gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    İncik yahnisi

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum. 5 kişilik [​IMG]
    Malzemesi:

    -5 adet kuzu inciği
    -1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik
    -500 gr. dana eti
    -tuz
    -200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet)
    -1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış)
    -1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış).

    Yapılışı:

    1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini aşacak kadar tuzlu su içinde ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve sürekli kefini alarak 1 saat kaynatın.

    2.Bu süre sonunda tavuğu ve dana etlerini süzdürerek sudan çıkarın ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın, incikleri tencerede biraz Arpacık soğanlarını katıp, kısık ateşle etler helmelenip kemikten dökülür duruma gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirmeyi sürdün. Tuzunu ayarlayın..

    3. Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimleri döşeyin. Ekmeklerin üzerine pişen yahniyi boşaltıp Suyunu tümüyle çekmesi için yeniden kısık ateşe oturtup 5 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Tavuk ve eti b en bir arada kullanmıyorum
     
İncik yahnisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. incik pilavı

    incik pilavı

    incik pilavı 1 kg. kuzu ya da koyun incik, * 3 bardak pirinç, * 3-4 adet patates (minik yuvarlaksa 15-20 adet), * 1 adet patlıcan, * 6-7 adet sivri yeşilbiber, * 4 adet domates, * 50 gr. kuş üzümü, * 50 gr. çam fıstığı, * 100 gr. badem, * 100 gr. koyu yeşil antepfıstığı, * 1 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası, * Tuz, yenibahar, karabiber, Tarçın (1’er kahve kaşığı), * 1 çay...
  2. incik boncuk

    incik boncuk

    incik boncuk takılar incik boncuk modelleri yapımı
  3. papaz yahnisi

    papaz yahnisi

    MALZEMELER 500 gr. dana kuşbaşı 2 yemek kaşığı margarin 30 adet arpacık soğan 3 adet havuç 1 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı domates salçası 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Yapılışı Dana etlerini yıkayıp, yağla birlikte tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. Havuçları iri iri doğrayın. Etlerle...
  4. sebzeli incik

    sebzeli incik

    sebzeli dana incik haşlama yemek tarifi dana incik kebabı haşlama incikle yapılan yemekler çok severim düdüklüde yavaş yavaş pişecek et yerken ağızda dağılıcak Malzemeler 2 Adet soğan 1-2 Diş sarımsak 2 Adet havuç Fesleğen 2 Adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates...
  5. bayram yahnisi

    bayram yahnisi

    kurban yahnisi Bu bayram kurban etleri ile ne yapayım diye düşünmenize hiç gerek kalmadı.Çünkü biz , kurban bayramında ,kurban etlerinizle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli et yemeklerinin tariflerini sizlerle paylaşacağız Yapmanız gereken tek şey yemek adlarına tıklayıp tarifini okuyup mutfağa girmek Şimdiden mutlu bayramlar :nazar: MALZEMELER 1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 20 adet...

Sayfayı Paylaş