gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Işgın bitkisi kanseri önlüyor!

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    isgin ışgın ışgın bitkisi nedir
    Böyle bir bitkiyi ilk kez duydum ama faydasını öğrenince dahada ilgimi çekti.
    [​IMG]
    Kanseri önlemeye yardımcı polifenol maddesi içeren ve Elazığ, Van ile Erzurum’da yetişen Işgın bitkisi, İngilizlerin araştırmasına göre ürkütücü hastalık için umut ilaç olabilir.

    İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmada, Türkiye’de özellikle Elazığ, Van, Erzurum’da yetiştirilen bir bitki olan ’Işgın’ın kanserle mücadelede çok etkili olduğunu, bu bitkinin kanserli hücrelerin gelişmesini önlediğini ortaya çıkardı.

    Sheffield Hallam Üniversitesi’nin araştırmasına göre, ışgında diğer kırmızı sebzelerde olduğu gibi kanseri önlemeye yardımcı olan kimyasal maddeler bulunuyor. Polifenol adlı bu kimyasal maddeler başta lösemi olmak üzere birçok kanser türünü önleyebiliyor.


    Araştırmayı yürüten Sheffield Hallam Üniversitesi Biyomedikal Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Nikki Jordan-Mahy, Daily Telegraph gazetesine, “Araştırmalarımız ışgın özellikle pişirildiğinde polifenol miktarı bakımından oldukça zengin olduğunu gösterdi. Bu bitkiden elde edeceğimiz polifenollerle oluşturulacak bir ilaç da kanserle mücadelede kullanılabilir” diye konuştu. İngiltere’de oldukça popüler olan ışgının sapları ve kökleri tüketiliyor. Ülkede bu bitkinin, pastası, tartı hatta kokteyli bile yapılıyor.

     
Işgın bitkisi kanseri önlüyor! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Reçel kanseri önlüyor

    Reçel kanseri önlüyor

    Yapılan son araştırmalar reçelin kanseri önlemede önemli bir rol üstlendiğini ortaya koyuyor. Reçelin içinde bulunan 'pektin' isimli madde kanser hücrelerinin oluşumunu hızlandıran 'galektin-3 (gal 3)' proteinini çepeçevre sararak kanser hücresi oluşumunu yok ediyor. Norveç'teki Gıda Araştırmaları Profesörü Vic Morris de bu tezi onaylayarak reçelin kanseri alt ettiğini...
  2. Pek çok kanser türünü önlüyor

    Pek çok kanser türünü önlüyor

    Antep-şam fıstığı her gün tüketildiğinde vücutta antioksidan işlevi görüyor meleklerim.Çağımızın hastalığı olan kanserden koruyor.Pek çok kanser türü daha gelişmeden engelleniyor.. Her gün Antep ya da Şam fıstığı yiyenlerin vücudunda ‘gamma-tocopherol ‘ adlı maddenin daha fazla bulunduğu belirlendi. Bu madde serbest radikallerin hücreye verdiği zararı önlüyor. ABD’nin Teksas Kadın...
  3. Kivi Kanseri Önlüyor!!!

    Kivi Kanseri Önlüyor!!!

    Strese,depresyona ,diyabet hastalarına iyi gelen kivi aynı zamanda kanser riskini önlüyor.C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivinin, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlediği, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi Türkiye Diyetisyenler Derneğinin (TDD) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Diyetisyen Selahattin Dönmez, kivinin, zengin...
  4. D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?

    D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?

    alkol ve kırmızı et tüketimini sınırlandırma, Almanya, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, bilim adamları, d vitamini, D vitamininin faydaları, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, kadın, kalın bağırsak kanseri riski, kalın bağırsak kanseri riskini azaltmanın yolları Kanda yüksek seviyede D vitamini bulunması kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor....
  5. Aspirin kanseri önlüyor

    Aspirin kanseri önlüyor

    Bilimadamları, ileri derecede bağırsak kanseri riski altında olanların her gün aspirin almasını önerdi.. İskoçya'daki Newcastle Üniversitesi'nde, risk grubundaki 861 hastayla yapılan araştırmada, günde iki aspirinin iki yıl sonunda bağırsak kanseri vakalarını yüzde 63 oranında azalttığı görüldü. Araştırma 1000 kişide bir görülen Lynch sendromlu hastalar üzerinde yapıldı. Bu hastaların...

Sayfayı Paylaş