gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    İyi bir aşure nasıl yapılır

    Konu, 'Tatlılar' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    [​IMG]

    Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dür. Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi de adettendir. Bu yıl, geleneksel Aşure Günü dokuz Şubat'a rastlıyor. Biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak adına mutfağımızda aşure pişirdik.



    Malzemeler:

    2 su bardağı aşurelik buğday
    1 su bardağı nohut
    5 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı kuru fasulye
    15 su bardağı su
    Yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı kuru üzüm
    1 su bardağı küp doğranmış kayısı
    1 su bardağı doğranmış kuru incir
    1 portakal
    Süsleme için:
    1 su bardağı kuş üzümü
    Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
    Tarçın, nar taneleri

    Hazırlanışı:
    * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

    * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.

    * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.

    * Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.


     
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.409
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Konu Güncellenmiştir. Başlık güncellemesi yapıldı.
     
İyi bir aşure nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İyi aşure nasıl yapılır?

    İyi aşure nasıl yapılır?

    aşure nasıl yapılır asure asure nasil yapilir aşure ne zaman yapılır Melekler eminim hepiniz aşura yapmayı ve yemeyi çok sever.Ama ben nedense hiç sevemedim:)Çok tuhaf geliğyor bana tadı.Ekşi,tuzlu, tatlı karışık bir tat:)Yediğim zaman bir tat arıyorum ama her tattan olduğu için yiyemiyorum:)Yada bugüne kadar iyi bir aşure yemedim.Şahsen yapmayıda bilmiyorum:DAramızda klasın kzılar kaynanam...
  2. Aşure nasıl yapılır

    Aşure nasıl yapılır

    Malzemeler: Yarım kg buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 çay bardağı pirinç 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 100 gr kuş üzümü 50 gr kuru dut 100 gr çekirdeksiz kuru üzüm 100 gr kurutulmuş elma 100 gr hurma 100 gr mısır (konserve) Kuru incir 1 kg toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi 2-3 adet karanfil...
  3. İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

    İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

    İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır ? Selam kızlar ben aşureyi çok seviyorum ama daha kendim yapmadım sizce iyi bir aşure nasıl yapılır bana püf noktalarını tarifini yazar mısınız?
  4. İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır

    İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır

    İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır ? Arkadaşlar biz evde kavurma yapacağız sizden kavurma yapmanın püf noktalarını rica ediyorum İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır
  5. Aşure nasıl yapılır?

    Aşure nasıl yapılır?

    Muharrem’de çeşitli tahılların bir araya getirilerek yapıldığı aşure tatlısı yapılır.Hadiselerin hatırlanması manasında muharrem ayında yapılan aşure eşe dosta dağıtılır.Dinimizde aşure yapılmasını emreden yada nehy eden bir durum söz konusu değil. Bir gelenekten ötürü yapılan eylemdir.Hz nuhun gemisi karaya çıktığı zaman ;gemisinde geride kalan çeşitli tahılların bir arada pişirilerek...

Sayfayı Paylaş