gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    İspanyol sosu...

    Konu, 'Soslar' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş)
    60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış)
    60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış)
    4 Sap Maydanoz (Doğranmış)
    90 gr (3/4 Su Bardağı) Un
    2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu
    2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış)
    2 Karanfil
    2 Defne Yaprağı
    2 Su Bardağı Beyaz Şarap
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.
    Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz. Üstü kapaksız olarak ve arasıra karıştırarak 15 dakika , sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Üstüne ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırarak ateşin altını kısıp 12-15 dakika un kahverengileşinceye kadar pişiriniz.
    Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca mantarları ekleyiniz.
    Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, beyaz şarap, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz. Delikli kaşıkla sosun üstündeki köpük ve yağları alınız.
    Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız. Süzgeçte kalan sebzeleri bıçağın tersiyle eziniz.
    Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz. Sosun üstüne çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız. (Aşağı yukarı bütün yağ alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)
    Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Sosu bir sosluğa boşaltıp et, sebze yada yumurta ile birlikte servis ediniz.


     
İspanyol sosu... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İspanyol Omleti

    İspanyol Omleti

    MALZEMELER 4 adet patates 4 çorba kaşığı zeytin yağı 2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış) tuz karabıber 4 adet yumurta 3 dal taze yeşil soganın sapları HAZIRLANIŞI Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada...
  2. ispanyolca meslekler

    ispanyolca meslekler

    ispanyolca meslekler MESLEKLER Öğretmen: el maestro Yazar: el escritor Gazeteci: el periodista Elektrikçi: el electricista Asker: el soldado Dişçi: el dentista Avukat: el abogado Doktor: el médico Ressam: el pintor Berber: el barbero Pilot: el piloto Sekreter: la secretaria Mühend el ingeniero Mimar: el arquitecto Hemşire: la enfermera
  3. ispanyolca akrabalar

    ispanyolca akrabalar

    AKRABALAR Koca: el esposo Teyze(Hala): la tia Erkek Kuzen: el primo Kız Kuzen: la prima Erkek Çocuğu: el hijo Kız Çocuğu: la hija Erkek Kardeş: el hermano Aile: la familia Ebebeynler: los padres Kız Kardeş: la hermana Büyük Baba: el abuelo Büyük Anne: la abuela Karı: la esposa Baba: el padre Anne: la madre Amca(Dayı): el tio
  4. ispanyolca edatlar

    ispanyolca edatlar

    ispanyol isimleri ispanyolca isimler ispanyolca edatlar ispanyol kadın isimleri erkek Los Articulos Tanım Edatları Latin dillerinde isimin cinsini tanımlayan edatlara bu adı veriyoruz. Bir türk olarak düşündüğünüzde çok garip gelecekdir. Fakat İspanyol dilinde hiçbir ismi cümle içinde tanım edatı olmadan kullanamazsınız. İspanyol dilinde isimlerin cins bakımından ayrıldığını...
  5. İspanyol ateşi

    İspanyol ateşi

    Bej renkli toz fondöteni yüzünüze uygulayın. Kaşlarınızı fırçalayarak şekil verin ve boşlukları kahverengi kaş kalemi ile doldurun. Koyu pembe bir farla göz kapağınızın üzerini boyayın. Dış ve iç köşeleri koyu mor bir farla renklendirin. Göz altlarına da koyu mor far sürün. Üst kirpik diplerine siyah sıvı eye liner çekin. Kirpiklerinize bolca siyah maskara sürün. Yanaklarınızı pembe tonlarda...

Sayfayı Paylaş