bir yiyecekleri vardır ki,o da "ekmek"tir[​IMG]

    Söz konusu ülkeye,şartlarına,olanaklarına göre bu yiyecek maddesinin,yani ekmeğin yapılışında kullanılan bazı maddeler,biçimi,kalitesi farklılıklar gösterebilir[​IMG] Ancak, temelde bunların hepsi gene ekmektir[​IMG] Mısır ekmeği, çavdar ekmeği olması, buğdaydan yapılması,tavada veya saçta pişirilmesi,tuz katılıp katılmaması, esasta bir değişiklik sayılmaz[​IMG]

    Ekmeğin vazgeçilmez, temel besin olması, insanın çok eski zamanlardan beri bunun değerini, besleyici tarafını fark etmiş,hiç değilse sezinlemiş bulunmasına dayanmaktadır[​IMG]Gerçekten de,buğday tanelerini ilk çiğneyen insan, bunun doyuruculuğunu anlamıştır[​IMG]

    Sonradan taşlar arasında buğday tanelerini ezerek una dönüştüren Mısırlılar, bu işi İsa'dan 3000 yıl önce yapmışlardı[​IMG] Unu hamur haline getirmek için su katmış, yoğurmuş,biçim vermiş,fırınımsı oyuklarda, ya da toprağın üzerinde pişirmişlerdi[​IMG]

    Bir süre tutulmuş,ekşimiş hamurun "maya" niteliğini ilk bulan da gene Mısırlılardır[​IMG] Eski Mısır mezarlarında,bu ekmeklerin taşlaşmış örnekleri bulunmuştur[​IMG]İbraniler ilk ekmeklerini ince tabakalar halinde fırınlıyor ve dilim dilim kesmek yerine, galeta veya peksimet gibi kırıyorlardı[​IMG] "Somunun kırılması" deyimi belki de o çağlardan zamanımıza kadar ulaşmıştır[​IMG]

    Daha önce de söylediğimiz gibi, çeşitli ülkeler ve topluluklar, yaşadıkları çevrenin şartlarına,olanaklarına göre ekmek yapmaktadırlar[​IMG] Öyle ki, fasulye unu, patates, ağaç kabuğu, pirinç, bezelyeden ekmek yapıldığı gibi,Uzak Doğunun bazı bölgelerinde kurutulmuş deniz yosunu, akgürgen kozası bile ekmek yapımı için malzeme olarak kullanılmaktadır[​IMG]
     
ilk ekmeğin yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ilk yoğurdun yapılışı!

    ilk yoğurdun yapılışı!

    yoğurt yapılışı yoğurdun yapılışı hazır yoğurdun yogurt yapilisi ilk Sütten ürettiğimiz besinlerden biri de yoğurttur. Yoğurt, süt proteinlerinin fermentasyonla çökelmesi sonucu oluşan pıhtıdan ibarettir. Genellikle kaynatılıp ılık hale getirilen süte az miktarda eski yoğurdun eklenmesiyle yapılır. Ilık olan sütün ortasına, daha önceden ayrılmış ve suyla karıştırılarak inceltilmiş bir miktar...
  2. İlk ekmek kızartma makinası

    İlk ekmek kızartma makinası

    1909’da General Electric şirketi, ilk elektrikli ekmek kızartma makinesini üretti. Dilimlenmiş ekmek, elektrikle ısıtılan bir tel üzerine konuluyordu. Ayarlı bir saat, süre dolduğunda elektriği kesiyor ve ekmeği dışarı doğru itiyordu. Bu sayede sabahları kahvaltı masalarını renklendiren çıtır çıtır ekmeklerin hikayesi doğdu.
  3. Ekmek Torbası yapılışı

    Ekmek Torbası yapılışı

    ekmek torbası ekmek torbası modelleri kirli yapımı torbaları Çok şık ve zarif bir ekmek torbası modelini paylaşmak istiyorum hanımlar sizlerle Açıklamalı yapılışıyla birlikte sizlerde bu güzel ekmek torbasını yapabilir ve masanızda kullanabilirsiniz Ekmeklerinizi saklayabileceğiniz, el emeği göz nuruyla hazırlayabileceğiniz ekmek torbası yapmaya ne dersiniz? Evde vakit geçirmeyi, dikiş...
  4. Resimli Meyveli Ekmek Pastası yapılışı

    Resimli Meyveli Ekmek Pastası yapılışı

    Meyveli Ekmek Pastası nasıl yapılır Meyveli Ekmek Pastası yapılışı Merhaba Melek'ler, bu yazımızda yine yeni bir lezzet tarifini sizlerle paylaşacağız ve sizlere bu kez Meyveli Ekmek Pastası tarifini sunacağız :) İşte size ptarik ve lezzetli Meyveli Ekmek Pastası tarifi Melek'lerim; Meyveli Ekmek Pastası Malzemeler Yarım su bardağı (75 g) karışık kuru meyve 2/3 su bardağı (150 ml)...
  5. Yumurtalı ekmek tarifleri

    Yumurtalı ekmek tarifleri

    Yumurtalı ekmek , sabah kahvaltıların da tüketilen besin değeri yüksek bir lezettir. Bilmeyeniniz var mı bu lezzeti bilmem ama , mutlaka tatmanızı öneriyorum. Yapılışı oldukça kolay olan yumurtalı ekmek ekmeğin yumurtaya bandırılıp kızartılması ile yapılıyor. Tabi bu lezzeti çeşitlendirmek mümkün. Yumurtaya aroma katması açısından karabiber,pul biber, nane gibi baharatlar eklenebilir....

Sayfayı Paylaş