İshale iyi gelen yiyecekler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
İshale iyi gelen yiyecekler
indir (2).jpg


İshal hemen hepimizin sık karşılaştığı ve belirli durumlarda ortaya çıkan bir durumdur. İshal bazen içtiğimiz suyun içerisinde bulunan mikrop ve bakterilerden oluşabildiği gibi ağır bir hastalığın habercisi olarak da ortaya çıkabilir veya yediğimiz gıdalardan zehirlenme ya da yediğimiz gıdaları midemizin sindirememesi gibi nedenlerle oluşabilir. Yapılacak birkaç küçük müdahale ile İshal iyileştirilebilir. ishal olduğunuzda bol sıvı tüketmelisiniz, ishal olduğunuz dönemde kesinlikle alkol kullanmamalı, baharatlı gıdalardan, kafeinden uzak durmalı, hafif gıdalarla ve lif oranı düşük sindirimi kolay besinlerle beslenmelisiniz. Lif oranı düşük olan pirinç, muz, elma ve ekmek ishale iyi gelen yiyeceklerin başında gelir.





Yiyecekler
Pirinç: ishal olduğunuzda, pirinç ve pirinç suyu tüketmek dışkının sertleşmesini sağlayacaktır, pirincin düşük lifli yapısı dışkıda bağlayıcı olarak görev yapacak ve ishali bastıracaktır. Haşlanmış pirinç veya pirinç suyu. Pirinç suyunun içerisindeki nişasta size gerekli besini sağlar aynı zamanda kaybettiğiniz suyu yerine koyar.

Muz: Sindirimi oldukça kolay bir meyvedir. İçeriğinde bulunan mineral ve besinler kaybettiklerinizi yerine koyarken aynı zamanda midenizi yormadan ishali kesmenize yardım eder.
Elma / Elma Püresi: Elma veya elma püresi bağırsak ve midenin çalışma düzenini geri kazanmasını sağlarken, dışkının sertleşmesi için bağlayıcı olarak görev yapar. Elmayı mutlaka soyarak tüketmelisiniz. Elma kabuğu sindirim sisteminizin hassaslaşmasına neden olabilir.

Böğürtlen: Böğürtlen yiyerek veya böğürtlen suyu içerek ishalinizin kesilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Limon Suyu: ishal olduğunuzda taze limonun suyunu içmek ishale iyi gelir.

Elma Sirkesi: Sindirim sistemini temizler. Dışkıyı sertleştirir.

Kepek: yemeklerinize bir yemek kaşığı katacağınız kepek ishalinizin kesilmesine yardımcı olacaktır. Yalnız kepekle ekmek yemek ishalinizi kesmez. Kepeği doğal olarak tüketmelisiniz.
Keçiboynuzu: Yapısında bulunan tanen ve pektin maddesi anti viral etkisi ile ishali keser.

Havuç: Kabuklarını soyduğunuz havucu haşlayıp püre haline getirip 15 dakikada bir yerseniz ishaliniz hafifler.

Sarımsak: Doğal antibiyotik olan sarımsak, sindirim sisteminizi temizleyerek ishalinizin kesilmesine yardımcı olur. Çiğ olarak tüketmenizi tavsiye ederim.

Bal: Doğal antiseptik olan bal tüketmek sindirim sisteminizi rahatlatır ve temizlerken, ishalinizin kesilmesine yardımcı olur. Şeker hastalarının dikkatli olması önerilir.
 
Geri
Üst