gebe
  1. ..αѕi_мєℓєk..

    ..αѕi_мєℓєk.. Banned

    Kayıt:
    23 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    343
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    meleklerin yanından..(=

    ıspanaklı keekk

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında ..αѕi_мєℓєk.. tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:

    • 3 yumurta
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 250gr kadar ıspanak
    • 3/4 su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı elenmiş un
    • 1 paket kabartma tozu (Amerika’dakiler için 2,5 cay kaşığı)
    • 1 paket vanilya
    Yapılışı:
    1. Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
    2. Ispanağı az bir yağda kavurarak diriliğini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan.
    3. Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın.
    4. Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
    5. Önceden ısıtılmış 175C - (350F) dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
    6. Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye kesin.
    7. İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün.
    8. İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.
    KREMASI: 7 DakikalIk Krema (7 minute frosting)
    Malzemeler:
    • 2 yumurta akı 1 buçuk su bardağı şeker
    • yarım çay kaşığı tartar kremayı (cream of tartar)
    • 1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
    • 1/4 su bardağı soğuk su
    Yapılışı:
    1. Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.
    2. Ayrı bir cam ya da metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabın tabanı suya değmeyecek.
    3. Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.
    4. İçine 1 tatlı kaşığı gül suyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.
    5. Hemen kullanın.


     
ıspanaklı keekk konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ıspanaklı mantı

    ıspanaklı mantı

    250 gr Un 100 gr Süt 2 Adet Yumurta 150 gr Taze Ispanak Yaprağı 100 gr Kıyma Yarım Demet Maydanoz Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI :Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez...
  2. Ispanaklı Hamburger

    Ispanaklı Hamburger

    Malzemeler: 750 gr ıspanak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber 200 gr kaşar peyniri 4-5 adet yumurta HAZIRLANIŞI :Hamburger ekmeklerini ortadan eşit şekilde keserek ikiye ayırın. Üzerine tereyağı sürüp fırın tepsisine dizin. lspanakları ayıklayıp yıkayın, irice doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca içine ince kıyılmış soğanı...
  3. Ispanaklı köfte

    Ispanaklı köfte

    MALZEMELER 500 gr köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 baş soğan Çeyrek bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar tuz, karabiber lspanaklı iç için : 500 gr ıspanak 1 baş soğan 2 yemek kaşığı kullandığınız yağ 100 gr kaşar peyniri HAZIRLANIŞI lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları...
  4. Ispanaklı Garnitür

    Ispanaklı Garnitür

    MALZEMELER 400 gr ıspanak 2 adet patates 2 adet havunç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı soya sosu arzuya göre baharat HAZIRLANIŞI Patatesleri ve havuçları parmak büyüklüğün de uzun uzun kesin. Ispanakları sadece ortadan ikiye bölün.Tavaya yağı koyun,ısındıktan sonra havucu atıp bir iki dakika kavurun. Daha sonra patatesleri atıp beş, altı dakika kavurun ve ıspanağı, soya sosunu,...
  5. Ispanaklı Köfte

    Ispanaklı Köfte

    Malzemeler: yarım kg kıyma 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta içi: 1 kuru soğan yarım kg ıspanak Hazırlanması: Ispanakları yıkayıp doğrayın. (köklerini kök kavurma için saklayabilirsiniz.) Doğranmış soğanla beraber kavurun. Köfte harcı için gereken malzemeleri yoğurun. Yumurta...

Sayfayı Paylaş