gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    İstakoz Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal
    ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma
    1/3 Kahve Fincani Limon Suyu
    1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak
    1 Tatli Kaşiği Sirke
    çok Az Kirmizi Pul Biber
    Tuz , Karabiber


    Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma zeytinyaği dökülerek sosa Yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadir.Sos fazla ekşi olmamalidir.çeşni vermesi Için dövülmüş sarimsak , sirke, tuz,karabiber çok az pulbiber ilave edilir ve karişim iyice birbirine yedirilir. Istakkozun kafa bölümünden çikan yumurta ve diğer yumuşak maddelerin de ezilerek sosa katilmasi tavsiye edilir

     
İstakoz Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Alman Sosu

    Alman Sosu

    Malzemeler 800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu 4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş 50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu) Yapılışı BEYAZ ET SOSUDUR. (TAVUK-HİNDİ VB. ) Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3’ü...
  2. Beşamel Sos

    Beşamel Sos

    Mutfak : Fransız mutfağı 4-6 Kişilik MALZEMELER 2 ½ su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı margarin az tuz HAZIRLANIŞI Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman...
  3. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  4. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...
  5. Sagopa Kajmer İstakoz Şarkısının Sözleri

    Sagopa Kajmer İstakoz Şarkısının Sözleri

    Sagopa Kajmer Istakoz Sözleri Sagopa Kajmer Istakoz şarkı sözü Sagopa Kajmer Istakoz şarkısının sözleri Özellikle gençlerin rağbet ettiği rapçi Sagopa Kajmer'in seslendirdiği İstakoz adlı parçasının sözleri şöyle melekler :) 1.bölüm rap yunus içine döndü umut ,dışına baktı kaos var demir atmak istediğim ıslak limanlarda lodos var fokurdayan suda kaynayan kıskaçlar...

Sayfayı Paylaş