gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Ispanaklı Garnitür

    Konu, 'Salatalar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 400 gr ıspanak 2 adet patates
    2 adet havunç
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı soya sosu
    arzuya göre baharat


    HAZIRLANIŞI
    Patatesleri ve havuçları parmak büyüklüğün de uzun uzun kesin. Ispanakları sadece ortadan ikiye bölün.Tavaya yağı koyun,ısındıktan sonra havucu atıp bir iki dakika kavurun. Daha sonra patatesleri atıp beş, altı dakika kavurun ve ıspanağı, soya sosunu, baharatları ekleyip kavurmaya devam edin, beş dakika sonra yemek hazırdır.


     
Ispanaklı Garnitür konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ispanaklı Hamburger

    Ispanaklı Hamburger

    Malzemeler: 750 gr ıspanak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber 200 gr kaşar peyniri 4-5 adet yumurta HAZIRLANIŞI :Hamburger ekmeklerini ortadan eşit şekilde keserek ikiye ayırın. Üzerine tereyağı sürüp fırın tepsisine dizin. lspanakları ayıklayıp yıkayın, irice doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca içine ince kıyılmış soğanı...
  2. tereyağlı havuç garnitürü

    tereyağlı havuç garnitürü

    havuç garnitürü Havuçların dış kabukları temizlenir, arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bolca suda beş dakika kaynadıktan sonra süzülür, tekrar su eklenir, bir miktar tuz, tereyağı ilave edilerek pişirilir. Ateşten aldığımız zaman, suyu kalmamış olmalıdır. Arzu edilen etler yanına konur.
  3. tereyağlı kereviz garnitürü

    tereyağlı kereviz garnitürü

    Kereviz dış kabukları derince alınır; arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bol limonlu suda onbeş dakika haşlanır, süzülür, tekrar limonlu suda pişene kadar haşlanır. Bir kap içinde bir miktar tereyağla süzülmüş kereviz ıslatılıp arzu edilen et yanına konur veya bir kap içinde tereyağa birkaç kıyılmış soğan, bir defa haşlanmış ve süzülmüş kereviz, limon, su, tuz ilave edilerek pişirilir.
  4. patates garnitür

    patates garnitür

    patates garnitür çeşitleri patatesli garnitürlü salata Malzemeler 4 adet patates (orta boy) ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı) ½ çay bardağı limon suyu ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak) 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz Yapılışı Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın. Kenara alıp biraz soğuttuktan...
  5. kolay garnitür hazırlamak

    kolay garnitür hazırlamak

    Nefis bir ızgaranın yanında iştah açıcı garnitürler hazırlamaya ne dersiniz? Öyle bir garnitür ki, hem gözleriniz hem de mideniz bayram etsin. Özellikle davetlerde sofranızı daha zengin gösterecek ve konuklarınızın size olan hayranlıklarını artıracak doyurucu ve görsel bir garnitür için önerilerimizi dikkatlice okuyun ve bir kenara not edin. Önce patatesleri soyun ve haşlayın, sonra halka...

Sayfayı Paylaş