gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Italyan Usulü Sardalya

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 6 konserve sardalya (yağları süzülüp her biri ikiye ayrılmış)
    200 gr. tam yağlı beyaz peynir
    (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış)
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1,5 tatlı kaşığı hardal
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 yumurta
    6 dilim kızarmış tost ekmeği
    1 çay kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz


    --------------------------------------------------------------------------------
    Hazırlanışı :
    Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin. Tencereyi bir kenara alın.

    Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın.

    Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın.

    Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün. 2 dakika ızgara ettikten sonra çıkarıp servis yapın.

     
Italyan Usulü Sardalya konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ciabatta ( Italyan Ekmegi )

    Ciabatta ( Italyan Ekmegi )

    ciabatta ekmeği nedir Malzemeler Ön Hamur icin 1/8 Kave kasigi Kuru Maya 2 Yemek kasigi Sicak Su 80 Gramm Su 135 Gramm Un Hamur 1/2 Kavekasigi Kurumaya 2 Yemekkasigi Sicak Su 160 Gramm Su ( Odasicakligi) 1 Yemekkasigi Zeytinyagi 270 Gramm Un 1 1/2 Kavekasigi Tuz Yapilis Tarifi Bu Ekmegin tadi cok güzel. Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim. Ön hamur icin bir kücük kap alin. Mayayi ve...
  2. Italyan balik yahnisi

    Italyan balik yahnisi

    MALZEMELER 4 adet beyaz etli balık fletosu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet ince dogranmış soğan 2 adet orta boy kabak 100 gr. dogranmış mantar 2 adet iriboy domates 1 çay kaşığı limon suyu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Yağsız tavada balıklar pişirilir. Soğan, karabiber ve mantarlar kavrulur. Mantarlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Küp şeklinde doğranmış domates ve limon suyu ilave...
  3. Pisa Kulesi / Italya

    Pisa Kulesi / Italya

    pisa kulesi neden yamuk pizza kulesi neden yamuk pisa eğilmektedir pizza eğilmektedir yamuktur İtalya‘nın kuzeyindeki Pisa şehrinin Katedral Meydanı‘nda yeralan ve 1063-1090 yıllarında yapılan Duomo Katedrali‘nin çan kulesi, ana yapıdan ayrı olarak 1173′te yapılmıştır. Ünlü Pisa Kulesi, bu çan kulesidir. İnşa edildiği meydanın ismi İtalyanca Mucizeler Meydanı anlamına gelmektedir. Pisa...
  4. Napolyon'un Himayesindeki Italya

    Napolyon'un Himayesindeki Italya

    napolyonun burcu 18. yy'ın Sonu Avusturya Kırallığına karşı Avusturya'nın güneyinde kazandığı büyük zafer ile Napolyon Bonapart, İtalyan yarımadasına girmiş, 16 Mayıs 1796'daki Paris Barış Anlaşması ile de Bügünkü İtalya'nın Piemonte bölgesini de içine alan Savoy Krallığı ile komşu olmuştur. Venedik Cumhuriyetini de eline geçiren Napolyon Bonapart, daha sonra bu bölgeyi Milan Düklüğü...
  5. Italyan usulü Tiramisu ( Resimli )

    Italyan usulü Tiramisu ( Resimli )

    mascarponeli tiramisu mascarponeli tiramisu tarifi italyan usulü italyan usulü tarifi Bu tarifi daha önceden bizim is yerinde calisan Italyandan aldim, kendileride nesilden nesile bu tarifle Tiramisu yapiyorlarmis. Cok güzl oldu ilk Tiramisum :cry:ve harika oldu...Herkese tavsiye ediyorum. Malzemeler : 500g Mascarpone ( bulamayanlar labne peyniri kullanabilir ) 4 Yumurta sarisi 200g...

Sayfayı Paylaş