Isparta'dan Yemek Tarifleri

M

Misafir

Forum Okuru
Isparta'dan Yemek Tarifleri
ıspartanın yöresel yemekleri ıspartanın meşhur yemekleri ısparta yemek tarifleri ispartanın yemek tarifleri
Isparta'dan Yemek Tarifleri

Samsa Tatlısı

Malzemeler:

200 gr milföy hamuru

1/2 su bardağı toz badem

2 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta beyazı

350urubu için:

3.5 kahve fincanı şeker

2 çay bardağı su

1/2 adet limonun suyu

Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta beyazı karıştırılır. Milföy hamuru 2 mm kalınlığında açılıp, hazırlanan bademli karşım ortasına uzunlamasına yayılır. Hamur rulo şeklinde sarılır. 45 dakika dinlendirilen hamur küçük parçalar halinde kesilir, tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Diğer tarafta şeker, su ve limon suyu ile şurup hazırlanır. Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine şurup dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.
 
Geri
Üst