gebe
  1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    iyi yemek yapmanın 10 yolu

    Konu, 'En Güzel Tarifler' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    yemek yapmak birçokları için bir tutku hatta başlıca bir hobidir Yılların tecrübeli aşçıları yemek yapmanızı kolaylaştıracak ve daha iyi yemek yapmanızı sağlayacak bir takım ipuçlarına sahip. Eğer bu yolları takip ederseniz yemek yapma yeteneğinizi inanılmaz bir şekilde geliştirebilirsiniz.

    .
    1. MIKRODALGA FIRININIZDAN KURTULUN

    Mikrodalga fırınlar sadece bir şey için iyidir: donmuş gıdaların çözülmesi. Fakat çözülmesini istediğiniz şeyi bir gün önceden buzluktan alıp buzdolabına koyarsanız daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde çözülmesini sağlayabilirsiniz. Mikrodalgalar, içerisinde pişen hiçbir yiyeceğe lezzet katmazlar. Oysa ocaklar ve fırınlar, üzerlerinde pişen yiyecekleri sulandırarak daha hoş bir aroma kazanmalarına yardımcı olur.

    2. TARİFLERİ OKUYUN
    Eğer yemek pişirirken tarif kullanıyorsanı z, yemek pişirmeye başlamadan önce o tarifi mutlaka baştan sona 2 kez okuyun. Tarifli bir yemek yaptığımızda genellikle tarife şöyle bir göz atarız fakat daha sonra tarifin önemli noktaları gözümüzden kaçar. Tarifi iki kere okuduğunuzda tarifin önemli noktalarını hatırlama olasılığınız daha yüksek olur.

    3. LiSTE YAPIN
    Eğer sebzeli kızarmış tavuk gibi çok zahmetli ve karışık bir yemek yapıyorsanız, neyi ne zaman yapacağınızı, hangi malzemeyi ne zaman ekleyeceğinizin bir listesini yaparsanız bu size çok yardımcı olacaktır.

    4. ŞARAP KULLANIN
    Şarap yemeklere güzel bir aroma katabilir. Örneğin bir et yemeği yapıyorsanız, içine çok az miktarda şarap eklediğinizde tadında mükemmel bir değişim olacaktır. Yemeğin içerisindeki alkol, yemek piştikten sonra kaybolur. Bu nedenle içerisine şarap kattığınız yemekleri çocuklara da servis edebilirsiniz. Kırmızı ete kırmızı şarap, beyaz ete beyaz şarap kullanmak genel bir kuraldır. Eğer balık yapacaksanız yarım bardak beyaz şarap ve fesleğen gibi bazı bitkiler ekleyin. Böylece kendi kendinize evde yapmış olduğunuz harika soslu bir balık yemeği elde edeceksiniz.

    5. TAZE BİTKİLER KULLANIN
    Kurutulmuş bitkiler yemeğinize çok az bir aroma katarlar ya da hiç katmazlar. Bu ipucu yemeğinizi az lezzetli bir yemekten usta işi bir yemeğe dönüştürür. Nane, kekik, maydanoz, fesleğen, biberiye gibi bitkileri marketlerde bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Böylece yemeğinize hoş bir aroma katacak bitkileriniz, her an elinizin altında olmuş olur.

    6. BOLCA TUZ KULLANIN
    Tuz ve sağlık hakkında söylenen her şeyi unutun! Eğer lezzetli yiyecekler pişirmek istiyorsanız, tuzu kullanmakta çekinmemeniz gerekir. Tam anlamıyla bir tutam tuz için sadece başparmak ve işaret parmağınızı değil, başparmağınız ve diğer 2 parmağınızı da kullanmanız gerekir. İnsanların tuzu, sırf öyle tavsiye edildi diye çok az miktarda hatta hiç kullanmamaları çok gülünçtür. Fransızlar yemeklerinde çok tuz kullanmalarına rağmen gayet sağlıklı insanlardır.

    7. TEREYAĞI KULLANIN
    Tereyağı, lezzetli bir yemeğin olmazsa olmazıdır. Biftek pişirdiğinizde onu mutlaka tereyağında pişirmelisiniz. Tereyağı aklınıza gelebilecek her şeye mükemmel bir aroma katar. Fakat tereyağı yerine asla margarin kullanmayın.

