gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    Konu, 'Çöplük' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik.
    Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag alanda bulunan Ara.. butonuna aramak istediginiz kelimeyi, kelime obegini yazarak, ilgili iceriklerimize
    ulasabilirsiniz.

    Saygilarimizla.

    Melekler Mekani Yonetimi
     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] DOMATES SOSLU SPAGETTİ
    ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]225 gr. spagetti[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    [​IMG] 1 adet çentilmiş soğan
    [​IMG] 1 diş dövülmüş sarımsak
    [​IMG] 1 adet rendelenmiş havuç
    [​IMG] 400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve
    küçük doğranmış domates
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] 2 bardak et suyu
    [​IMG] 3 çorba kaşığı domates salçası
    [​IMG] Çekilmiş küçük hindistancevizi
    [​IMG] Kuru reyhan
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Karabiber
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

    Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.

    Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

    Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).

    Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

    Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
    [/FONT]
     
  3. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 500 gr. süt
    [​IMG] 1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
    [​IMG] 175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
    [​IMG] 2 yumurta
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]25 gr. margarin
    [​IMG] 1 çimdik hindistan cevizi
    [​IMG] Yarım çay kaşığı karabiber
    [​IMG] Bir çay kaşığı tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

    Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

    Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

    Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın
    [/FONT]
     
  4. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    İTALYAN USULÜ SARDALYA
    ( 6 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 6 konserve sardalya (yağları süzülüp
    her biri ikiye ayrılmış)
    [​IMG] 200 gr. tam yağlı beyaz peynir
    (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış)
    [​IMG] 1 su bardağı süt
    [​IMG] 2 çorba kaşığı domates salçası
    [​IMG] 1,5 tatlı kaşığı hardal
    [​IMG] 1 çorba kaşığı tereyağ
    [​IMG] 1 yumurta
    [​IMG] 6 dilim kızarmış tost ekmeği
    [​IMG] 1 çay kaşığı pul biber
    [​IMG] 1 tatlı kaşığı tuz
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin. Tencereyi bir kenara alın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın.

    Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün. 2 dakika ızgara ettikten sonra çıkarıp servis yapın[/FONT]
     
  5. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] IZGARA SIĞIR RULOSU ( 4 kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 kg. sığır filetosu (1 sm. kalınlığında dilimlenmiş)
    [​IMG] 1 adet ince doğranmış soğan
    [​IMG] 2 diş dövülmüş sarımsak
    [​IMG] 1 tatlı kaşığı fesleğen
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]6 dilim jambon (her biri ortadan ikiye kesilmiş)
    [​IMG] 1 çay kaşığı karabiber
    [​IMG] 1 çay kaşığı tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Izgaranızı kızdırın.

    Etleri bir tahta üzerinde 5x5 sm. boyutlarında doğrayın.

    Küçük bir kasede soğan, sarımsak, fesleğen, tuz ve biberi karıştırın.

    Karışımdan her et parçasının ortasına biraz koyup, eti yuvarlayarak sarın. Rulo etleri jambon parçaları ile sarıp bir kürdanla tutturun.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Etlerin her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin. Rulo etleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis edin.[/FONT]
     
  6. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    KREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema
    ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 7 çorba kaşığı margarin
    [​IMG] 1 adet çentilmiş soğan
    [​IMG] 4 parça göğüs tavuk
    [​IMG] 3 bardak tavuk suyu
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]225 gr. dilimlenmiş mantar[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 4 çorba kaşığı un
    [​IMG] 1/2 limonun suyu
    [​IMG] 1 bardak çiğ krema
    [​IMG] 3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse )
    [​IMG] Taze çekilmiş karabiber
    [​IMG] Kıyılmış mercanköşk
    [​IMG] Maydanoz
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin. Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun.

    Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin. Nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın. Kaynayınca ateşi kısarak, hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

    Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun. Tavuk suyunu süzün.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin.

    Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin.

    Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün. Tavayı tekrar ateşin üstüne oturtun ve karıştırarak 2 dakika süreyle kaynatarak pişirin.

    Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın.

    Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın.
    [/FONT]
     
  7. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]MİLANO USULÜ PİLAV / Rizotto Milanez
    ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 bardak basmati pirinç
    [​IMG] 1 soğan (ince kıyılmış)
    [​IMG] 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    [​IMG] 1 ince dilim kıyılmış pastırma
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]3 bardak tavuk suyu
    [​IMG] 50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.

    Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateşte kaynatın. Bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın. Rendelenmiş peynirin yarısını pilava katın ve karıştırıp sıcak servis yapın. Serviste geri kalan peyniri üzerine serpiştirin. [/FONT]
     
  8. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    YENGEÇ ÇORBASI / Zuppa di Granchi
    ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 225 gr. ayıklanmış yengeç eti
    [​IMG] 1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
    [​IMG] 1 adet havuç
    [​IMG] 2 adet arpacık soğan
    [​IMG]
    [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]3 çorba kaşığı zeytinyağı
    [​IMG] 1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
    [​IMG] 2 diş sarmısak
    [​IMG] 3 karanfil
    [​IMG] 1 su bardağı süt
    [​IMG] Karabiber
    [​IMG] Tuz
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin.

    Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın.

    Şarabı ve yağı püreye karıştırın. Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pişirin.
    [/FONT]
     
  9. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    emeğine sağlık canım
     
  10. seyma01

    seyma01 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Nisan 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: İtalyan Mutfağı"ından tarifler

    :yo:eline sağlık canıma ama bana uymaz
     
İtalyan Mutfağı"ından tarifler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İtalyan mutfağı!

    İtalyan mutfağı!

    Baharlı Barbunya Fasulyesi ( 4 kişilik ) Malzemeler 1/2 kg. barbunya fasulyesi 1 adet kıyılmış soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 50 gr. içyağı Karabiber Tuz Hazırlanışı Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun. Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın. Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya...
  2. Leader İtalyan mutfak mobilyaları

    Leader İtalyan mutfak mobilyaları

    italyan mutfak modelleri italyan mutfakları mutfaklar mutfak dolapları mobilya modelleri Elmor, İtalyan mobilyaları ile mutfağı baştan yaratıyor. Elmor, İtalyan 'Leader' markalı mutfak serilerini tüketicilerin beğenisine sundu. Elmor, ECA ve Serel armatür ve vitrifiye ürünlerinden sonra şimdi de Leader markalı İtalyan mutfak mobilyaları ile sektöre yeni bir soluk getiriyor....
  3. italyan mutfağı

    italyan mutfağı

    pizzalarin hazirlanmasi italyan spagetti Böğürtlenli Granita-İtalyan içindekiler 270 gr böğürtlen 80 gr toz şeker 160 ml su 1 tatlı kaşığı limon suyu hazırlanışı Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun. Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın. Limonu ekleyin. Bir...
  4. İtalyadan Mutfak Dolapları

    İtalyadan Mutfak Dolapları

    italyan mutfak dolapları, 2011 mutfak dolapları, resimleri, modelleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar. italyanların muhteşemm mutfak dolaplarını sizn için ayaklarınıza getiriyoruz melekler :D:D beyaz sade ve şık tasarımları ile göz dolduran bu mutfaklarda yemek yapılmazmı bee :D:D ben olsam hiç ayrılmam bu mutfaklardan:D:D
  5. 2015 italyan mutfak tasarımları

    2015 italyan mutfak tasarımları

    italyan mutfak,italyan mutfak modelleri,italyan mutfak tasarımları,italyan mutfak örnekleri,italyan mutfak resimleri Dekorasyonda İtalyan tarzının şânını duymayan kalmamıştır eminim. Scavolini’nin 2013 mutfak modellerine baktığınızda bu kadar ünlü olmasının nedenini de az biraz anlayabiliyoruz. Renk uyumu, işlevsellik, tematik bütünlük… Bir mutfak tasarımında olması gereken her şey mevcut.

Sayfayı Paylaş