gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    ispanyol mutfağından seçmeler

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    ispanyol mutfağı Kızarmış Ekmekli Escalivada-İspanyol
    [​IMG]

    içindekiler


    • 2 patlıcan
    • 2 kırmızı biber
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 baş doğranmış sarımsak
    hazırlanışı


    • Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyorsunuz.
    • Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine yerleştirerek servis yapıyorsunuz.


     
  2. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun
    İspanyol Omleti

    [​IMG]


    içindekiler


    • 4 adet patates
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
    • Tuz
    • Karabiber
    • 4 adet yumurta
    • 3 dal taze yeşil soğanın sapları
    hazırlanışı


    • Patatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun. İnce halkalar halinde doğrayın.
    • Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin.
    • Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin.
    • Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
    • Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın.
    • Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın.
    • Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
    • Ateşten alıp omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.

     
  3. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun
    İspanyol Böreği


    [​IMG]


    içindekiler


    • 4 yufka
    • 4 havuç
    • Yarım kg ıspanak
    • 250 gr pastırma
    • 2,5 kahve fincanı margarin
    • 1 yumurta sarısı
    Üzeri İçin :
    • Susam
    • Çörek otu
    hazırlanışı


    • Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayın. Süzüp iri iri doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Ispanak ve havucu ayrı kaplarda birer kaşık margarinle kavurun.
    • Yufkanın birini tezgaha serin. Kalan margarini eritip yufkanın üzerini yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlayın ve ıspanakları yayın.
    • Üçüncü yufkayı yayıp yağlayın ve kavrulmuş havucu yerleştirin. Dördüncü yufkayı serip yağlayın ve pastırmaları dizin. Hazırladığınız böreği rulo şeklinde sarın.
    • İkiye kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    • Üzeri iyice kızarınca fırından alıp dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
     
  4. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun
    Frittata-İspanyol


    [​IMG]


    içindekiler


    • 6 adet yumurta
    • 2 adet sosis
    • 4 dilim salam
    • 1 tutam kekik
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı ketçap
    • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    hazırlanışı


    • Yumurtalar derin bir kaba kırılır, Köpürene kadar çırpılır.
    • Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında sulu kalacak şekilde yarım pişirilir.
    • Fırından çıkarılır, üzerine ketçap ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Sonra dilimlenmiş sosis ve salam yerleştirilir.
    • En son kekik, karabiber ve tuz serpilir. Tekrar fırına verilir, 185 derecede kurutmadan pişirilir.
     
  5. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    İspanyolların yemekleri güzeldir teşekkürler
     
  6. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    hımmmm güsel görünüyolar gercekten
     
ispanyol mutfağından seçmeler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. rus mutfağından seçmeler

    rus mutfağından seçmeler

    BLINY (SOSLU GÖZLEME) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr. Kara buğday unu 40 gr. Un 11 çorba kaşığı (100 gr.) Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr. Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun...
  2. Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. ispanyolca meslekler

    ispanyolca meslekler

    ispanyolca meslekler MESLEKLER Öğretmen: el maestro Yazar: el escritor Gazeteci: el periodista Elektrikçi: el electricista Asker: el soldado Dişçi: el dentista Avukat: el abogado Doktor: el médico Ressam: el pintor Berber: el barbero Pilot: el piloto Sekreter: la secretaria Mühend el ingeniero Mimar: el arquitecto Hemşire: la enfermera
  4. İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı)

    İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı)

    Malzemeler: 1 kg karides 2 ince dilimlenmis sogan 2 su bardagi bira 1 dis sarmisak 1 defne yapragi 3 adet tane karabiber 2 adet kereviz yapragi 2 çay kasigi tuz 1/2 limon Yapilisi: Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin. Yaklasik 10 dakika kaynatin. Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin. Atesten...
  5. AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

    AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

    EVET ARKADAŞLAR aysen ablamız fransa mutfağının hünerleri bizlerle paylaşacakmış lütfen beğen butonuna giden eller dert görmesin ablam sevinsin resmini kendisi paylaşsın bana düşen görevi yaptım ben hahaha :D:D:D:D

Sayfayı Paylaş