gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Jambonlu Patates (Alman)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    patates alman Malzemeler 4 iri patates
    Tuz Karabiber
    150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)
    2 Ç.K. zeytinyağı
    1 Orta boy Kuru Soğan
    1 diş sarmısak
    2 olgun domates
    ½ demet Maydanoz
    1 limon kabuğu rende
    Yapılışı
    Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız. Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz.
    10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz .
    Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz. Bir karıştırılıp servis tabağına alınır. Sıcak servis edilir.

     
Jambonlu Patates (Alman) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Jambonlu Kanepe

    Jambonlu Kanepe

    jambon nasıl yenir MALZEMELER 6 dilim francala ekmeği 1 tatlı kaşığı hardal 6 adet kornişon 6 dilim jambon 60 gr tereyağ HAZIRLANIŞI Tereyağını bir kapta macun kıvamına gelinceye dek çırpın. Sonra hardal katıp iyice yedirin. Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkartın ve her birini dört parçaya bölüp, hardallı tereyağı üzerlerine sürün. Jambonları dört parçaya bölüp dilimlerin üzerine...
  2. Sosisli Patates Çorbası(Alman)

    Sosisli Patates Çorbası(Alman)

    Malzemeler: 20 gr havuç, 20 gr kereviz (kök), 20 gr soğan, 10 gr tereyağı, 135 gr patates, 300 gr et suyu, 50 gr sosis, 50 gr et veya sosison, 5 gr yeşillik, defne yaprağı, biber, tuz Hazırlanışı: Kerevizi küp şeklinde kesip tereyağında kavurun. Daha sonra doğranmış patatesleri ilave edip bir az daha kavurun ve üzerine et suyunu ilave din. Biber ve defne yaprağını ekleyin.Piştikten sonra...
  3. Patates

    Patates

    Mal ve nimete, Birçok patates aldığını görmek bolluk ve bereketli geçecek bir yıla, Patateslerin bir kısmının çürük olduğunu görmek nimetin bin kısmının elden çıkmasına yahut şüpheli kazanca delalet eder.Rüyada patates görmek mal, nimet, şöhret, sevinç ve rahatlığa işarettir. Patates soymak, kısmete ve arzu edilen bir murada; patates ekmek, yeni ve çok kazançlı bir işe başlayacağınıza; patates...
  4. patates

    patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...
  5. Patates

    Patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...

Sayfayı Paylaş