    8. SOS YAPIN
    İyi bir sosun pişirmeye ve aşçıya göre farklılık gösterdiği söylenir. Sosların yapımı son derece kolaydır ve her zaman, yemeklerinizin yanına kolaylıkla sos hazırlayıp daha değişik tatlar yakalayabilirisiniz .

    9. İYİ VE TAZE MALZEMELER KULLANIN
    Taze malzemeler, yemeklerinizin tadında büyük değişiklikler yapar. Sebzelerinizi manavdan, etlerinizi ise kasaptan almanız tazelikleri açısından daha iyi olacaktır. Marketler yiyeceklerin tadına değil sadece iyi görünmesine önem verirler. Süpermarketlerden değil de yerinden aldığınız et ve sebzeyle pişireceğiniz yemeklerin daha lezzetli olması garantidir.

    10. PİŞİRDİĞİNİZİN TADINA BAKIN
    Tatmak pişirmenin en önemli parçalarından biridir. Pişirdiğinizin tadına mutlaka sık sık bakmalısınız. Yemeğinizin tadına baktıkça içerinde eksik olan şeylerin farkına varır ve o malzemeleri zamanında ekleme olanağına sahip olursunuz. Ayrıca yemeğinizi önceden tattığınız takdirde, masada bir sürpriz yaşamamış olursunuz.

     
  2. miss angel

    miss angel Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.270
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Ödül Puanları:
    0
    5. TAZE BİTKİLER KULLANIN Kurutulmuş bitkiler yemeğinize çok az bir aroma katarlar ya da hiç katmazlar. Bu ipucu yemeğinizi az lezzetli bir yemekten usta işi bir yemeğe dönüştürür. Nane, kekik, maydanoz, fesleğen, biberiye gibi bitkileri marketlerde bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Böylece yemeğinize hoş bir aroma katacak bitkileriniz, her an elinizin altında olmuş olur.

    bu dnenmiş ve onaylanmıştr:)
    gerçkten özellkle yemeğe tat veren bahartlrda tazesi çok daha fazla aroma verio kurusu o kdr keskn olmuyor...:)
    güzel öneriler devamnı bekleriz inş... teşekkürler paylaşım için....
     
  3. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Paylaşım ve öneriler için saol canım emeğine sağlık...
     
  4. başak tan

    başak tan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok teşşekkürler dikkat edicem
     
  5. cadi_91

    cadi_91 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.376
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ankara
    emeğine sağlık canım:pasi:
     
iyi yemek yapmanın 10 yolu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Erkekler yemek yapmaya kalkarsa =)=)

    Erkekler yemek yapmaya kalkarsa =)=)

    of of gidip aksam yemegini hazirlayim olmaz hayatim bugun ben hazirlayacagim aksam yemegini sen gel otur YEMEKTEYIZ programini izle ohhh hazir yemek gelecek CAnım Kocam Benim hahaha veeeeee yemek hazir Afiyet Olsun Hayatım veee iste guzel bir aksamin ve hazir yemegin sonu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ah Kamil Ah Boyun Posun...
  2. kız bebek yapmanın yolu

    kız bebek yapmanın yolu

    Kız bebek istiyorum bunu yapmanın bir yolu var mı arkadaşlarım teşekkür ediyorum.
  3. Su Tasarrufu Yapmanın Yolları

    Su Tasarrufu Yapmanın Yolları

    bu konu su tasarrufu hakkında bilgilere yer vermektedir. Suyun dünyada ki tüm canlılar için hayatsal faaliyetlerini devam ettirmek açısından önemi çok büyüktür. Ama biz insanoğlu ne yazık ki herşeyi hor kullandığımız gibi suyu da çoğu zaman bol keseden harcayarak boşu boşuna su tüketiyoruz. Evde su tasarufu nasıl yapılır diye merak edenler için önemli tavsiyeleri sizlerle paylaşarak, su...
  4. Diyet Yapmadan Zayıflamanın Yolları!

    Diyet Yapmadan Zayıflamanın Yolları!

    diyet yapmadan zayıflama, diyet yapmadan zayıflanır mı, diyetsiz zayıflama Sevgili melekler, kilo problemi yaşıyor ve diyet yapmaktan nefret ediyorsanız, bazı noktalara dikkat ederek pekala kilo verebilirsiniz. Sevdiğiniz yiyeceklerden de mahrum kalmadan kilo verebilmek için yaşam tarzınızı değiştirmeniz ve biraz hareketli olmanız yeterli. İşte diyet yapmadan kilo vermenin sırları......

Sayfayı Paylaş